Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-01-21 в 20:38.
Здравейте, да попитам за един стар модел: 32LB5610 дали има вграден цифров тунер , или трябва да ползвам външен ? Доколкото намирам инфо има DVB-T , а не DVB-T2 .
Ако ще се ползва в България, T2 не ти трябва.
То както е тръгнало скоро въобще у нас няма да ти е нужен какъвто и да е било ефирен тунер. Освен, ако не си близо до някоя от границите ни и нямаш достъп до комшийските излъчвания.
Добре е да провериш откъде се излъчва сигнала и имаш ли видимост към предавателя.
Здравейте, и аз търся съвет относно избор на телевизор. В момента ползвам 55 инча виера, но избиха светли петна от подсветката и е време за смяна. Новият ще се ползва само вечер за филми, сериали и youtube и ще се гледа от 3 - 3,80м. Виерата ми се струва че е малка от това разстояние, затова малко хаотично разгледах какво се предлага и се спрях на следните варианти като някаква отправна точка:
1. Panasonic 65HX800BZ - 850 лири
2. TCL 65C715K - 629 лири
3. Samsung QE65Q60TAUXXU - 950 лири
За Панасоникът четох ревю че е среден клас и е доста приличен, възпроизвежда всички видове HDR и долби. При TCL получаваш това за което си плащаш, оттам и по-ниската цена. Самсунгът сякаш е най-добре от всички въпреки че е по-скъп? Гледам и Sony KD65XH9005BU за 1080 лири но е UHD, заслужава ли си цената?
syb3ria
Тези светли петна, вероятно са причинени от паднали, отлепили се лещи-разсейватели на светодиодите от подсветката. В Ютуб има клипове за ремонта им - отваряне на панела и залепянето им отново.
Трите модела на които си се спрял са 50/60Hz. При този бюджет, лично аз бих взел първият от изброените.
Sony KD65XH9005BU е по-добър, но навсякъде поддържа по-висока цена заради рекламата и търсенето от геймърите
https://centresdirect.co.uk/p-38607-...ndroid-tv.aspx
https://www.avforums.com/forums/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-01-21 в 10:01.
Здравейте! Може ли да ме насочите към тв - 55 инча, който ще се използва за филми (HBO Go, Netflix и филми през usb флашка/хард/компютър), youtube и любителски гейминг на пс5/компютър (не мисля, че имам нужда от 120хц, VRR и т.н.т.). Бюджет до 1300лв.
Плюс ще е ако има apple airplay 2, но е нещо, което мога да прежаля, тъй като това доколкото разбрах е feature достъпен на LG, Samsung и Sony телевизори, но днес - след като отидох да разгледам на живо в тех****лис не останах впечатлен от това, което видях от ЛГ и Самсунг в този ценови клас, но съм готов да бъда убеден в обратното
Засега съм се спрял на следните тв-та:
Philips 58Pus8535
SONY KD-55XH8096
Hisense 55U7QF - не съм го виждал на живо и го слагам на база на изчетеното и видяно в интернет.
Мога да направя компромис и с 50инчов телевизор, който влиза в бюджета и може да предложи повече.
Също така на живо много ми хареса SONY KD-55XH9096, който е доста над бюджета. Та моля за пояснение какво повече от 120хц и VRR ще ми даде от горните тв-та.
Поздрави и благодаря предварително!
Здравейте! Приятел иска да си купи бюджетен телевизор и се е насочил към LG. Изборът му е от 55UN74003LB и 55UN81003LB. Кой от двата е по-добър, или предложете нещо до 1100 лева, благодаря предварително!
Двата модела са еднакви хардуерно. Разликите са в цвета на стойката и дистанционното(Magic в комплекта на 8100)
http://hdtelevizija.com/wp-content/u..._2020_v1.0.pdf
интересен жест от страна на LG Хърватска
http://hdtelevizija.com/2021/01/08/b...nih-u-potresu/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-01-21 в 12:34.
Това е ясно , но не виждам смисъл да даваш още пари , а да имаш смарт тв.
Ако телевизора ти е с операционна система Андроид, от Google Play си сваляш Кodi и го настройваш по начина описан тук:
Коди - гледане на торенти (стрийминг).
Така директно ще си влизаш в торентсайта и ще си пускаш филма без да ти трябва лаптоп, флашка или външен хард за да гледаш филми от Маймунда или Арена.