Добре е... макар и да не виждам много смисъл от скъп тв за ... приспиване![]()
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Добре е... макар и да не виждам много смисъл от скъп тв за ... приспиване![]()
Не,Не си Сбъркал,нека всичко е наред и ще говорим за настройка![]()
Някой ползвал ли е 65Х95J и какви са му впечатленията, че се чудя дали да не сменя 55Х93J за 65Х95J. Като доплащане ще ми се върже около 1к, но за мен е важно да имам подобрение в качествато на картината, защото Х93J не ми харесва особено, не е толкова от значение, че ще мина от 55 на 65.
55X93J днес го разкарах, остава да реша какво ще взема на негово място. Ако е OLED ме дразнят проблемите с пикселите /от 4 опита винаги имам поне един мъртъв пиксел след няколко дни ползване/, при VA матриците последните ми 2 покупки имат видим DSE или тъмни ъгли. Сега за основен сложих 48C1 от спалнята, но за хола ми малее и ще трябва да се рискува с нещо 55 или 65.
Това с DSE нали знаеш, че е до късмет/конкретна бройка ... и често след неправилно съхранение и транспорт. Аз пък с последните 3 нацелвам почти перфектни бройки откъм DSE ... дори и ЛГ-то ми, които са майстори на DSE-тое перфектно (там пък имаше други драми ама...)
Тъмните ъгли са по-трудни за избягване , но мен (почти) не ме дразнят - рядко има реално съдържание, в което да имаш цял екран със светъл фон или ако има е за кратко, за да му обърна сериозно внимание или да ме подразни...
Така , че поръчваш бройка и тестваш -ако ти се падне добра оставяш. Другия вариант - "на живо" в магазина ги караш да вадят бройки докато нацелиш добра ... ама ако не си приятел с управителя не виждам как ще стане![]()
Този пост е редактиран от svetlio1; 29-06-22 в 20:14.
Това с магазина е трудна работа, затова ми се иска да го взема онлайн, но примерно 65X95J, който за сега го обмислям го има при унгарците на 2542лв., но при тях не съм връщал до сега, а и доставката е за сметка на клиента, което си е около 90лв. + моята банка ми удържа някакъв процент за превод от чужбина и ще ми излезе евентуалното връщането около 115-120 лева на загуба. В емаг, където за мен най-безпроблемно се връща /тествано лично/ цената е 3000лв. и затова още му се чудя какво да направя. Като цяло 55 инча най-ми допада като големина за разстоянието, от където го гледам, но нямам идея какво да купя все уцелвам проблеми бройки.
Аз вече от седмица разцъквам набедения QNED913и да чукна дърво към момента съм очарован приятно. Изкарах късмет и с панела- няма никакви признаци на "мръсен екран". Видима разлика с 93J като качество на картината не намирам. Може би сложени един до друг, може и да се види нещо. И жената го хареса като дизайн, тъй че всичко 6 :D
Минус- както се очакваше около субтритри на черен фон се забелязва blooming, който с увеличаване на локалното затъмнение се оправя. Не знам дали това има негативен ефект върху качеството на картината.
Този пост е редактиран от gurcayy; 29-06-22 в 07:34.
Субтитрите ги направи сиви и може с черен контур. На моето сони цъфтежа е незабелижим. Затъмнението ми е средно.
Изпратено от Samsung S22 Ultra с помощта на Tapatalk
Здравейте, обмислям покупка на LG 43 UP80003LR или LG 43 UQ81003LB. Знам, че първия е 2021г, а втория 2022г. Ще се ползва за гледане на ТВ. Бихте ли ми помогнали с избора! Най вече ме интересува да е с IPS матрица. Как мога да я различа реално в телевизора, освен с гледане под различни ъгли, има ли някакво означение и как да го намеря? Magic remote предимство ли е или по скоро не?
LG 43 UQ91003LА Това също се предлага в Техномаркет, но в описанието видях, че най-голямата серия е 8, дали тази деветка е реална или не и заслужава ли си?
LG 43 NANO783QA или може би този?
Благодаря!
Като не можеш да различиш матриците , какво значение има за теб тогава ? Щото така четеш по форумите ? Вземай което ти хване окото не задълбавай в четене на таблици и цифри
IPS дава доста по-добър зрителен ъгъл. Като недостатък е по-слабият контраст. Но пък заради единият контраст да седиш фронтално срещу телевизора е тъпо. Иначе съвременните тв-та са доста разхлопани, не те съветвам да натискаш прекомерно екрана за "проба" за вид технология...
Най - важни са две неща - да имаш качествен източник на сигнал и да има стойностни неща за гледане... Другото е суета...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Нищо няма да им стане при лек натиск....
Да съветваш IPS със супер glow и нисък контраст на тъмно е неприемливо да се гледа... не знам какъв мазохист трябва да си..... кой седи и гледа телевизора под ъгъл по-голям от 40 градуса в крайни случаи? Винаги съм си мислил. че телевизора е прието да се гледа "фронтално"......
По-скоро е по-приемливо да "потърпи" процентна загуба на цвета отколкото да "жертва" контраста. IPS-а освен за монитори, за друго не става.........
Напълно съм наясно с вида матрици, техните плюсове и минуси.
Моят избор е IPS матрица.
Може би не зададох правилно въпроса си. Дали има някакъв бърз и лесен начин ( надпис, код, белег) да се различи вида на матрицата в магазина. Едва ли някой в магазина ще позволи да отварям кашони, да натискам дисплей или да залягам под различни ъгли.
Някой може да има наблюдение върху посочените модели на LG - 8-ма серия.
Благодаря!
- - - - - - - - - -
Колега Slusatel чети внимателно въпросите, не бързай да отговаряш просто за вдигане на рейтинга.
Благодаря ти все пак.
Този пост е редактиран от toddy; 16-07-22 в 21:57.