Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 443 от 625 ПърваПърва ... 393433441442443444445453493 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,631 до 6,645 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Току що изгледахме Bad Boys III на 4К на XG9505 и аз blooming не усетих или поне така, който да ни подразни... За мен е преувеличено..
    Какъв е проблема, ако е на 1000 часа ?
    365 дни по 8 часа работа на ден (в нормално ежедневие това по-дори е трудно!) по 10 години са 29200часа. Колко е живота на едно LCD всъщност?? 10 години ли ще се гледа? Ако е имало проблем с матрицата, то не би ли следвало до 2та година от гаранцията да се прояви като тук плюсът е, че вече е работил.. Хубаво е вероятно да е на 0 часа, но въпреки това, какво като не е?
    Възможно е да съм пропуснал тази информация, за което се извинявам.
    Този пост е редактиран от stoyanow; 19-04-20 в 11:34.

2.  

3. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Не разбрах какъв телевизор си взел. Ако е Сони XF9005 тук е обяснено как можеш да провериш колко часа е работил
    https://www.reddit.com/r/bravia/comm...r_usage_hours/ ("дисплей" е копчето, което е под 7)

4. Member Аватара на Martin_vn
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Варна

И според мен е от камерата или бройката. Аз съм с по-стария модел и не е такъв blooming-a, да има но не е толкова много. И на мен ми е интересно за часовете и продължителността на живот на матрицата, ако някой има познания. Аз съм на по малко от година(има месеци в които не е пускан въобще) и съм на почти 2500 часа.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не знам новите как са, но старото ми Сони е на 11 години и работи като ново. Не помня модела, трябва да го видя, но не беше евтин - 2000 лева за 40".

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

6. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от Dedo1975 Виж публикацията
    Не разбрах какъв телевизор си взел. Ако е Сони XF9005 тук е обяснено как можеш да провериш колко часа е работил
    https://www.reddit.com/r/bravia/comm...r_usage_hours/ ("дисплей" е копчето, което е под 7)
    Поправих поста. XG9505 е, знам как да проверя часовете, но освен чувството, че е чисто нов или че е използван, какво от това?
    Какъв е техническия плюс/минус от часовете? Може ли по-запознатите да споделят?

7. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от style34 Виж публикацията
    Не мога да разбера в real life толкова ли е лош този blooming?
    Така на снимка да и то под ъгъл при фронтално гледане не се вижда.
    Дори и под ъгъл да гледаш ако не знаеш какво да търсиш трудно ще го видиш.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от stoyanow Виж публикацията
    Поправих поста. XG9505 е, знам как да проверя часовете, но освен чувството, че е чисто нов или че е използван, какво от това?
    + преминало е първоначалното разработване и ако няой пиксел е бил проблемен вече се е проявил
    - има голяма вероятност да е надран

колкото до живото би трябвало да е 40 000 часа но при сегашното качество на техниката далеч по-рано ще даде някакъв дефект
    ЕРП-тата също доста спомагат за дефектиране на техниката

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от qbadabaduuu Виж публикацията
    Така на снимка да и то под ъгъл при фронтално гледане не се вижда.
    Дори и под ъгъл да гледаш ако не знаеш какво да търсиш трудно ще го видиш.

- - - - - - - - - -

+ преминало е първоначалното разработване и ако няой пиксел е бил проблемен вече се е проявил
    - има голяма вероятност да е надран

колкото до живото би трябвало да е 40 000 часа но при сегашното качество на техниката далеч по-рано ще даде някакъв дефект
    ЕРП-тата също доста спомагат за дефектиране на техниката
    И аз така ги виждам нещата с часовете.
    За дефекта - ако е конструиран да се чупи на 2 и малко години значи търсим нещо на около 3000 часа.

10. Тук е от
    Apr 2020

Платих го - 55XG9505, без описани драскотини и пиксели. Очаква се на 23-24 ти, дано да е на късмет. Мога до го проверя външно, но не и да го тествам преди да го приема. Имам 30 дни за връщане. Какво и как да проверя след като го пусна.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2011

За изгорели пиксели, дали всичко му работи, дали е равномерна подсветката.

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Великден наближава и идват добри новини.Конкуренцията се разширява.

HISENSE

https://edigital.bg/tv-audio-razvlec...most_expensive

HISENSEU8QF,ще видим и промоциите
    https://edigital.bg/led-televizori/h...evizor-p753416

Какво представлява Hisense U8?

Hisense U8 (U8QFTUK) е водещият 4K ULED телевизор на компанията за 2020 г. Той включва поддръжка за Dolby Atmos, Dolby Vision и HDR10 +, както и пълна директна подсветка, локално затъмняване, квантов точков цвят и звукова система JBL Audio. U8 ще се предлага в 55- и 65-инчови размери на екрана.

Това е визуализация на предстоящия модел и ще бъде заменен с пълния ни задълбочен преглед, когато получим извадката за преглед.
    Характеристики

Hisense U8 използва 4K Ultra HD (3840 x 2160) 8-битов + FRC панел, който поддържа честоти до 120Hz. U8 използва пълна масивна директна LED подсветка с квантова точка технология и до 180 независими зони за затъмняване.
    U8 използва четириядрен процесор и има пикова яркост от 1000 nits. Той поддържа широка цветова гама (DCI-P3 / Rec.2020) и висок динамичен диапазон (HDR10, Hybrid Log-Gamma , HDR10 + и Dolby Vision).

U8 има JBL Audio звукова система, базирана на стерео високоговорители и 20W усилване. Той също така поддържа Dolby Atmos, с вградено вътрешно декодиране и потапящо преживяване, създадено чрез прилагане на психоакустична обработка.

присъда

Hisense U8, с директна LED подсветка, квантови точкови филтри и локално затъмняване. Включването на Dolby Atmos, Dolby Vision и HDR10 + със сигурност ще угоди на всеки, който търси превъзходно качество на изграждане и ефективност на бюджета.

https://www.avforums.com/reviews/his...v-review.17093

https://www.saturn.de/de/product/_hi...-2636234_html=

https://hisense.com.au/product/65-series-q8-65q8/З

U7QF e FALD/100 зони 50hz
    https://edigital.bg/led-televizori/h...evizor-p753414
    https://pl.hisense.com/produkty/tele...5u8qf/20002900
    Колега, този U8 на хартия изглежда чудесен. Предполагам панела е минимум Samsung Q70 с допълнителни екстри .... Dolby Vision, Atmos...
    Дано по-скоро излезнар читави ревюта.

Изпратено от моят RNE-L01 с помощта на Tapatalk

13. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016
    Какъв плюс/минус имат колите на повече километри :?
    style34 и Дапитамнещо харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Да разбирам, че добър ТВ, който вече е останал само мостри не трябва да се купува заради часовете, които все още не виждам, а и май няма инфо, колко са КМ-те преди да започне да издъхва?
    По мое наблюдение на 150к км започват по-скъпите ремонти (ТВ много много не се ремонтира след гаранция?). Правят се за 4-5 години с добра експлоатация.
    ТВ за година прави 3000часа. За 10г - 30 000 часа. 30000 часа ли е живота или 10г използваме ТВ в общия случай?
    Проблемът за мен е, че само гадаем. Аз не виждам обоснован довод. Аз лично изобщо не съм вещ, просто разсъждавам.
    НО! Кола на КМ не с удължена гаранция, ТВ на часове си е пак с 2 години.
    Повече е на късмет и се надявам всипки да го имаме в максимална степен

16. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ако не е ОЛЕД едва ли ще има проблем. Аз поне държа като купувам нещо аз да го извадя първи от кашона. Но то всеки си е различен.

stoyanow одобрява това.

17. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016
    Да разбирам, че добър ТВ, който вече е останал само мостри не трябва да се купува заради часовете, които все още не виждам, а и май няма инфо, колко са КМ-те преди да започне да издъхва?
    По мое наблюдение на 150к км започват по-скъпите ремонти (ТВ много много не се ремонтира след гаранция?). Правят се за 4-5 години с добра експлоатация.
    ТВ за година прави 3000часа. За 10г - 30 000 часа. 30000 часа ли е живота или 10г използваме ТВ в общия случай?
    Проблемът за мен е, че само гадаем. Аз не виждам обоснован довод. Аз лично изобщо не съм вещ, просто разсъждавам.
    НО! Кола на КМ не с удължена гаранция, ТВ на часове си е пак с 2 години.
    Повече е на късмет и се надявам всипки да го имаме в максимална степен
    Абсолютно всичко се ремонтира , но цената не винаги е оправдана . Да кажеш какъв е живота на телевизор е равностойно на това да знаеш колко ще живееш. Идеята е да се вземе използван телевизор на добра цена , както е и при колите . Средния живот на LCD дисплей е от 30 до 60 хиляди часа , като трябва да се има предвид,че един телевизор не е само дисплей .
    Според мен обаче няма телевизор,който би изкарал повече от 7 години даже това е пресилено .

18. Member
    Тук е от
    Aug 2015

Икономически няма да им излезе сметката на производителите. Това и на тях и нас ни е ясно.
    Мисълта ми беше да е ясно защо да е нов или защо, ако не е нов, какъв е проблема.
    В крайна сметка пак опираме до късмета. И на нов може да му стане нещо на 6-те медец, и на разопакована мостра може да му стане нещо на 4-та година, и обратно. Зависи двете, на каква цена са и купувача да е информиран, до колкото е възможно, за какво си дава парите. Никога не съм харесвал продажбите на всяка цена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе