Снощи гледах Катерачът със Слай по Нова на 55 инча. Направо не се гледаше. Картината едвам се сглобяваше. Изместих се на 4-5 метра и стана по-добре.
Да ли не може при SD сигнал да се намаля/свива големината на картината? Нали реално я разпъва
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Снощи гледах Катерачът със Слай по Нова на 55 инча. Направо не се гледаше. Картината едвам се сглобяваше. Изместих се на 4-5 метра и стана по-добре.
Да ли не може при SD сигнал да се намаля/свива големината на картината? Нали реално я разпъва
Май всичко е въпрос на качествен сигнал и ако нямаш такъв - обезсмисля се добрият телевизор ако ще гледаш основно ТВ. Аз също се замислих как ще се вижда на 65' Нова и БТВ например, защото ги гледаме често. Сигналът ми е добър и до сега не съм имал оплаквания, но гледам на 49'. За HD каналите нямам притеснения, но за SD?! Искам да видя в някой магазин включен 65' на телевизия, но за жалост май нямат вече такъв сигнал, а само демо клипове и локални клипчета.....
При наличие на отдалеченост от 5-6 метра за 65', може би няма да е проблем. Сложи на флашка видео на 480 или 576 за провеждане на тестове.
55" гледам го от два метра и половина и нямам никаква драма с НоваТВ. Но съм с IPTV на А1 (на телевизора съм спрял всички подобрители на картината налични по менюто).
Може би ще се виждат артефакти. От друга страна бих преглътнал един два канала леки неудобства заради по-голям екран. Ако основно гледате филми и ХД канали, може би правилният избор е по-големият екран.
Аз съм с 55xf9005 и гледам IPTV на А1 от 2.5 - 3м. Според мен 65 инча е пълен абсурд за такова малко разстояние. По-скоро дилемата трябва да ти е 49' или 55'. Ако си от София и имаш желание, идваш до нас (кв.Лозенец) и ти пускам кеф ти телевизия, кеф ти флашка да тестваш и сам да си прецениш.
"Катерачът" беше с отвратително качество, да не напиша VHS качество и телевизорите не са виновни. Не го изтраях и 1 минута даже. Имах го на VHS, а сега и на презаписан еднослоен DVD - нищо общо с мазньоча снощи.
Просто трябва да се задължат всичките скапани телевизии ако не в HD, поне в реален 16:9 формат да излъчват. за звука въобще не ми се коментира.
Преди година време имах дилема 49' или 55' и не се осмелих да взема по големия. Сега 49-тката от 3 метра ми е малък, вероятно 55 би бил добре. Но за подобен ъпгрейд 6 инча не си струва да сменям телевизора и да се въвличам в загуби на средства, защото вече имам нов 49' и то много добър от който съм доволен с изключение на размера и сега трябва да продавам. Гледам все пак и от масата, а тя е на 6-7 метра.
Днес ми пуснаха 65' на ТВ сигнал на моят доставчик и от близо не е много happy на SD каналите, но тях жената ги гледа
Какво значи не е много доволна от близо? От 3 метра или по-близо?
Dedo1975
Вземи blu-ray плейър и такъв диск с филм от някой приятел или познат и пусни от него сигнал на телевизора...
hristoslav2
Какво е твоето мнение за големината при гледане на кабелна.
от 3 метра го гледах с SD каналите като BNT1 например. Гледа се нормално, но за детайли и качество не говорим. HD канали от това разстояние е ОК. Имах предвид, че жена ми гледа тези канали в къщи и тя да му мисли, аз мога да живея и без тях
- - - - - - - - - -
Някой случайно да има познат в LG България? Искам да разбера за модел ТВ 2018 дали има на склад?
Гледам от почти 4 м ефирна на 42" FHD, но ми малее отдавна. Ще го сменям, когато се вида с пари, да не му е уроки!
Картината на БНТ-каналите и БГ On Air е повече от добра, но те излъчват в 16:9.
BTV студийните предавания стават, а най-зле е Nova. Винаги мазало.
YouTube клиповете 1920х1080 според кодировката и bitrate - повече от добре изглеждат, както и BR rip и качествените DVD.
Kiki777
Кабелната има малко общо...от нея зависи качеството на трасето и прилагането на компресия и кодиране, като последните две влошават картината.
Важно е, за какво предимно ще го ползваш.
Ако е предимно за телевизия(в това число и разни боклучави програми като Нова телевизия) то 49" телевизор ще ти свърши достатъчно добра работа, като картината няма да те дразни толкова, както при 55 и нагоре, в които артефактите, намесата в картината(грешките в настройките на камерите и в апаратната) плюс нискокачествените видеозаписи ще бъдат ясно видими.
В случай, че ще го ползваш само за HD канали, блу-рей филми, висококачествени филмови релиизи от компа, игрова конзола - тогава вземаш 55-65.