32LM6300PLA е 499лв. ПРЕДИ отстъпката. Ако в полето "добави друг код" напишеш "discount" излиза 439лв.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
32LM6300PLA е 499лв. ПРЕДИ отстъпката. Ако в полето "добави друг код" напишеш "discount" излиза 439лв.
Да, точно
В момента Емаг правят добри намаления и най-вече повечето са истински. Понеже напоследък следя някои цени на телевизори и монитори, понякога ги надуват и после пускат отстъпка с добър процент - около 20% примерно. Но цената остава над нормалната на която са продавали преди това. Не с всичко е така, но има и такива стоки.
Ако някой иска да се възползва от отстъпките и да си купи телевизор сега е момента, важат до 23.59 часа на 30-ти август и са 6 или 12%. Има телевизори 55 и 65 инча, които могат да се купят на изплащане с 0% лихва.
Спестяват се такси от лицензи, заради ценовата война и борбата за пазари. Китайците не умеят да правят добри телевизори - малко изключение са някои модели на TCL.
Всякакви суббрандове, по същност марки самоубийци, създадени от основната корпорация за много прости задачи. Компанията си създава име на ненормално евтина т.е. съвършенно немаржинална техника. Потребителите, разбира се свикват с това...Средностатистическият потребител не разбира от качество на картината, за него е важно да е евтино. Радва се на пренаситените цветове, високата яркост и изкривената колориметрия..малиновото червено....без да забелязва неестественият тон на човешките лица. Хората изглеждат като току що излезли от солариума.
Всичко това се прави за да спечелят място на пазара, тепърва ще се борят за заработка и ще трябва да приучат купувачите, че еди коя си марка вече не е онези евтини телевизори за стотинки. А после постепенно ще повишават цените, под определена марка. По възможност до нивата на топ-брендовете.
Съвършено обичайна история. Навремето така от нулата е започнала и Sony
Задавали ли сте си въпроса, колко лиценза са платени за даден модел телевизор? Помислете и ги избройте.
- лицензи за софтуера (OS, HEVC (H.265), Crestron / Control4....)
- лицензи за хардуера - Wi-Fi, Bluetooth, DLNA, USB, HDMI портовете
- лицензи за аудио формати (DD+, Dolby Atmos, DD.., DTS....)
- лицензи за видео HDR формати (Dolby Vision, Technicolor ....)
- UltraHDPremium - Alliance, THX, ISF, VESA сертификати
- сертифициране за качество и еко стандарти (повечето държави си имат собствена сертификационна система - някоя агенция)
-....
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-08-19 в 11:01.
Това не обяснява разликата в цената от над 200лв. между 32" smart tv примерно на LG и Panasonic, който е направил "огромна" икономия от DTS лиценза. И след дълги години преданост на Matsushita зорлен ме принудиха да си купя техника от корейската марка.
До момента освен един *.flac с огромен bitrate,(само компютър го възпроизвежда, между другото) всичко друго си върви перфектно.
По отношение на Sony - няма да пиша срещу марката, че отново ще ме анатемосат феновете тук.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 30-08-19 в 14:07.
Привет искам да ви питам за този тв
https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/D5R8FQBBM/
Държа много само на картината незнам защо в технополис пишат опресняване на картината 100 hz а другаде не
От емаг.бг идва с почти 100лв отстъпка и излиза на 685 лв което е супер за скъсания ми джоб
Ако можете да препоръчате друг тв за около 750лв за 43 инча нито смарт нито usb нито дтс лицензи единствено на качествена картина Поздрави
Дойде време по-сериозно да подходя към избор на нов 55" ТВ. Като цяло НЕ бързам въобще, а изискванията ми с цел правилен съвет от Вас да избера нещо изгодно и най-вече качествено да служи за напред пък каквото "сабя покаже"
Нещата които бих желал да има следващият ми нов ТВ са следните:
- 55 инча, по възможност да НЕ е OLED поради т.нар „burn-in“ проблем, но моята експертиза е мн мн далеч така, че вие ще се аргументирате
- Андроид или друга добра ОС – две хлапета, които „ръчкат“ всичко – You Tube, HBO GO, филми през интернет сървър на доставчика на кабелна и нет
- 100 Hz качествена матрица /от настоящата ми и като ТВ - Samsung 46F6500, за последните 6 г. Никакви оплаквания/
- Опция да се подвързва към Аудио-видео Ресийвер с Долби Атмос /вероятно Sony STR-DN1080 7.2 Channel AV Receiver/
- Ще се гледа основно ТВ от кабеларка, филми, мачове, Ф1....
- Ще се гледа централно от около 3 метра, в светла трапезария
- Да поддържа актуалните звукови и видео формати
- Няма да се играят игри на него включвайки конзола или нещо подобно
Бюджет без да казваме на жената 2500 - 3000 лв. като бих се надскочил, но само при нещо заслужаващо, но компетенцията ми не е на това ниво за да знам кое е то.
Благодаря предварително на всички дали съвет и предложения!
JKanchev
LG OLED55C8PLA
PHILIPS 55OLED903
Sony kd-55xg9505b
LG 55sm9010pla
Какво влиза в крайната цена на един телевизор.
- разходите по разработката на новият модел
- цената на всички хардуерни компоненти (+ митата за внос в ЕС) видеопанел, мейн борд, пауър борд, wi-fi и bluetooth модули....дистанционно, корпус, винтове, кабели..
LG си сглобяват LCD видеопанелите в Полша
- цената и поддръжката на уредите и консумативите нужни за крайната сглобка на телевизора - поточна линия, компютри, винтоверти, силикони, двойно залепящо тиксо
- цената на заводската калибрация + евентуална процедура по подобряване на хомогенността на OLED панела
- софтуера и последвалата софтуерна поддръжка
- брака и сервизната поддръжка
- цената на човешкият труд със здравни и социални осигуровки
- поддръжка на сградата
- реклама
- ток, вода, телефон, транспорт (амортизация, поддръжка, тол такси)
- печалбата на производителя, вносителя и търговеца на дребно
- данъците
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-08-19 в 20:36.
Благодаря, че ми отвори очите!
О Боже, досега нищо не съм знаел за формиране на крайната потребителска цена!
Panasonic и Sony да не би да се сглобяват в центъра на Osaka или Tokyo съответно?
Кой им е виновен на компаниите, че не си подберат правилно държавата, в която да произвеждат / сглобяват продукцията си? Може би клиентите им?
А относно защитните 20% мита в EU - много отдавна има легални и полулегални канали за заобикалянето им. Включително за готови изделия, съгласно договор с Турция, например.
Имах предвид само и единствено техническите характеристики на изделията.
Panasonic, примерно, много отдавна не произвеждат панели, а ползват на LG.
А каква част от hardware и software в телевизорите на различните марки са собствено производство се изяснява едва след придобиване на service manual за съответния модел. Независимо от гръмките рекламни названия, лепенки и надписи върху чиповете от сорта на P5, 4K HDR Processor X1™ Extreme и други подобни фалшификации
Гледаш повърхностно на нещата...Всеки производител има своя стратегия. Един набляга на качеството на картината, друг на екстрите, трети на цената...
Да - още от 1958 година насам, потребителите определят стойността на даден ТВ по екстрите/функционалността......Но не и по качеството на картината и компановката...
Потребителите често стават жертви на рекламите за някакви нови функции. А след покупката, мнозинството от тях не ползват и 20% от тази функционалност - за тях е важно, че ги има. В някои случаи, потребителите купуват даден продукт заради някаква нова функция, след което поради куп външни фактори нейното действие спира.
Производителят още в книжката с инструкциите се е застраховал, че не носи отговорност за действието на някои функции по независещи от него причини.
Асоциацията 8K (професионална асоциация на компании, промотиращи 8K) обяви технически спецификации за съответните 8K телевизори, като:
Разделителна способност: 7680 x 4320 пиксела
Скорост на входния кадър: 24p, 30p и 60p кадъра в секунда
Яркост на дисплея: Повече от 600 нита пикова Luminance
Codec: HEVC
интерфейс: HDMI 2.1
Допълнителни спецификации за производителност и интерфейс (достъпно за членове)
Повече на:
https://8kassociation.com/8k-associa...-consumer-tvs/
8K ще бъде тема на IFA 2019. LG ще пусне първите си 8K телевизори, включително 8K OLED, а Panasonic има анонс, свързан с 8K. Sharp ще внесе в шоуто супер голям 120-инчов 8K LCD телевизор. Стартирането на TCL на първия си 8K LCD с miniLED е отложено, но той вероятно ще бъде показан в IFA така или иначе - както и новата му серия 4K X10, базирана на същата технология.
OLED ще бъде друга основна тема на IFA. Освен 8K OLED на LG, Philips (TP Vision) ще стартира цялостна линия от нови OLED телевизори. Hisense може да донесе своя OLED телевизор в повече европейски страни. QD-OLED на Samsung ? Чуваме, че прототипи са били изложени на затворени врати на търговски изложения, но смятаме, че все още е рано за публична витрина. Samsung, заедно с други производители на телевизори, вероятно отново ще имат на дисплея големи microLED телевизори. Ще бъдат ли достъпни? Най-вероятно не.
https://www.ifa-berlin.com/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-08-19 в 23:04.
За тая цена си е добре ЛГ-то - с 50хц панел е, а то и в тоя размер май само един модел остана 100хц и е 2 пъти по-скъп .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Айде и тия с "умни" телевизори
Xiaomi-owned Redmi has unveiled its first smart TV – and it’s a 4K giant
Този пост е редактиран от svetlio1; 31-08-19 в 01:11.
Здравейте,
гледам панасоник 58GX810E се намира за 1400лв от унгарците и се питам дали си струва?
Сетът ми е малко особен - място само за окачен тв в/у издадена 'секция' с дървена 'стена' с големина 125-78 -> от тук клоня към 58-60 инчови тв защото по-голями ще стърчат много отстрани и не ми се струва удачно, ако няма много избор бих паднал и на 55. Светла стая (едната стена е цялата в прозорци, а секцията не 1.5м от нея), дори и вечер пак е светло. Дивана е на 3.5м, а трапезарията, от където също често се гледа, е на 25-30% спрямо центъра на секцията. Гледа се главно a1 iptv, hbogo, филми през пс. Смарт функции честно казано не съм имал до сега и си нямам идея дали ще ползвам.. но вероятно ще Окото ми е особено чувсвително към ШИМ (сменял съм няколко лаптопа заради това) - до сега тв не ми е правил проблем, но все пак си казвам (но пък предишния ми беше плазма панасоник, а текущия е нискобюджетен ЛГ без локал диминг).
Поздрави
п.п. Бюджет до към 2000, просто горния е на промоция и ми се стори свястен
Този пост е редактиран от typ4o; 31-08-19 в 19:19.
58GX810E цената е добра - няма приложение за HBO GO, май има ШИМ(не съм на 100% сигурен), но пък имаш 14 дневен срок, да го върнеш ако не ти харесва.
Надявам се, че си прочел ревютата и тестовете на модела.