Преди няколко дена имаше в емаг 10% на всички Sony-та...
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Преди няколко дена имаше в емаг 10% на всички Sony-та...
Бъдете търпеливи , ще излязат моделите 2021 , /които лесно ще различите по една - две букви и нови крака/ и цените ще паднат.
Имам и двата телевизора sony 55xh9096 и samsung 55q90t.
В момента ремонтирам едната стая и двата телевизора са един до друг и виждам, че самсунга е по добър само във филми с hdr. При гледане на телевизия от виваком няма разлика между двата тв. Самсунга има и по добър звук, при сонито в 55 инча звука не е добър. Ако нещо пропускам питаѝте ще ви отговоря.
Q90t го представят за по ярък от xh9505 и изобщо като погледнеш на горе все има нещо по добро и по скъпо, но гледаш нова тв и не можеш да направиш разлика коѝ е по скъпия тв.
Понеже още не съм си взел тв за спалнята, моля за съвет. Търсех първоначално до 50 инча, но от няколко дни в главата ми се върти 55. В този размер има повече избор, но се чудя какво да правя.
Вариант 1 - Да изчакам новите oled на philips -806 или lg C1;
Вариант 2 - Да взема миналогодишен oled пак от същите марки(може и друг модел да предложите) и да инвестирам 1000 лв в саундбар;
Вариант 3 - Да взема Panasonic HZ2000, но питането ми тук е заслужава ли си разликата в цената? Ще ползвам Nvidia Shield или Apple TV 4k, щото ОС е пълно дърво.
Смятам, че ще се ползва главно за филми(предпочитам HDR съдържание), малко ps4 и мнооооооогоооо малко телевизия през STB от Vivacom.
Ще се радвам да ме насочите, че ми писна да стоя без тв, понеже не знам какво точно искам. Какво бихте направили вие.
За дневната също ще трябва да избирам тв, но там мисля, че ще чакам черен петък, за да взема Sony A90J или Panasonic JZ1500.
Нито разстояние си казал, нито цена...
При унгарците в момента има интересни предложения
48 инча OLED на SONY за 2550лв с доставката Sony KE48A9BAEP Bravia 4K UHD SMART Android HDR OLED .
48инча OLED на LG за 2200лв с доставката LG OLED48CX3LB webOS SMART 4K Ultra HD HDR OLED телевизор
55 инча OLED на LG за 1850лв с доставката LG OLED55BX3LB 4K UHD webOS SMART HDR ThinQ AI
В тая връзка може ли да кажете къде да видя препоръчителните настройки за картината на последния: LG OLED55BX3LB 4K UHD?
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Този пост е редактиран от bobyn; 07-04-21 в 00:26.
Привет , а какво мислете за разопакован телевизор от емаг . сега видях че има няколко Sony 55XH9505 и ми излиза на 1650лв с ваучер за отстъпка
Щом ще гледаш от 4 м., ако имаш място и финансова възможност по-добре 65" и без съмнение "Вариант 3 - Panasonic HZ2000".
- - - - - - - - - -
Значи е върнат, а щом е върнат има проблем/и, аз не бих си купил такъв "нов" телевизор.
Този пост е редактиран от -Shark-; 07-04-21 в 13:40.
65" е подходящ по-скоро за дневна или малък домашен киносалон.
Когато си купих нов 55" за дневната, преместих стария 46" в спалнята.
Ами големичък си е, вярно че го гледам от два метра и половина.
Така, че (според мен) всичко над 50" не е подходящо за спалня.
То по принцип не е добра идея в спалнята да има телевизор, но това е друга тема.
За 65 нямам място, така че го изключвам като вариант, а и моето мнение, че не става за спалня.
Sent from my iPhone using Tapatalk