Първоначално публикувано от
typ4o Изгледах ревюто на авфорумс – има кофти ъгъл на видимост (над 20 градуса е осезаемо, което е криво за мен), но като цяло го хвалят ‚за 'цената си‘. Всъщност точно това е което някак си търся като съвет – ако дам 50% повече бюджет да получа поне 50% повече качество без да изпадаме в крайности
Разгледах и сони xf83 – доста по-скъп е ама се намираше на промоция по едно време за 1800лв (60инча). При него имам по-добри показатели - например над 30градуса е проблем, няма шим, ама пък и няма локално затъмняване и не поддържа всички тези хдр10+ и т.н. стандарти, които си мисля, че вършат работа?
Навремето ми беше препоръчал:
xf85 – по ревюта е една идея по-зле от xf83. Уж ипс ама зрителния ъгъл е близко до този на 83, за сметка на занижени качества на картината. Следващото ми е xf90 – още по-скъп ама поне ‘убав по доста други показатели. Ъгъла на виждане пак е около 25 градуса и шима е на огромна честота, та би следвало да няма проблеми…
SK8500PLA – не е лош като алтернатива, като изключим шима
самсунг q7fn – този отива мнооого скъп
самсунг nu8000 – това ми е трудно да го намеря вече налично
Та.. идеи? За панасоника или да чакам пак xf83 ако някога излезне .. или идея за онези50% по-скъп ама два пъти по-добър?