Първоначално публикувано от
Rehwaz
Здравейте, добри и умни хора!
Отдавна не съм писал, но следя и чета какво пишете. Допълнително изчетох за OLED vs LCD и т.н., но все пак реших да се допитам до вас, за да съм сигурен, че няма да стане някоя беля.
Работим с тези параметри – 55 инча, непретенциозно използване, ще се гледат основно няколко канала, Нетфликс, няма да има работа с документи или друга статични изображения. Без игри. Основно изискване – тв е безжична (на Нет1), през рутера, респективно трябва тв да е съобразен с това и да работи без да се замисли. Също така – бързо и лесно включване с компютър и телефон (mirroring, през bluetooth, wi-fi, чрез HDMI).
Бюджет – до 2500 лв. с ДДС
Моите избори при тези параметри са:
LG 55NANO913NA – 1600 лв.
SONY KD-55XH9505 – 2300 лв.
SAMSUNG QE-55Q95T – 2400 лв. на промо сега
LG OLED55C11LB – 2900 лв. на промо сега (да, извън бюджета е, но все пак го включих)
Включил съм 2 LG-та заради това, че са модели 2021 г. с webOS 6, за който четох, че е супер, тъй като е преработен изцяло. Склонен съм да разгледам и Панасоник, макар личните ми впечатления са, че не са най-добре комуникационно интегрирани (лесно свързване с мрежата и т.н.). Може и Филипс, но като цяло си мисля, че Sony/LG и евентуално Samsung са финалистите?
Буквално ще се спра на това, което ми препоръчате, тъй като вече луднах от четене. Благодаря ви много предварително!