Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Точно тази супер светла картина ме отказа миналата година и отново тази година същия за мен голям проблем. Къде им отиде предишната топла, дълбока и спокойна "МOVIE настройка на Sony. Напоследък много студени настройки при тази предишна много добра марка.
Е с включен HDR ( или на такъв сигнал) каква де е картината - тъмна ли? Нали това е една от големите разлики при евтините е скъпите модели - колко нита могат да постигнат при HDR ...
Е не може ли да се намалява брайтнеса? Като на телефоните?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Разбира се, че може да се намали, но дори и максимално намален си остава прилично светъл, а не тъмен! Аз го казвам като бележка, а не забележка
Много дразнеща светла картина. Старите ми телевизори са в пъти с по-плътна, реалистична и спокойна не искряща картина. Фен съм на Sony, но не на днешните. Жалко!
Няма продукт, който да се харесва на всички. Някои и според моите наблюдения повечето са влюбени в модела. Други му намират кусури. Макар че за първи път попадам някой да се оплаква от това точно. Обикновено го дават като плюс високата яркост.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Аз съм с 55 инча 9505 и картината за мен не е светла, по подразбиране светлинният датчик я регулира много добре, освен това винаги може да се намали брайтнеса. Когато гледам Dolby Digital има като опция Dark mode.
Аз също се дразня от светлата картина, предполагам, че има определени режими, при които може да стане но това може да се регулира, поне аз до сега не съм имал случай да влезе в такъв режим. Аз съм с по старият плейстешън и не съм забелязал проблеми с карината там, не знам как с 4K модела.
Android TV може да промени името си на ... Google TV
https://www.androidcentral.com/googl...edia-over-apps
https://www.protocol.com/google-stre...ndroid-tv-nest
MPEG-5 EVC video codec emerges as alternative to AV1, HEVC
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1589365795
Dimming зоните въпреки, че са доста - пак си "bleed"-ват леко ако имаш черен фон и светъл обект на него.
Де'т се вика - по-добре да няма Local dimming, отколкото лош такъв, но Сони-тата всъщност се справя доста добре.
Не Brightness-а, а контраста е настройката, която води до усещането, че телевизорът е много светъл и вади очи. Пробвайте с намален контраст, би трябвало да не е толкова дразнещо.
Не, при Сонитата Brightness е настройката за силата на подсветката, т.е. това което при повечето от другите е Backlight/OLED light и т.н. Другото се нарича black level, както е и правилно всъщност.
Contrast(white level) и brightness(black level) в общия случай не трябва да ги пипаш, ако не знаеш какво правиш защото може да отрежеш светли/тъмни детайли. Има си патърни, за да определиш каква трябва да е настройката и са доста елементарни за употреба.
Здравейте, изправен съм пред избор на ТВ. Изискванията, които трябва да покрие са следните:
- Размер около 55"
- За предпочитане е да е 4К.
- Wi-Fi/LAN/Bluetooth
- PVR
- Бюджет ~1500лв.
Ще се гледа от около 2,5-3,0м, основно IP телевизия, филми от хард/флашка, онлайн Youtube.
Предпочитам да е от известните марки Изчетох тази и темата за съвет при покупка на ТВ. Изчетох и първите страници с основни термини и понятия...в главата ми стана боза. Моля за препоръки за ТВ, покриващ критериите.
Ако има някоя невероятна оферта, мога да добавя още някой лев към бюджета.
Благодаря предварително.
Този пост е редактиран от toshko79; 15-05-20 в 20:35.