Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 236 от 625 ПърваПърва ... 186226234235236237238246286 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,526 до 3,540 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Цитат Първоначално публикувано от niordanov Виж публикацията
    Доколкото разбирам от коментарите, Samsung 50MU6102 е добър модел до 1К. Понеже виждам, че той е с VA матрица, да разбирам ли, че VA като цяло е по-добър вариант от IPS или това е само за конкретния модел?

Залагаш на куц кон....Va има по-добър контраст, но трябва да гледаш точно срещу него.Ако се гледа по ъгъл доста се променя картината и става такава боза,че мамата си трака.IPS си запазва качеството на картината и под гледане от ъгъл,тоест ако се гледа тоя телевизор от повече от един човек нали се сещаш, че все някой ще трябва да гледа под ъгъл или примерно,ако си се опънал на дивана и не гледаш телевизора централно,няма да губиш от качеството на картината.Аз за това предпочитам IPS.А и те вече са толкова осъвършенствани,че си имаш доволно и контраст и цвят.

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Човек като ти гледа писанията и ще се откаже от VA панелите. Интересно, в къщи имам 3 телевизора с VA матрица (2та от подписа + 49KS7002) и не бяга проклетата картина като застана под ъгъл спрямо екрана. Контраста който VA матриците имат за съжаление IPS не могат да постигнат.
    Този пост е редактиран от stenly; 28-05-18 в 11:06.
    sony 1 и presledvach харесват това.

4. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Имам от 2013г Samsung с VA матрица от най ниския клас и такова нещо като промяна на картината под ъгъл няма.
    Italianeca само ти виждаш промени в картина.

5. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

И аз моя JS8000 го гледам някой път под доста голям ъгъл... но не и основно така. Да, има промяна, но не е чак толкова огромна колкото навсякъде се тръби, че е.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Човек като ти гледа писанията и ще се откаже от VA панелите.

И като гледа твоите, точно по същата логика трябвам да изхвърлим IPS матрици на боклука,заедно със всички инжинери на боклука.И мойте така наречения ,,писания,, са подкрепени от факти доказани от инжинери,а твойте само твърдения на базата на лични наблюдения.Така, че айде да не сме по католици от папата.Ти може и да не виждаш промяна в картината или по-скоро да ти се иска да не виждаш,но в случея предпочитам да вярвам на инжинерите.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Italianeca само ти виждаш промени в картина.

Аз+всички инжинери занимаващи се в областа.По-скоро ти още няколко човека твърдите обртното,където опита с телевизори вие точно на два петъка.

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Italianeca по скоро твойте преценки са на база лични но неверни, изведнъж много интересно започна да вярваш на писаници по нета за една или друга невярна теория, а до вчера питаше за лични мнения днес вярваш на "инжинерите" някъде в нета.

Мненията ти се менят постоянно и непрекъснато.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Я хвърли един поглед по диагонал - леко отгоре и встрани на IPS-а ... па ако и изгасиш лампите ... - всеки тип си има предимства и недостатъци, при някои обаче недостатъците може да се пренебрегнат - най-често и основно гледаш тв централно , особено ако е нещо заслужаващо си вниманието - тогава за съжаление лъсват основните недостатъци при IPS панелите - нисък контраст и мижаво черно , които не могат да се решат софтуерно и доста от нас точно затова предпочитат VA.
    От друг страна ЛГ в последно време залагат на WRGB панели , които само увеличават недостатъците на IPS ... нямам представа поради каква причина ... всъщност имам - явно са по-евтини

След като често се гледа странично при теб е нормално да заложиш на такъв с по-голям ъгъл - ако вземеш плазма или ОЛЕД ще си още по-доволен.

10. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

IPS не са лоши(мойто SONY е такова) но човек трябва да прецени сам за себе си дали го устройва, защото има по видими недостатъци.

Сравнение с VA матрицата IPS е по лошия вариант.

Другото което е явно със всяка година пада и качеството на IPS и VA матриците особено в най ниските класове телевизори откъдето са на Italianeca неверните преценки, както и заменят с всяка година VA матриците с IPS във все по горни класове. Дължащо се явно в подсещането да минаваме на OLED.

11. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте,
    Не виждам защо се опитвате да убеждавате някой, който вече си е изградил мнение. Все пак той е запознат с мненията на всички "инжинери" и колко са "осъвършенствани" новите модели .

Хубав ден!

12. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016

А аз ще кажа , нито IPS-a има ъгъл нито VA-то контраст ! А като ги сравним , на баща ми взех 49sj810 вкъщи съм със 50w805 , имам някакъв опит и не съм впечатлен от който и да е от двата телевизора . Иначе , готин спор .. но не е градивен , ковто е тъпо .

13. ccd
    ccd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    https://www.displayspecifications.com/bg/comparison/c79159d73
    Не е проблемa Philips или Sony.Моделите на Philips са 50 hz ,въпреки ,че на практика не знам дали всеки забелязва.За филми не съм сигурен с колко зони на затъмнение са PH ,но едва ли ще се доближат до SONY-то.За да каже някой точно колко е разликата трябва да е гледал моделите у дома с хубав сигнал. Аз лично 65''SOXE9005 за такава цена не бих се колебал и секунда.Просто защото тв се купува за 10 години,но за финансите Вие си знаете.
    Като човек нищо не разбиращ, веднага се отказах от Филипс. Но моделите на Самсунг не са ли някъкв среден вариант? Например този LCD TV SAMSUNG UHD UE-65MU6172 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ

3000лв ми е твърде много иначе бих ви се доверил сляпо, то и без това ще се поръчва от интернет, че 65 инчови модели като гледам има само из софийските магазини

14.  

15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>ccd
    не ми се отговаря конкретно на въпроса,защото много вертоятно е да те подведа.SA6172 доколкото знам е 6102 +sat tuner.Модел който е смятан за добър в средния клас.Ама за 65'' и без да съм го виждал...svetlio има такъв както и този Pan който е 58'' и един от малкото добри образци за edge led(може би е по-добър).Така,че може много по-точно да каже кое е за предпочитане.
    За големината...55'' е малко за 4k ,ама 65'' ако видиш калкулатора няма голяма разлика в разстоянието за гледане.На 55'' 4k при разстояние 2,60 е добре,но за филми,предавания и др.Опитвал съм футбол ,записи от мрежата и ми се струва,че далечните камери и от там дребните детайли са малко натоварващи.поне за мене.На 65'' не съм гледал по-продължително футбол за да кажа каква разлика виждам на практика.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
    https://edigital.bg/led-televizori/t...ex780e-p489890

16. Member
    Тук е от
    Jun 2017

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Я хвърли един поглед по диагонал - леко отгоре и встрани на IPS-а ...

Може, никога не съм гледал IPS от горе ,защото телевизора не ми е на земята и аз да го гледам от дивана.Ако ти се сетиш за някоя нормална ситуация, кога човек може да гледа телевзиора си от горе казвай.Плюс, което е вчера седнах нарочно в единия ъгъл на стаята, тоест възмжно под най-големиа ъгъл, който може някой да гледа в хола ми и от там гледах телевизора.Картината е 1:1 както и ако седя централно.А VA в такава ситуация почва да издиша,понеже същото съм го пробвал и с VA.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Merlin_666 Виж публикацията
    Здравейте,
    Не виждам защо се опитвате да убеждавате някой, който вече си е изградил мнение. Все пак той е запознат с мненията на всички "инжинери" и колко са "осъвършенствани" новите модели .

Хубав ден!

Разбирам иронията ти...но не си ли чувала, че където двама батковци си мерат т*шаците да не си вреш там дупето.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Другото което е явно със всяка година пада и качеството на IPS и VA матриците особено в най ниските класове телевизори откъдето са на Italianeca неверните преценки

Ами човека пита за тв 1000-1200лв,тоест води се нисък клас, по книжка де.За теб може и да е висок клас.Има няма до среден клас са ми минали 10-тина телевизора през ръцете в домашмни условия за последните няколко месеца и има още хляб и домати да ядеш до като почнеш да правиш реални преценки,а не на база ревюта и нещо гледане на рафтовете в магазина за по 5 минути.
    Този пост е редактиран от itallianeca; 28-05-18 в 20:34.

17. ccd
    ccd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    >ccd
    Телевизора ще го окачвам на стена, сега като видях самсунг не изглеждат от най-удобните за тази цел. Сони е много по-добре, но пък цената ... Надявам се този панасоник да мога да го видя на живо и да преценя дали не е малък т.е. дали поне изглежда по-голям от сегашният 46, че то иначе няма смисъл.

18. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Ами човека пита за тв 1000-1200лв,тоест води се нисък клас, по книжка де.За теб може и да е висок клас.Има няма до среден клас са ми минали 10-тина телевизора през ръцете в домашмни условия за последните няколко месеца и има още хляб и домати да ядеш до като почнеш да правиш реални преценки,а не на база ревюта и нещо гледане на рафтовете в магазина за по 5 минути.

Да знам ги твойте 10 телевизора около 50 инча за по 400 евро за това и ги сменяш постоянно защото
    “разбираш“

И с това се изтъкваш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе