Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
dictator 
   Здравейте,
Към хората с Андроид ТВ - толкова ли е бавен, колкото го описват и има ли повече функционалности в сравнение с WebOS, който се води по-бърз?

Бавен е. Процесорите който го движат са изключително нископроизводителни и от там лагва яко. Добре, че поне не са му спестили хардуерната подръжка на важните видеокодеци. Примерно в youtube ако поискаш да направиш някаква корекция на картината, ще ти се наложи да почакаш около 5 секунди между натискането на бутона и излизането на менюто за картината, но в повечето менюта е почти добър. Хората които мигрират от Tizen към Android, ще се видят в чудо. Първата ОС е най-бързата която съм срещал.
     1 Прикачен файл(ове)
  Колеги след дълго избиране поръчах LG5SG850V но май има дефект. На тъмни сцени със субтитри или друго светло на тъмния фон и свети всичко около бялото. А в дясно на екрана горе и долу почти постоянно се вижда слагам и снимка. Какво мислите дефект??? И като движа мишката също става бяло петно покрай нея.Прикачен файл 27604

- - - - - - - - - -

Прикачен файл 27605
  Виж си настройките на Local Dimming. Трябва да са на минимум.
Освен това го гледай фронтално как е.
  На тая снимка се виждат всичките "прелести" на IPS и edgeLED ;) - сложи "локалното" на ниска степен и гледай фронтално .
Ако е подобно положението сменяй марката и типа на използвания панел, а по възможност и типа подсветка ( сиреч EX780/XE9005/MU8/Q6/Q7)
   Цитат:

Velimus 
   Колеги след дълго избиране поръчах LG5SG850V но май има дефект. На тъмни сцени със субтитри или друго светло на тъмния фон и свети всичко около бялото. А в дясно на екрана горе и долу почти постоянно се вижда слагам и снимка. Какво мислите дефект??? И като движа мишката също става бяло петно покрай нея.
Прикачен файл 27604  - - - - - - - - - -  Прикачен файл 27605  
    Конкретно това ми прилича на доста зле реализирана подсветка , но си е за очакване при лед телевизорите , пробвай да ти го сменят .
     1 Прикачен файл(ове)
  Изключих локалното, по дисплея няма светли петна но горе дясно постоянно го има. Явно е дефект.Прикачен файл 27607
  Това наистина е кофти изпълнение на подсветката.
За съжаление не е рядкост.
  Разбрахме се с продавача. Сега въпроса е дали да го заменя за същия или да го върна и да взема друг?
   Цитат:

Velimus 
   Разбрахме се с продавача. Сега въпроса е дали да го заменя за същия или да го върна и да взема друг?

Ако въпреки това телевизора те е изкефил , вземи същия .... в противен случай имаш шанс да поправиш грешката си .
   Цитат:

Velimus 
   Колеги след дълго избиране поръчах LG5SG850V но май има дефект.

Имаш в предвид LG 55SK850V ?
Кой е търговеца?
   Цитат:

hristoslav2 
   Имаш в предвид LG 55SK850V ?
Кой е търговеца?

55SG850V взех го от Plasico
  SG ...дори не съм го чувал. Да не би да имаш в предвид SJ (LG 55SJ850v) ?
   Цитат:

hristoslav2 
   SG ...дори не съм го чувал. Да не би да имаш в предвид SJ (LG 55SJ850v) ?

Да 55SJ850V грешката е моя.
  Здравейте колеги!Предстои ми покупка на 65" телевизор и съм се насочил към този https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p552377 Офертата добра ли е?Заслужава ли си парите? Не съм поръчвал от този сайт и съм малко резервиран... Има ли проблеми с тях или са коректни? Моля за компетентни мнения и благодаря предварително!
  Здравейте, Момчета!
На мен също ми предстои покупка на нов, модерен телевизор само, че не знам, какво точно да си взема.
Може ли да помогнете, и да ми кажете за 1500-1800лв кое е най-доброто, което мога да взема?
Да има хубава картина, бърз процесор, тъй като ще се гледат блу рей филми, да може да си сърфирам в нета, тъй като ще се ползва и домашната мрежа.
Телевизора е за баща ми и дава зор утре да се купува.
Моля за конкретни предложения!
Благодаря!