Супер е това TCL-че. Ама от къде в България мога да го поръчам, че да му важи и гаранцията?
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Супер е това TCL-че. Ама от къде в България мога да го поръчам, че да му важи и гаранцията?
Аз ги обясних вече,я ти ми дай телевизор за 600 евро телевизор с чиста 10-битова матрица и озвучаване от калибъра на JBL Harman?Ти само дизайна на дистанциооното като му видиш и как се гледа без да ти бърка в здравето някаква си рамка,то само дизайна му е на 600 евро, а другото бонус.
Привет
..ще си позволя малко коментар и допълнение.
Това което си описал е софтуерен бъг на Samsung още от 2015 година - има го на MU, Q сериите, но не всички потребители го забелязват. Радвам се, че има хора като теб с "набито и тренирано око", които виждат артефактите в картината и пишат за своите впечатления. До 2014-та Самсунг имаха много добър алгоритъм за уплавняване на картината...после нещо прецакаха.
Sony XE90, XE85 имат по-добро уплавняване на картината. Андроидът...прав си че има много проблеми все още.А всички те са обусловени от две неща
- отказът на гугъл да приспособи операционната система към телевизорите - това го правят самите производители на телевизорите(Philips бяха първи през 2014 година и сигурно са псували яко...)
- хардуера поставян в телевизорите - слаб, закъсняващ с развитието си с години.... Парадокс - процесорите и графичната карта в един съвременен смартфон са в пъти по-добри от тези в телевизорите..а каквито и да било проблеми в картината да има смартфона - заради малкият диагонал няма да ги забележиш, но при телевизор ще ги видиш. Всичко това при телевизорите е е заради конкуренцията, и гоненето на максимално ниска цена. Всеки производител се бори за дял от пазара...и да оцелее.
Пример е процесорът поставян в моделите на Сони MediaTek5891(уж леко променен 5596) който не е проектиран и произведен да работи с динамични метаданни, но от Сони цяла година упорито се опитваха да накарат да работи с Dolby Vision. Резултат е, че сега работи, но обработва данните частично (със специален профил с ниска латентност) и преобладаващата част от обработката трябва да се върши от външният източник - блу-рей плейърът. А още на презентацията през януари 2017 от Сони обявиха пълноценна поддръжка на Dolby Vision......
Всичко това говори за лошо управление и неграмотен R&D отдел.
Това което си написал (С настройки на motion-a го оправих, но пък се изгуби бързината на кадрите.) не е правилно. Настройката за Motion - регулира броят генерирани междинни кадри и броят мигания на подсветката.
Нетфликса, освен това как е заснет филма, автоматично си настройва битрейта (резолюцията и кадрите) според натоварването на интернет мрежата.
Това за дъгата през средата на екрана ми е малко странно(не съм го виждал), но вероятно е до бройка и е причинено от отражателите - само предположение.
Напълно съгласен съм с теб за webOS(уебос) - това за момента е най-добрата OS, следвана от Tizen(Тайзън),..
IPS -има недостатък, по-голяма утечка на светлина покрай електродите на субпикселите и от там сивеещо "черно", което за мен е дразнещо при гледане на тъмно. Цветовете изглеждат бледи на фона на слабият контраст. Следващият път когато си взимаш LG, се огледай за сериите с IPS RGB матрица.
JBL отдавна се е доказала в аудио средите като качествен звук.В доста сериозни марки автомобили това им е премиум озвучаването.В колата също съм с JBL и звукът може да ти избие зъбите.А специялно в телевизор не очаквай чудеса от тия малки говорители, ако искаш премиум озвучаване купуваш си едно качествени колони и си ти.
Това JBL, harman-kardon и т.н. са само лепенки и описания в рекламите за лапнишарани. Какъв звук очакваш от говорителчета под 2см?
Бяха те едно време преди повече от 20 години някакви марки за Hi-fi техника. https://www.harman.com/company
С актуалните им професионални озвучителни системи не съм запознат.
TCL купи преди 15 години Thomson. По едно време ги бяха пуснали в МЕТРО, но след това изчезнаха.
Така и не разбрах кой им е вносителя за БГ.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 04-06-18 в 22:01.
Е какво искаш да кажеш? Че е само лепенка за да се харчи телевизора повече, а реално са си китайски боклучета за 2.50лв.Аз пък съм убеден точно обратното,третия в света производител на телевизори, едва ли ще се излагат като пазарджишка циганка,да слага лепенки.Ясно е че тези мини говорителчата няма да свирят като 10 инчов говорител, но със сигурност ще са по-добре от същия рамер марка ,,куче,, .Просто хората като прочетат едно велико доказно име като JBL и очакват мегакачествения и мощен звук да изпълни холът им, и като това не се случи от 2см-вите говорителчета, той не може да ги оцени реално, а вика че е само лепенка за лапнишарани.Иначе за мен TCL са интересни телевизори.По-добро за тия мангизи едва ли ще се намери.
Стaрият ми 49KS7002 вадеше невероятен звук като за телевизор (Имаше бас, средите бяха чудни, високите също). Въпреки, че беше по-тънък от Сони-тата в подписа. Просто Сони и добър звук са много несъвместими.
Този пост е редактиран от stenly; 06-06-18 в 14:05.
Значи, всеки път като влезна в този форум и всеки път взимам различно решение за това какъв телевизор да си купя. Последно питах за 50".
Вече съм 100% сигурен, че ще взимам 55"-60". Ще стои в спалня, ще се гледа от около 3.5м. Ще се ползва главно за филми през HDMI. Телевизията не ме вълнува с какво качество ще е. Но филмите, искам да са с добро качество. Все ми е тая дали ще е VA или IPS матрица. Имам вкъщи монитор HP LP 2465, който е с VA матрица и вади чудни цветове. Имам и телевизор, някакво LG 32" с IPS и Direct LED и цветовете са му далеч от тези на монитора. Но, пак казвам, НО, за филми от телевизора съм доволен. Така че, явно не съм особено претенциозен. Другото важно нещо са мачовете - не искам никакъв ghost ефект или накъсване на картината или други подобни. Тези неща за съжаление геймърските години ме научиха да ги виждам и не мога да живея с такива проблеми.
Та общо взето избора ми се свежда до модел, който да ми създава най-малко евентуални проблеми.
Изборът ми е сведен до тези: https://www.displayspecifications.co...ison/046a5bfd4
И наистина не знам на кое да се спра.
От тия трите съм за Панасоник-а - и трите са с 50хц панел обаче - всичко зависи от софтуера и е на-добре да видиш/тестваш на живо как се представя .
Защо за Панасоника? Има ли някой с цена 1000-1300лв с повече от 50хц?
Този пост е редактиран от Jackxxx; 06-06-18 в 16:00.
55-60 инча едва ли.Само, че не бъркай кадри в скунда с фрагменти.При геймаването проблема с насичнаето с решава със смняна на по-мощни компоненти процесор,видеокарта и спира насичането.При телевизорите 100 херцовите панели или 50 херцов с опции за по-плавна картина стават, само за мачове.На всичко друго така насичат зверски и мажат, там единственото решения на проблема е изключването на тази опция, но пак се държи по зле от обиконовен 50 херцов панел без опции за по-плавна картина..И ще бъдеш доста разочарован.Иначе аз бих избрал от тези ,които си показал или панасоника или сонито.картината им превъзхожда елджито в пъти.