Здравейте съфорумци. С бюджет 1500лв кои от трите модела бихте препоръчали:
UE55NU7102 - 1280лв
UE55NU7402 - 1500лв
UE55MU6452 - 1300лв
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Здравейте съфорумци. С бюджет 1500лв кои от трите модела бихте препоръчали:
UE55NU7102 - 1280лв
UE55NU7402 - 1500лв
UE55MU6452 - 1300лв
Този пост е редактиран от todorovv; 25-06-18 в 13:24.
todorovv
Comparaison des produits s
7402 - това е 7102 + нов дизайн, сателитен тунер, USB PVR, Timeshift, Bluetooth, Voice control - via remote control, и дистанционно TM1850A
7402 и 7102 нямат DTS и DLNA каквито има 6452
Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-06-18 в 19:22.
дал съм ти линк със сравнение ти пак питаш...
линкът е на френски...
Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-06-18 в 20:19.
Благодаря за линка.
Сега клоня към 7402, стори ми се по добър вариант от останалите..
А какво ще кажате между 55NU7402 и 55MU7002?
Последния сега са го намалили на 1583лв при Унгарците:
https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p562981
Този пост е редактиран от todorovv; 26-06-18 в 10:15.
Panasonic 58''EX700 който нямал dts, означава ли че нетфликс няма да е с 5.1 звук?
Не , означава, че филми гледани чрез USB медия плеъра няма да имат звук (когато филмите са с DTS де
MU7002 е по-добрият
Някакви мнения за QE55Q6FAM, че не намирам отзиви тук?
ПП
спрямо панасоник 58ex700e струва ли си повечето пари въпреки по-малкото инча?
Този пост е редактиран от profusion; 26-06-18 в 21:15.
Здравейте отново и от мен.
Както бях писал и предвидил преди време, купуването на тв ще дойде в края на този или началото на идния месец. Така и става.
След бърза проверка установих, че нищо ново и интересно няма на фронта. Ето и едно бързо сравнение:
Горният скрийншот е от сайта на Технополис, филтрите са видими. Ценово се целя в рамките на 1700 – 2100 лв. Класът е ясно, че е среден. Инчовете е добре да са до 50 (ще се гледа от 2.50 – 2.70 м), тъй като 55 ще дойде твърде голям за една дървена рамка, в която трябва да влезе.
Долният скрийншот е от Displayspecification, в който съм подбрал 4 тв, които съм преценил, че са претенденти за моите пари и очи.
Съжалението, което изразих по-горе, е свързано с факта, че нито FX780 е вълнуващ, нито конкуренцията предлага нещо кой знае колко по-интересно от фаворита ми – EX780.
Моля, споделете мнение и опит – наистина ли EX780 е най-удачният избор, или има някъде скрит(и) скъпоценен камък?
И въпрос (може би в случая най-вече към svetlio) – MyHomeScreen 2.0 може ли да се ъпгрейдне до 3.0?
Благодаря!
За съжаление всичко освен Андроид си кара на нов модел= нова ОС , старите си остават със стара версия на ОС - Самсунг, ЛГ и Панасоник са така ...
49/50" за мен си остават два моделите - 1. 49XE9005 и 2. 50EX780 - новите още не съм ги гледал ама май положението е още по-лошо и от миналата година - вече 55" става минималния стандарт за разнообразие и начало на добри модели ...
- - - - - - - - - -
За съжаление всичко освен Андроид си кара на нов модел= нова ОС , старите си остават със стара версия на ОС - Самсунг, ЛГ и Панасоник са така ...
49/50" за мен си остават два моделите - 1. 49XE9005 и 2. 50EX780 - новите още не съм ги гледал ама май положението е още по-лошо и от миналата година - вече 55" става минималния стандарт за разнообразие и начало на добри модели ...
Към май 2018 г. тук поставят 2.0 на второ място. Странно е, че 3.0 въобще не фигурира.
А това, че дори една версия не можеш да ъпгрейднеш, е просто много, много тъпо! Трябва да могат минимум 3 години да поддържат ъпдейти. Голяма срамота. Предполагам, че след 5 г. сегашните телевизори, в това число и ЕХ780, ще са толкова остарели и слабо функционални на фона на модерните за 2023 г. да кажем, че ще ни се плаче. Колко тъпо ни карат да сменяме тв по-често от необходимото... гррр!
При търсене с My Home Scree 3.0 в общи линии нищо не излиза. Много е странно как технологичните и смартфон компании се развиват с десетократно по-бърза динамика спрямо производителите на тв и съответните софтуери към тях.
П.п. svetlio, при сравнение на FX и ЕХ направо ти се доплаква. Вероятно чак догодина ще има някакъв по-значим ъпгрейд, т.е. ЕХ спрямо GX ще звучи вече по-старо.
Като гледам, май да си взимам ЕХ от унгарците за 1708 лв. и да приключвам с чуденето.
П.п.2. Най-вероятно догодина ще избутат 49 в ниския сегмент (както вече са 40-43), а ще налагат 55 и 65 масово. Или пък 2020. До тогава 49 ще стои в един преходен, леко глух сегмент. Все пак след 3-4 г. ще започнат да пробутват 8к тв. Въпросът е, че холовете ни не растат...
Редакция: Тук пък хвалят FX780 до немай къде. Прилича малко на платено де.
Този пост е редактиран от Rehwaz; 27-06-18 в 17:06.
Аз си предпочитам VA , така че за IPS моделите остава "второ" място
Високите класове на Панасоник (че и средните) винаги са били добри като картина - 2023 най-вероятно доста неща хардуерно ще са различни , така че така или иначе ще се сменя тв ... ако още работи , че имам известни съмнения с тоя HDR колко ще изтрайват сегашните модели
п.п. Не знам доколко е вярно онова сравнение, н ЕХ780 си е бая тежък , а + стойката , която е доста масивна сигурно е с 10кг повече от примерно 50MU61 дето го имам ... , а в това сравнение новия 49" го пишат с 5кг по-тежък..
Този пост е редактиран от svetlio1; 27-06-18 в 18:36.