Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
659. Не можете да гласувате в тази анкета
 • Качество на картината

  605 91.81%
 • Качество на звука

  197 29.89%
 • Приемлива цена

  309 46.89%
 • Лесен за употреба

  122 18.51%
 • "Зелен" с ниска консумация на енергия

  54 8.19%
 • Марка която познавам и вярвам

  163 24.73%
 • Добра гаранция и сервизен план

  220 33.38%
 • Последна технология

  107 16.24%
 • Ценови / отстъпки / намаления

  105 15.93%
 • Атрактивен дизайн и стил

  97 14.72%
 • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

  258 39.15%
 • Вграден интернет достъп

  167 25.34%
 • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

  111 16.84%
 • Безжична интернет връзка

  183 27.77%
 • USB запис

  77 11.68%
 • Ultra HD TV

  209 31.71%
 • 3D съвместимост

  60 9.10%
 • Oled TV

  41 6.22%
 • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

  8 1.21%
 • Curved TV (огънат екран)

  14 2.12%
Отговори на анкетата
Страница 537 от 540 ПърваПърва ... 487527535536537538539 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,041 до 8,055 от общо 8086
Like Tree1401Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member
  Тук е от
  Jul 2010
  Мнения
  902
  #8041

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Цитат Първоначално публикувано от Dimitar Kostov Виж публикацията
  Добре де, с риск да ви прозвуча смешно, обаче ме притеснява самата доставка. Едигитал доставят с Еконт като гледам. ТВ-тата опаковат ли ги допълнително или са само в оригиналната опаковка? Щото тя не е особено впечатляваща. Има ли голяма вероятност да бъде счупен телевизорът? Някой имал ли е подобни проблеми? Веригите дали не си ги шипват сами телевизорите и съответно с по-голяма грижа?
  При проблем го връщате. Нашите вериги имат собствен транспорт. Нещо не съм попадал на оферти и намаления от Едигатала. Всъщност, те са си на Емаг.
  Dimitar Kostov одобрява това.

 2.  
 3. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,898
  #8042

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Асоциацията Stop Planned Obsolescence: HOP(Спрете планираното остаряване) публикува доклад през юни 2021 г., озаглавен Малък екран, големи отпадъци: остаряването на телевизорите
  https://www.stopobsolescence.org/
  https://www.halteobsolescence.org/wp...Rapport-TV.pdf

  https://translate.google.com/transla...e-a166301.html

  Асоциацията Stop programmed obsolescence (HOP) публикува доклад през юни 2021 г., озаглавен „ Малък екран, големи отпадъци: остаряването на телевизоритекоето позволява, предвид нарастващия брой препоръки на потребителите, да види по-ясно видовете остаряване, повреди и поправимост на телевизорите. Като преамбюл, HOP предоставя някои интересни цифри. По този начин 93% от френското население притежава телевизор и харчи средно по 4 часа и 40 минути на ден. През 2019 г. средният диагонал на закупен телевизор е 106 см (42 инча) на средна цена от около 470 евро. През 2018 г. бяха продадени около 4,5 милиона телевизора, горе-долу същото като всяка година, тъй като 5 милиона бяха продадени през 2020 г. По-интересното е, че са необходими 2,5 т суровини, за да се получи модел от 11 кг.

  Смяната на стандарта често кара потребителите да обновяват телевизора си.

  Случаят с HDMI 2.1
  Пристигането на HDMI 2.1 също накара играчите да сменят телевизорите си, за да се възползват от перфектната съвместимост с новите конзоли PlayStation 5 и Xbox Series S / X. Те могат да показват 4K поток при 120 fps, но за това им е необходим телевизор с панел от 120 Hz и поне един HDMI 2.1 4K / 120 вход. HDMI 2.1 също така осигурява променлива честота на опресняване (VRR), автоматичен режим на ниска латентност), която автоматично намалява забавянето на дисплея или дори eARC.

  Пристигането на DVB-T през 2016 г. беше възможност за много потребители да сменят телевизора си.
  Една от първите причини, водещи до придобиването на нов модел, често е промяна на стандарта. През 2005 г., с пристигането на TNT, много домове бяха избрали новодошъл в хола си. През 2016 г. TNT премина към висока разделителна способност, замествайки кодека Mpeg-2 с Mpeg-4 и отново водещ до ранното обновяване на публикацията, когато често беше достатъчно да се избере външен декодер, разбира се по-малко практичен. Всеки път модернизацията на стандартите дава възможност за увеличаване на честотната лента, за да се увеличи броят на каналите, да се подобри качеството на изображението и да се освободят честотите за мобилните оператори, особено в 4G.

  HOP обяснява, че тези политики за модернизация често включват форма на регулаторно остаряване, чиито екологични, икономически и социални ефекти трябва да бъдат взети под внимание в по-голяма степен. Според проучването на HOP сред повече от 2200 потребители, 13% от тях са сменили телевизорите си, за да отговарят на новите стандарти. От тях 86% са имали телевизор, който все още може да работи.

  Средна продължителност на живота 7,5 години
  Според барометъра Fnac-Darty 2019 и цифрите, записани от сайта Produitsdurables.fr на асоциацията HOP, средната продължителност на използване на телевизор е между 7,5 и 8 години. Ако тази цифра може да изглежда огромна в света на високите технологии, където смартфоните и компютрите се обновяват с главоломна скорост, телевизорите трябва да могат да се справят много по-добре. През 2012 г. общата продължителност на употреба се изчислява между 4 и 15 години, съгласно обобщение на Ademe (Френска агенция за управление на околната среда и енергията). Въпреки това осемте сервизи, анкетирани от HOP, показват, че телевизорите, които ремонтират, са на възраст между 5 и 6 години. Освен това потребителите често предпочитат да изберат нов модел. Следователно устройството понякога все още е функционално и тази информация не дава възможност да се произнесе по реалния живот на продукта, но показва, че неизправности могат да възникнат достатъчно скоро.

  Честотата на използване и поддръжка на телевизора (почистване на екрана и почистване на решетката) очевидно имат малко влияние върху продължителността на живота, въпреки че асоциацията признава, че тези точки могат да направят разликата предмет на по-нататъшно проучване. Не, това, което видимо се играе, са регулаторните пречки, повтарящите се технически - хардуерни или софтуерни - откази и, което е по-изненадващо, естетиката, която ще подтикне някои потребители да обновят своите позиции по-бързо от очакваното.

  Слаби връзки: подсветка и кондензатори
  Често маломерна система за подсветка
  Сред причините за хардуерни повреди се открояват две: системата за подсветка и електролитните кондензатори. Интервюираните от HOP техници обясняват, че първият представлява най-големият източник на повреда, като няколко от тях обвиняват за лошо качество и дори за малък размер на LED диодите, залепени или фиксирани зад LCD панела. За да постигнат по-голям марж на печалба, някои производители биха избрали некачествени или дори маломерни диоди. По този начин диодите се претоварват, което може бързо да намали живота им.

  HOP вярва, че производителите трябва да посочат много ясно, че експлоатацията при висока осветеност може да съкрати живота на техните телевизори, тъй като потребителят не може да бъде държан отговорен за неизправността на подсветката. По-просто, може също така да се мисли, че производителите трябва да спазват граница на безопасност за използването на диодите при тяхната максимална мощност. Режимът Cinema или Movie, който препоръчваме, намалява яркостта на подсветката и в този смисъл удължава живота на системата за подсветка. И обратно, използването на HDR създава голямо напрежение върху системата за подсветка и следователно съкращава живота на устройството. За щастие пиковата яркост в HDR често е локализирана и не цялото съдържание използва напълно тази технология.

  В допълнение, смяната на системата за подсветка е скъпа и относително сложна. На първо място, невъзможно е да се замени един дефектен диод. Наистина е необходимо да се смени съответната лента и на практика всички LED ленти се сменят едновременно, за да се осигури определена хомогенност на подсветката. Въпреки това, led лентата струва между 40 и 60 €, към което трябва да се добави и трудът. Общата сметка е средно около 150 евро, но това може да се повиши, когато системата е по-трудна за достъп. Например сервиз, интервюиран от HOP, спомена 4 часа за подмяна на системата за подсветка на телевизор Akai. Потребителите, анкетирани от асоциацията, посочват, че в случай на проблем с подсветка, най-често им се предлага да подменят напълно панела и системата за подсветка със сметка, която може да представлява половината от цената на телевизора или дори почти двойна.

  Съвсем тривиално HOP предлага производителите да изберат по-качествени диоди, но по-важното е, че улесняват ремонта с по-стандартизиран дизайн. Те могат също така ясно да посочат кои режими на изображение намаляват продължителността на живота на продукта и да спомогнат за намаляване на цената на резервните части (LED ленти и LCD панел). Публичните власти също биха могли да окажат натиск върху производителите да насърчават използването на LED ленти, които могат лесно да бъдат премахнати със стандартни инструменти и, защо не, да създадат фондове за помощ за ремонт или чрез намален ДДС.


  Този малък кондензатор, на който всичко почива
  HOP и сервизите насочват към друга слаба връзка в телевизорите: платката за захранване, която доставя електрическата енергия, необходима за работата на различните компоненти, и по-специално електролитният кондензатор, който, разположен на платката за захранване, може да прегрее. След като се изключи, телевизорът просто не се включва. Що се отнася до led лентите, техниците, интервюирани от HOP, посочват липса на толерантност към некачествени кондензатори. По-рядко кондензаторът се поставя близо до елементи, чиято работна температура е висока, което предполага проблем с дизайна. HOP показва това „Цената на тези компоненти, закупени в много големи количества, е съществена променлива за производителя. Изкушението да се направят икономии от мащаба може да бъде силно, знаейки, че наблюдението на слабостта ще се появи едва години по-късно. Това е остаряване, поне косвено програмирано, най-често последица, без съмнение, от финансовия избор. Това износване или преждевременно влошаване ще бъде по-рядко срещано при устройства, пуснати през последните години, но евтините модели все още биха имали такъв тип преждевременно стареене ”.

  Производителите на кондензатори (Nichicon, Capxon и др.) Посочват техническите си възможности, като например максималната работна температура или дори експлоатационния живот. Разбира се, най-евтините кондензатори са и най-малко издръжливи. Цената на кондензатор се колебае между 5 и 20 €, а тази за подмяна на компонента е свързана главно с разходите за труд и способността на техника да изолира бързо нарушаващия компонент(и). HOP обяснява, че някои сервизи не се колебаят да подменят цялостната платка за захранване, било поради трудността при диагностицирането на дефектния компонент, било поради липсата на обучение за ремонта на последнита. Средно разходите за ремонт на компонент на електронна платка са 80 евро, включително труд отнема 100 € само за нова захранваща платка(Power board).


  Трудността да се поправи телевизор
  Интервюираните от HOP сервизи изброяват няколко пречки пред ремонта на телевизори:
  Трудност на достъпа до резервни части на пазар, контролиран от малко играчи и високи цени, които значително ограничават стойността на ремонта, към което понякога се добавя и невъзможността за закупуване на единичен компонент.
  Трудности при демонтирането на панела, понякога с използването на специфичен инструмент, който увеличава цената на ремонта
  Недостъпността на инструкции и схеми за ремонт, по-специално тези на електронни платки, които значително улесняват задачата
  Атрактивната цена на новите телевизори (подчертана от чести промоционални оферти), които не насърчават ремонта
  HOP припомня, че законът, свързан с борбата с отпадъците и кръговата икономика от 2020 г., установява нарушение на умишлената непоправимост, което се дефинира от „всяка техника, включително софтуер, чрез която маркетологът цели да направи невъзможно поправката или възстановяването на устройство извън одобрените от него вериги “ . За това асоциацията счита, че поправяемостта не трябва да бъде запазена за одобрени вериги сервизи. Независимите сервизи трябва да имат достъп до частите, инструментите и информацията, необходими за ремонта, за да извършват безпрепятствено търговията си. HOP въпреки това приветства приемането на фонд за ремонт, който трябва да намали сметките на потребителите от 2022 г.

  Включен и софтуер
  За мен е удоволствие да дам видимост на този сериозен доклад, изготвен от асоциацията на HOP, който, който не се задоволява с връщане към въпроса за продължителността на живота на телевизиите, предлага решения. Скоро ще се върнем към софтуерните опасения, които също участват - и можем да се съгласим само с HOP - в ранното обновяване на телевизорите.

  Случаят с Oled телевизорите
  Oled телевизорите очевидно са без LED подсветка, тъй като всеки пиксел излъчва своя собствена светлина. Те обаче не биха били по-надеждни. Вече знаехме за проблема с отпечатването, който беше значително намален през последните две години от всички производители благодарение на мерките за софтуерна защита, намаляващи яркостта на фиксираните области (лого, отпечатан текст и т.н.), но тези модели изглеждат малко по-малко сигурни. В действителност, според барометъра за следпродажбено обслужване на Fnac-Darty ,
  https://labo-fnac-com.translate.goog...o=ajax,se,elem
  телевизорите Oled имат оценка за издръжливост с 11 точки по-ниска (91 срещу 102) и степен на надеждност, която е намалена наполовина в сравнение с LCD телевизорите (62 срещу 118). Поправимостта обаче изглежда по-лесна за модели Oled (120 срещу 86) и резервните части са на разположение за по-дълъг период (4 години спрямо 3 години).
  телевизорите Oled имат оценка за издръжливост с 11 точки по-ниска (91 срещу 102) и степен на надеждност, която е намалена наполовина в сравнение с LCD телевизорите (62 срещу 118). Поправимостта обаче изглежда по-лесна за модели Oled (120 срещу 86) и резервните части са на разположение за по-дълъг период (4 години спрямо 3 години).
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-07-21 в 10:23.

 4. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,898
  #8043

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Олимпийските игри в Токио: Къде и как да гледате игрите в 4K / 8K, HDR, Dolby Atmos

  Човекът зад Twitter канала „Ultra HD 4k“ Yoeri Geutskens създаде общ преглед на това къде и как да гледате Олимпийските игри в Токио 2020 в 8K / 4K, HDR и завладяващ звук, включително Dolby Atmos.

  Наслаждавайте се и нека най-добрите спортисти победят!

  Легенда:
  OTT = Over-the-top, т.е. стрийминг
  DTH = Директно към дома чрез сателит
  DTT = Цифрова наземна телевизия
  Cable = Кабелна телевизия
  IPTV = IPTV канал
  HLG = Hybrid Log Gamma може да предава SDR и HDR в един и същ сигнал
  SDR = стандартен динамичен обхват, което означава, че няма HDR в сигнала

  https://twitter.com/UHD4k/status/1418508886764630017  https://www.redsharknews.com/doug-tr...ture-of-cinema
  Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-07-21 в 18:47.
  Dimitar Kostov одобрява това.

 5. Member
  Тук е от
  Jul 2010
  Мнения
  902
  #8044

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Доста слабичко отразявяне на Ол.игри.

 6. Junior Member
  Тук е от
  Oct 2010
  Мнения
  55
  #8045

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Здравейте, може ли да предложите алтернатива на LG oled 55 cx/1. Кой 55 LED е с най- близко качество до ЛГ, на картина, хдр... Вписва ли се в бюджета около 2к?
  Нещо се притеснявам за изгарянията при oled и се чудя дали има някой лед като заместител.
  Може би Sony XH9505?
  Този пост е редактиран от h4rd2kill; 29-07-21 в 17:33.

 7.  
 8. Senior Member
  Тук е от
  Feb 2017
  Мнения
  1,020
  #8046

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Сам си си отговорил вече

 9. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2015
  Мнения
  53
  #8047

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Цитат Първоначално публикувано от h4rd2kill Виж публикацията
  Здравейте, може ли да предложите алтернатива на LG oled 55 cx/1. Кой 55 LED е с най- близко качество до ЛГ, на картина, хдр... Вписва ли се в бюджета около 2к?
  Нещо се притеснявам за изгарянията при oled и се чудя дали има някой лед като заместител.
  Може би Sony XH9505?
  Страхотен избор е 9505 .
  Аз съм също със него.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
  Slusatel и evdiko харесват това.

 10. Junior Member
  Тук е от
  Nov 2009
  Мнения
  143
  #8048

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Здравейте,

  моля да предложение за 65 инча основно за телевизия и спортни канали.

  Важно условие е телевизорът да е с централна стойка , заради по-тесен ТВ шкаф.

  Помещението е всекидневна, средно осветена.

  Бюджета е около 3000 лева.

  Благодаря !
  Поздрави!

 11. Junior Member
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  10
  #8049

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Уточнете колко е тесен шкафа.......Sony 9096 - 9077( стесняват се краката ), Samsung 8-ма серия

 12. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,898
  #8050

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-08-21 в 17:42.

 13. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2011
  Мнения
  72
  #8051

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Здравейте, тъй като внезапно ми изгоря подсветката на телевизора и при ремонта се счупи матрицата спешно трябва да взема друг. Избора е между

  https://www.technomarket.bg/televizo...ed-tv-09175218
  И
  https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09171531
  По принцип бих избрал по големия,защото се гледа от доста далеч, но предполагам че и по малкия ще върши работа тъй като статия беше 50 инча. Моля които разбира да помага. Поздрави на всички!

 14. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  37,898
  #8052

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор


 15. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  10,824
  #8053

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Като гледам и двата са мостри с по 1-2 бройки останали в няколко магазина...
  https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p743712
  https://edigital.bg/led-televizori/h...evizor-p753414
  https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p774028
  https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p774030
  https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p770388
  - ето ти още няколко прилични варианта , които са около тоя бюджет (1200-1300лв)

 16. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2011
  Мнения
  72
  #8054

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  Ами мострени ще са, за това са и намалени но ще питам за запечатана бройка, покупката ще е на лизинг тъй като нямам излишни 1300лв за тв и не мога да се възползсам от офертите в Edigital. А нещо за този филипс сравнен с другите 2?
  https://www.technomarket.bg/televizo...ed-tv-09175392

 17.  
 18. Senior Member Аватара на svetlio1
  Тук е от
  Oct 2008
  Мнения
  10,824
  #8055

  Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

  При румънците сега също има намаление - 10% на всичко през мобилното приложение и много модели също имат вариант за изплащане без оскъпяване .
  Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
  От firefly във форум Samsung телевизори
  Отговори: 31
  Последно: 18-05-17, 10:02
 2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
  От iva6ki във форум Samsung телевизори
  Отговори: 7
  Последно: 22-07-13, 19:30
 3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
  От vasko_grudov във форум Sony телевизори
  Отговори: 0
  Последно: 07-04-13, 08:49
 4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
  От piron45 във форум Други телевизори
  Отговори: 5
  Последно: 30-12-11, 12:49
 5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
  От ivoradev във форум Sony телевизори
  Отговори: 8
  Последно: 29-08-11, 11:00
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе