Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
>italianeca,малко смесвате нещата .Колегата Ви даде отговор на въпроса.А дали е VA/dled или IPS/edge led няма нищо общо.Това са други характеристики.Нещо като -ако този стол е червен може ли да бъде пластмасов или от дърво.Извинявам се за грубото сравнение.
Едва ли няма нищо общо при положение, че говорим за матрици и тип подсветки с различни характеристики.Което без съмнение, ще има отражение върху качеството на картината.А и не е задължително всички да харсваме Va матрици и да си търсим такива телевизори.Когато сме повече хора и все някой трябва да гледа под ъгъл и ми гледа някаква боза кел файда ,че имам ушким хубав телевиозор.За това мен VA матриците не ме инересуват.Ако само с комбинанация с такива има смисъл от 10 бита ,а не 8+FRC това вече е друг въпрос.А и нещо не направих връзка между моят въпрос и сравнението ти червения стол да ли можел да бъде пластмасов или от дърво...,,
ами казах,че сравнението е тъпо....ама,дори да оставим цветовете напр. има комбинации va/fald,va/edge led.ips/fald,ips/edge led....всяка характеристика и комбинация е отделна и има смисъл,просто колегата ти казва коя според него е най-добрата.А кое ти си избираш по твоите предпочитания разбира се за теб е най-важно
Не знам как точно да обясня,затова спирам по въпроса.
Еми хубаво де.Ама въпроса ми по-горе май беше ,,Каква е разликата между 10 и 10бит( 8+frc) и може ли реално човешкото непрофесионално око да забележи разликата? Тоест на по-простичък език ,,Имали смисъл аджеба да наброиш една шапка пари за чиста 10 битова матрица? ,, А не ,,Кой тип панел и подствека е най-добро в комбинация с 10 битов панел?,, Не мога да разбера някои хора не са ходили на училище и им е трудно да интепертират правилно елемнтарен въпрос или просто са си дървени философи и имат мнение по всички въпроси.
Както каза веднъж един колега , " това което липсва хардуерно софтуера не може да го замести " , тоест да , личи си . Дали защото просто матриците са си кофти качество в по-ниските класове или се дължи на друго не знам но си личи . А до това колко пари ще дадеш ... зависи изцяло от теб , разбира се колкото повече толкова по-добре , имаш ли възможност дай ги . А до подсветката , най-добре да я няма тоест OLED . 2700 ти е най-гадния (philips) който като картина е по-добре от което и да е LCD
Нали колегата ти даде цяла статия по въпроса,ти прочете ли я ?И личните обиди може да ги запазиш за други места,ако искаш де.
Да благодаря,това исках да прочета.По-кокретно ме интересува модела на Philips 49pus7502/12, който за мой ужас е с edge led, пък е с чиста 10 битова матрица и може това до някъде да конпенсирва липсата на Direct led си помислих.Но никога не съм виждал чиста 10 битова матица,как се представя спрямо 8+frc.
- - - - - - - - - -
Разбира се , че я прочетох, но това е суха теория, която често се разминава с практиката.За това ме инетересуваше на практика как седят нещата.Иначе, аз никога не обиждам, а само критикувам.И то градивно![]()
Колеги , относно марката филипс , доста съм резервиран към моделите им .... затова избягвам и да ги предлагам (продавам) . Но е редно и да кажа ,че горе споменатият модел 7502 се откроява доста , както и 55pos9002 :D
- - - - - - - - - -
Разбира се , че я прочетох, но това е суха теория, която често се разминава с практиката.За това ме инетересуваше на практика как седят нещата.Иначе, аз никога не обиждам, а само критикувам.И то градивно[/QUOTE]
Кое е градивното, обидите?
Обясняваме ти с колегата, даже и си недоволен.
- - - - - - - - - -
Аз бих взел този веднага нищо че е 55 http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/16080
Този пост е редактиран от sony 1; 27-05-18 в 01:56.