Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Този пост е редактиран от mirbg; 21-11-22 в 21:46.
На мен не ми харесва тъпите ти примери за жълтите ленти,От улицата ли го прибра, Самсунга си.
Това от вграденият тунер, СД или ХД сигнал ... или IPTV ?но от ТВ (А1) са доста замазани лицата и детайлите... за LG LED 43UQ751C0LF става дума.
Не си първия няма и да си последния който плюе Самсунг,Но плюеш ли ще те плюят за добрия тон само към добри хора.
Mirobota
Това е форум и всеки изказва мнението си. Ако на теб не ти харесва, отиди някъде другаде вместо да се заяждаш
Сони-то ти (доколкото помня) е 1080р - виж си настройките какъв сигнал подава СТБ-то и настройките на HDMI порта на ЛГ-то и дали е на "само сканиране".
Пичове, не се карайте за глупости, според мен не е правилно да се спори марка срещу марка. По-скоро трябва да се сравняват конкретни модели. Аз напр. все още съм в дилема между двата, направих следното сравнение:
Samsung Q80B
+ QLED (По-ярък)
+ Двойно повече local dimming zones
+ По-добър звук
+ Малко по-добър anti-reflection
+ Image callibration
+ По-добър Ambient mode
+ По-тънък
+ FreeSync
+ по-малък input lag за игри
+ 4 HDMI 2.1 порта
+ Bluetooth 5.2
Sony XR93J
+ По-добър upscaling
+ По-добри кодеци
+ Вероятно по-добър motion
+ Google TV
+ USB 3.0
+ Sound calibration
+ Color accuracy
+ По-качествена изработка
+ По-ниска консумация на ток
+ Chrome Cast
Този пост е редактиран от pavkata88; 22-11-22 в 23:50.
Ценово разликата м/у двете ТВ-та е 1000 лв... което е доста ... ако сравняваме 55 инча.
Сонито в еМГ е 2500 лв, може да са го понадули защото са последни бройки но... за тези пари ако ще взимаш 55 инча, по добре OLED LG 55C2 за 2200, може по другите сайтове и по евтино да се намери в момента, предполагам.
Sony X90J vs Samsung Q80/Q80B QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Между двата разбира се че Сони-то е по добрия телевизор, но всичко зависи от цената на която ще го намериш.
Само да уточним.. говориш за X93J/90J а не за X95J !? Защото имат съществена разлика.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 22-11-22 в 03:38.
Да, визирам 93j, Сонито е 1500лв - https://technoworld.bg/products/tele...via-xr-x93j-55
Доколото разбрах разликата с j90 е, че j93 има Rich color enhancer и вграден микрофон или бутон за спиране на микрофона и двете.
Поръчах за Black Friday Самсунга от емаг за 1420лв, но още не е обработен и мога да го откажа.
И аз гледах това сравнение, но там сравняват друг размер на Самсунга, който е с IPS и не ми върши много работа.
Този пост е редактиран от pavkata88; 22-11-22 в 09:18.
Имаш 30 дни да го върнеш след плащането. Така че по-добре го вземи и след това го тествай всичко, каквото те интересува и чак тогава прецени. Все пак си го взел на супер цена. Дори предният Q80A беше 1500лв преди да се изчерпи от магазините.
Пичове ,всеки телевизор е хубав,стига да се гледа на него нещо съдържателно...
Иначе е като да си с готина мадама ,която е пълно дърво в леглото....
Моята марка е Philips ...
Няма мърдане вече 11 години ....Докато следващите си имаха кусури ....Вещи са,в днешно време -скъпи,нетрайни и с проблемни зони...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk