Първоначално публикувано от
cable
krazio,прав си ,при марките има разлика в използваните елементи.Затова има и разлика в цените.Друг е въпроса,че Skyworth e марков продукт.Виж в линка ,че от 2015 год. имат OLED тв,докато PANASONIC и SONY започнаха 2017 ,ако не се лъжа.Сега на дискусиите какво е това OLED и има ли то почва у нас не смятам да се впускам(има си отделна тема),нито коя е правилната година за начало.Само,че фирма която си няма доверие няма да се хвърли просто ей така на дълбокото.Друго,че за една и съща цена вероятно ще вземеш базов модел от ''по фирмените'' и по-висок от другите.Няма лошо ,но когато си решил да даваш пари,при желание за бюджетен модел нещата са други.Освен това в USA купуват тв-ри от китайските марки-HISENCE,TCL,VIZIO,SKYWORTH,а пък ние като по-богати сме все на супер марки(според нас де).Сам си се убедил с XIAOMI,амиHUAWEI,OPPO,VIVO,LENOVO(MOTROLA),MEIZU,ONEPLUS,ZTE(NUBIA)и доста други мислиш ли ,че са по-назад?Както и с климатиците,ако вземеш топ модела на GREE-U CROWN и среден(или дори нисък) клас DAIKIN на същата цена(произведен вероятно в същия завод)кое ще е по-добро?Риторичен въпрос.
Но както казах,щом се съмняваш не предизвиквай съдбата и си купи марка на която имаш доверие.Дали ще видиш разлика м/у 1900/1500 еди си кво не знам,по-скоро не,а между IPS и VA матрица ще видиш,ама у дома,в магазина според мен -не.Лично аз към ниския контраст на IPS съм резервиран,но разбира се това са субективни предпочитания.Мисля,че за футбол(спорт на открито-светла картина)разликата е минимална,за филми,шоу,концерти,спорт в зала(баскетбол) би трябвало да видиш.
https://www.displayspecifications.com/bg/brand/e55123