Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-02-20 в 13:53.
Моделите на TCL са с VA матрица, а не IPS, каквато търсиш ти. Не се препоръчват за много светли помещения и да се гледат под ъгъл. Въпреки, че моя го гледам под ъгъл, докато вечерям, на масата, и мога да споделя, че не е трагично положението, но може и по-добре да е. На твое място, имайки предвид не особено големите ти изисквания, бих си взел LG. Даже смятам, че ще останеш напълно доволен и от по-евтин модел като UM7100 например. Специалистите тук твърдят, че UM7610 или 7660 са по-добри. Аз лично не виждам никаква осезаема разлика на хартия освен "магическото дистанционно" и дизайна, може би. Най-добре е да отидеш с флашка в магазин и да пуснеш един и същ файл на двата и да видиш как ти струва. Иначе OLED-а си заслужава всяка стотинка и 2-3 часа телевизия на ден със статично лого не може да го уплаши. Стига да можеш да се напънеш за цената, разбира се...
За оледа освен цената има го и другото, че той ще гледа в силно осветена стая до колкото разбрах аз. Чарът му според мен поне е в по-затъмнено помещение. В много светла стая няма да вижда чак такава разлика между олед и добро лсд. Мое мнение.
Благодаря на включилите се за сега със съветите. Доколкото разбирам от предложенията 55 инча не е голям за сигнала, който ще се използва - притеснението ми е да не стане по-голямо мазало на по-големия екран с бг телевизиите от А1. 100 Hz явно няма да ми трябват/няма да усетя липсата. Иначе доколкото видях 7660 май всичко му е ОК, на 7100 панела му е RGBW (каквото и значение да има Разликата в цената със сонито е сериозна, но при положение че ще се оправи по-добре със входящия сигнал (такива твърдения има тук-там) и няма ШИМ (също твърдения, не знам колко са верни и двете) да се напъна за него. Иначе наистина ме блазни по-ниския клас с оглед цената и не високите претенции.
П.С. Сега видях LG 49SM8600 че е на 1000 лв в един он-лайн магазин, което също ми се струва добре като цена, а при положение че до сега съм бил на 43 инча, 49 ми се струва сериозен ъпгрейд. Интересното (поне за мен) е че при 7660 има Direct LED (което би трябвало да е по-доброто), а 8600 серията е с Edge LED?!
Този пост е редактиран от rossenboy; 20-02-20 в 17:13.
Здравейте,имам нужда от помощ за избор на нов телевизор.Старото сони ще се ходи в детската-50W808,за което нямам някакви съществени забележки.Размер 55,просто нямам място за по голям,гледа се и на светло и на тъмно,така че все ще има компромис с матрицата.Горна граница-2300-толкова е единия ми избор-Sony kd-55XG9505,другото е Philips 55PUS8804,приемам и други предложения без Samsung,за LG няма проблеми сегашния в детската е LG 42LA691,който за тези години се справя перфектно.Телевизора се използва главно за тубата,кабеларка и филми от лаптопа през Plex.Звукът не е приоритет,използва се качествен усилвател с колони.Благодаря предварително.
И мен като жените не ме плаши размера - колкото повече, толкова повече. Притеснението ми е че на по-големия размер ще бъде по-лоша картината - т.нар. мазало, все пак ще се ползва главно за телевизор - да се гледа телевизия от А1, а не като дисплей - филми и предавания от интернет с прилични и високо качество.
Основните БГ канали вече са ХД (нищо, че единият от тях си е жива мъка) и не виждам някакви проблеми - гледам основно 49/50" от 2-2.50м (макс) . Може и да съм свикнал, но и при СД канали и добри копия на филми и предавания не ми прави впечатление нещо нередно.
Сега- има си и някои , които са си ужас, но там само на 14/20" CRT биха изглеждали добре.
minchai
Този е по-добрият от двата - Sony kd-55XG9505
Благодаря за отговора,да разбирам ли че това като цяло е най - доброто за тези пари?
За момента е най-доброто LCD в този бюджет.
Taзи година е трудно да се предвидят цените на тв-те.....
https://hdtvpolska.com/panele-lcd-dr...n-telewizorow/
'' LCD панелите са по-скъпи поради коронавирус. Ще има ли увеличение на цените за телевизорите?''
.................
''Междувременно неочакваното избухване на коронавирусната епидемия и произтичащите от това проблеми с масовото производство в Китай , където фабриките й имат доминиращ пазар, местни доставчици на LCD панели, допринесоха за драстично обръщане на низходящата тенденция. Източници, цитирани от корейските портали, съобщават, че увеличението на цените се отрази на всички размери на панелите, от 32-инчови до 75-инчови . Това е първата подобна ситуация от ноември 2016 г. Очаква се цените да „скочат“ най-много през март и може да се повишат до юни.''...............
Така става когато цялото основно производства на една планета се позиционира само в една държава (Китай)! Доста глупав подход на човешката раса!!
Да си ги повишават колкото искат! Не бързаме за никъде, камо ли за новите/стари модели и панели!!!