Според мен точно тези,които са под 2К лева,са с компромисно качество на картината...
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Според мен точно тези,които са под 2К лева,са с компромисно качество на картината...
Въпроса е принципен....и с Жигулата ще стигнеш до морето и с Рейндж Ровъра също...всичко е начин на мислене и възможности....
Съгласен, макар че сравнението е абсурдно.
Цената не е определяща , но вече във всички класове е трудно да намериш приличен модел , а колкото по-скъп , то още повече ще се вглеждаш и откриваш кусури - гарантирано .
Моят 50ST60 въпреки, че и той си има кусури не бих го сменил с никой от сегашните модели до 4000лв за гледане на филми вечер или спорт ... въпреки , че ми струваше под 2000лв ...
Именно...абсурдно е....не можеш да сравняваш телевизор от 600лв. с такъв от 6000лв. ...въпреки че много хора не правят никаква разлика..нали все е телевизор Просто на някой им е приоритет ..на други-не....Имам приятел....купи си къща за 400 000 лв. и в дизайнерки обзаведения си хол си гледа 21" Фунай на 20 години..и въобще не му дреме,какво мислят другите по този въпрос....
Funai, ама Made in Japan!
А сега не знаеш в кой гараж/джонка/сайвант е сглобена техниката в БГ магазините.
По принцип си е така - плащаш и получаваш съответното "ревю" - ако няма нещо за хвалене се премълчават големите недостатъци ...
В случая обаче сравнението и оценяването е от "случайни" (уж неангажирани с някоя фирма/издание) зрители/оценяващи и то главно на HDR материали . Вероятно голямо влияние е оказало и възможностите на софтуера на тв в момента на теста - на по-късен етап може и да се отстранят някои недостатъци в дадени модели ...
Тъй като се породиха спорове за VIZIO(пък и други),дали се прави в Китай:
LeEco купува американския производител на телевизори Vizio за 2 млрд. долара, Продуктови новини | HiComm
Очаквам ,че скоро няма да има смисъл да се говори кое къде се прави защото ще е ясно(даже и за тези които още не са разбрали).
Cable всичко се прави в Китай включително Сони, Панасоник, ЛГ и Самсунг. Визио също се произвеждат там, но дизайна, софта и избора на частите се прави от американци. Новите собственици обявиха, че ще запазят Визио непроменен откъм мениджмънт поне засега. Засега Визио остава независима компания под шапката на китайците. Ще видим докога.
Преди дни Робърт Зон от https://www.valueelectronics.com/ обяви че ще има втора част на Shootout 2016, в който ще бъде включен и ZD9