Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 376 от 625 ПърваПърва ... 326366374375376377378386426 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,626 до 5,640 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Изгледах ревюто на авфорумс – има кофти ъгъл на видимост (над 20 градуса е осезаемо, което е криво за мен), но като цяло го хвалят ‚за 'цената си‘. Всъщност точно това е което някак си търся като съвет – ако дам 50% повече бюджет да получа поне 50% повече качество без да изпадаме в крайности
    Разгледах и сони xf83 – доста по-скъп е ама се намираше на промоция по едно време за 1800лв (60инча). При него имам по-добри показатели - например над 30градуса е проблем, няма шим, ама пък и няма локално затъмняване и не поддържа всички тези хдр10+ и т.н. стандарти, които си мисля, че вършат работа?
    Навремето ми беше препоръчал:
    xf85 – по ревюта е една идея по-зле от xf83. Уж ипс ама зрителния ъгъл е близко до този на 83, за сметка на занижени качества на картината. Следващото ми е xf90 – още по-скъп ама поне ‘убав по доста други показатели. Ъгъла на виждане пак е около 25 градуса и шима е на огромна честота, та би следвало да няма проблеми…
    SK8500PLA – не е лош като алтернатива, като изключим шима
    самсунг q7fn – този отива мнооого скъп
    самсунг nu8000 – това ми е трудно да го намеря вече налично
    Та.. идеи? За панасоника или да чакам пак xf83 ако някога излезне .. или идея за онези50% по-скъп ама два пъти по-добър?

2.  

3. Тук е от
    Sep 2019

Здравейте!
    Не съм сигурен, че това е най-правилната тема, но ще се радвам ако някой изкаже мнение или вероятно - предложи други алтернативи на това, което търся.
    Накратко: след 30 години (буквално) вярна служба закупеният навремето от "Кореком" Panasonic реши, че му е време да се оттегли в напълно заслужена пенсия. За целият този период е претърпял само един ремонт (смяна на дребни компоненти) и служи напълно безотказно. За съжаление, обаче, кинескопът му започна да "играе"и реших, че е време да го пенсионирам или да го отремонтирам, ако цената на ремонта е поносима, и да изживее остатъка от дните си на село.
    Краткото стана дълго, но реших,че е време да взема нещо "умно", което да ползвам с удоволствие. Основно ще е за развлечение: филми - както онлайн, така и чрез флашка/хард диск, спорт, някоя и друга игра, Netflix глезотии и прочие.
    Колкото и да ми се искаше да е Panasonic, ме убедиха, че тази марка вече не е това, което беше. Основният производител бил турският Vestel, макар че имам турска техника, макар и бяла, и съм доволен от работата и изпълнението.
    Спрях се на няколко модела от различни марки, които са в доста различен ценови диапазон, но в крайна сметка, ако ще е от по-високия ценови клас, ще бъде с опция на изплащане. Екранът може да варира от 43 до 49 инча, като за един модел съм се спрял на 55-инчовия вариант.
    Ето списъка, който успях да съставя:
    1) Sony Bravia KD-49XF7077 - прочетох положителни мнения за него, в момента го откривам на цена около 800 - 850 лв. Знам, че е далеч от серия XF85 и XF90, но вероятно е поносим избор.
    2) Samsung 43Q60 - близо 400 лв. отгоре на предния телевизор, казват, че е бюджетният вариант за QLED, но същевременно е стъпка назад спрямо миналогодишния Q6FN.
    3)Samsung UE49NU8072 - като цена е близо до 43Q60, но има редица коментари, че е по-добър спрямо Q60.
    4) Sony Bravia Triluminos KD-55XF8577 - някъде в нета прочетох, че бил разочарование и е далеч от обичайното качество на Sony, но го откривам на промоционална цена от 1400 лв., което мисля, че за телевизор с тези параметри е може би добра сделка.
    5) И на последно място - Sony 49XF9005. В момента най-ниската му цена е около 1800 лв. Някъде го хвалят, другаде - не, така че ще чакам и някой от форума да изкаже мнение.
    Знам, че посочените телевизори вероятно са доста различни, но съм много "бос" по темата и ще съм много благодарен на всеки, който даде мнението си.
    SS
    Този пост е редактиран от StormSurfer; 01-09-19 в 17:53.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от typ4o Виж публикацията
    Изгледах ревюто на авфорумс – има кофти ъгъл на видимост (над 20 градуса е осезаемо, което е криво за мен), но като цяло го хвалят ‚за 'цената си‘. Всъщност точно това е което някак си търся като съвет – ако дам 50% повече бюджет да получа поне 50% повече качество без да изпадаме в крайности
    Разгледах и сони xf83 – доста по-скъп е ама се намираше на промоция по едно време за 1800лв (60инча). При него имам по-добри показатели - например над 30градуса е проблем, няма шим, ама пък и няма локално затъмняване и не поддържа всички тези хдр10+ и т.н. стандарти, които си мисля, че вършат работа?
    Навремето ми беше препоръчал:
    xf85 – по ревюта е една идея по-зле от xf83. Уж ипс ама зрителния ъгъл е близко до този на 83, за сметка на занижени качества на картината. Следващото ми е xf90 – още по-скъп ама поне ‘убав по доста други показатели. Ъгъла на виждане пак е около 25 градуса и шима е на огромна честота, та би следвало да няма проблеми…
    SK8500PLA – не е лош като алтернатива, като изключим шима
    самсунг q7fn – този отива мнооого скъп
    Та.. идеи? За панасоника или да чакам пак xf83 ако някога излезне .. или идея за онези50% по-скъп ама два пъти по-добър?
    Всяка година Sony разменя използваният тип матрица - тази година XG85 - VA, XG83 - VA, XG81 - IPS
    но в някои модели се вижа малък ужас в заводската настройка на цветовете

един пример с 49XG90
    https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...1511/test.html

Това замерване долу е наречено color checker - проверка точността на цветовете, в цветовото пространство Rec.2020(ярко оцветеният триъгълник)
    Бялото е черното квадратче в средата на триъгълника. Белите квадратчета - това са целите, а черните точки това са замерените цветове...Целта е черните точки да са вътре в белите квадратчета. Виждаш голямото разминаване в червено, жълто, зелено, циан, маджента
    https://dyw7ncnq1en5l.cloudfront.net...che__w800.jpeg
    и за цветовото пространство DCI-P3

IPS с локално затъмняване през деня или нощта гледан фронтално е добре, докато не започнеш да го гледаш на тъмно под ъгъл....
    https://forum.setcombg.com/lg-%D1%82...%B8%D0%B5.html

Samsung в последните години имат странни цветови настройки.....след калибрация всичко си идва на мястото. Освено това доста послъгват в рекламите и маркетинга

Цитат Първоначално публикувано от StormSurfer Виж публикацията
    Колкото и да ми се искаше да е Panasonic, ме убедиха, че тази марка вече не е това, което беше. Основният производител бил турският Vestel, макар че имам турска техника, макар и бяла, и съм доволен от работата и изпълнението.
    по договор Vestel произвежат само ниските класове телевизори - 4 и 3.
    ronnie72 одобрява това.

5. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Всяка година Sony разменя използваният тип матрица - тази година XG85 - VA, XG83 - VA, XG81 - IPS
    но в някои модели се вижа малък ужас в заводската настройка на цветовете

един пример с 49XG90
    https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...1511/test.html

Това замерване долу е наречено color checker - проверка точността на цветовете, в цветовото пространство Rec.2020(ярко оцветеният триъгълник)
    Бялото е черното квадратче в средата на триъгълника. Белите квадратчета - това са целите, а черните точки това са замерените цветове...Целта е черните точки да са вътре в белите квадратчета. Виждаш голямото разминаване в червено, жълто, зелено, циан, маджента
    и за цветовото пространство DCI-P3

IPS с локално затъмняване през деня или нощта гледан фронтално е добре, докато не започнеш да го гледаш на тъмно под ъгъл....
    https://forum.setcombg.com/lg-%D1%82...%B8%D0%B5.html

Samsung в последните години имат странни цветови настройки.....след калибрация всичко си идва на мястото. Освено това доста послъгват в рекламите и маркетинга
    Извинявай, но не разбрах какво ми казваш с всички тези ревюта - че не си струва да търся телевизор с ипс матрица и локално затъмняване? и че xf90 (или новия xg90) e добър избор ако си го калибрирам? Наистина ми е трудно да те разбера - ако може малко по-директно да ми кажеш към какво ме насочваш?
    Естествено и останалите колеги от форума биха били добре дошли да помогнат със съвет/идея
    Благодаря

6. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

XG90 8bit матрица
    XF90 10bit. матрица
    XF90 отговаря единствено на XG95

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от typ4o Виж публикацията
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...72-p411099205/
    погледни и Philips 55PUS8804 - нали търсеше поддръжка на повече HDR формати...

typ4o
    Според анкетата която пуснах тук преди 8 години, всички държат на качеството на картината (а в същото време се оплакват от екстрите...явно държат повече на тях).
    Тъй като в България няма сертифициран калибратор, а и 95% от потребителите не биха платили 400 лева за калибрация...е много важно телевизорът да е с добри заводски настройки. Съгласен ли си? Поне за мен е много важно, заводските настройки от кашона (out of the box) да са максимално близки да стандартите. Когато си купуваш топ серията на дадена марка очакваш, за цената си, да получиш максимално добра картина...но не винаги е така.

Проблемът с малкият зрителен ъгъл е лесно разрешим - гледаш телевизора само фронтално или си вземаш една чупеща стойка за стена.
    150 лева

Основно ще е за развлечение: филми - както онлайн, така и чрез флашка/хард диск, спорт, някоя и друга игра, Netflix глезотии и прочие.
    Ето списъка, който успях да съставя:
    1) Sony Bravia KD-49XF7077 - прочетох положителни мнения за него, в момента го откривам на цена около 800 - 850 лв. Знам, че е далеч от серия XF85 и XF90, но вероятно е поносим избор.
    2) Samsung 43Q60 - близо 400 лв. отгоре на предния телевизор, казват, че е бюджетният вариант за QLED, но същевременно е стъпка назад спрямо миналогодишния Q6FN.
    3) Samsung UE49NU8072 - като цена е близо до 43Q60, но има редица коментари, че е по-добър спрямо Q60.
    4) Sony Bravia Triluminos KD-55XF8577 - някъде в нета прочетох, че бил разочарование и е далеч от обичайното качество на Sony, но го откривам на промоционална цена от 1400 лв., което мисля, че за телевизор с тези параметри е може би добра сделка.
    5) И на последно място - Sony 49XF9005. В момента най-ниската му цена е около 1800 лв. Някъде го хвалят, другаде - не, така че ще чакам и някой от форума да изкаже мнение.
    Знам, че посочените телевизори вероятно са доста различни, но съм много "бос" по темата и ще съм много благодарен на всеки, който даде мнението си.
    SS
    49" - 50-60Hz, 55" - 100-120Hz
    Philips 55PUS8804, Samsung UE55NU8072, LG 55SM8500PLA
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-09-19 в 21:15.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2013

На сайта на Сони UK има ревюта на собственици, като цяло мнението за серията е много положително https://www.sony.co.uk/electronics/t...eviews-ratings , в ревютата може да филтрираш по модел.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    XG90 8bit матрица
    XF90 10bit. матрица
    XF90 отговаря единствено на XG95
    А защо XG90 да не отговаря на XF90? Тук https://youtu.be/QUEleyyLow4?t=78 е обяснено, че XG95 е едно ниво по-нагоре от XF90, и след 2019 XF90 ще го спират (?).
    Този пост е редактиран от javorenator; 01-09-19 в 21:57.

10. Тук е от
    Sep 2019

@hristoslav2 и @javorenator: Много благодаря за мнението!
    Прочетох доста информация из нета за предложените от Христослав модели и определено те печелят пред изброените от мен.
    Евентуално, ако ме притисне бюджета, вариант е и KD-55XF8577 (както Явор е написал, има положителни отзиви за модела). Допълнително ми препоръчаха и Panasonic VIERA TX-50GX810E, откривам го на добра цена от 1200 лв. (макар че е 60 Hz).

11. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от javorenator Виж публикацията

- - - - - - - - - -

А защо XG90 да не отговаря на XF90? Тук https://youtu.be/QUEleyyLow4?t=78 е обяснено, че XG95 е едно ниво по-нагоре от XF90, и след 2019 XF90 ще го спират (?).
    Не всички клипчета и иформацията в тях за всичко е истина.XG90 с 8 битовата матрица дали има нещо общо с на XF90 10 битовата матрица !?
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
    Този пост е редактиран от sony 1; 01-09-19 в 23:32.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Допълнително ми препоръчаха и Panasonic VIERA TX-50GX810E, откривам го на добра цена от 1200 лв. (макар че е 60 Hz).
    има и 58" версия на модела
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0e-p466124778/

13. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Не всички клипчета и иформацията в тях за всичко е истина.XG90 с 8 битовата матрица дали има нещо общо с на XF90 10 битовата матрица !?
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
    Ами не мога да споря за матрицата, но това заместника на модела от миналата година. Като излязат няколко ревюта ще видим. Христослав беше пуснал едно ревю в темата на сони, на 49XG90 и там пишат, че матрицата е идентична с миналогодишната на xf90.

Hdtvtest е професионален калибрартор, който прави ревюта от години, аз му имам голямо доверие.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от javorenator Виж публикацията
    Ами не мога да споря за матрицата, но това заместника на модела от миналата година. Като излязат няколко ревюта ще видим. Христослав беше пуснал едно ревю в темата на сони, на 49XG90 и там пишат, че матрицата е идентична с миналогодишната на xf90.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    8 битова матрица "идентична" с 10 битова
    Не бих го купил никога за заместител.
    Но всеки има правото да вярва в каквото иска щом параметрите са без значение.
    Този пост е редактиран от sony 1; 02-09-19 в 10:27.

16. MGM
    MGM е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Feb 2016

Здравейте ,
    Днес видях , че вървят някакви промоции на емаг . Някой от тезе телевизори заслужава ли си ? /интересува ме единствено качеството на картината/

https://www.emag.bg/compare/D4VW8QBB...BBM,DJG2ZFBBM/

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-09-19 в 21:18.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Samsung си измисли разни организации ,които да лепят лепенки и логота по телевизорите й. За пълнеж е включила и няколко китайски фирми. За награда и те ще получат лепенки.
    Ето какво сътвориха две от тези организации днес.

8K Association Announces Performance Specification for Consumer TVs

HDR10+ System Whitepaper

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе