Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Поръчал съм SONY XR-55X93J ,след лошия опит със Samsung QE55Q95T.Когато дойде ще дам отзиви.
Ти ми каза, че всяко Сони е по-добро от всеки Самсунг в същия клас, може и така да е, но ми звучи малко субективно и доста генерализиращо.
Както ти писах, нямам много опит и познания в телевизорите, та затова реших да се допитам и до други мнения, в крайна сметка целта ми е да направя информиран избор.
Мен Самсунгът ме влече с параметрите и с това, че е по-ярък и с по-добри ъгли на видимост, така като го вземам за светъл, правоъгълен хол. Видях го в Технополис и много ми хареса, но, ако Сонито е значително по-добро, ще се насоча към него.
Ползвал съм само WebOS, не знам дали Tizen или Android TV по-добро.
Всички сайтове, които намерих, казват, че е висок клас Mini-led, напр. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80b-qled
A??? Буквално първото изречение : " The Samsung Q80/Q80B QLED is a mid-range 4k TV in Samsung's 2022 regular QLED lineup. "
в превод
" Samsung Q80/Q80B QLED е 4k телевизор от среден клас в обикновената гама QLED на Samsung за 2022 г. "
Няма мини лед в Q сериите... те са от нисък или среден клас ! Висок клас са само QN сериите. Прочел си някъде в ревюто " Mini led " и явно не си разбрал под какъв контекст е
По-скоро визирах второто изречение "It replaces the Samsung Q80/Q80A QLED, sitting below the Samsung QN85B QLED in the higher-end Mini LED lineup", та от тук помислих, че е с mini led, също така, знам, че е с Quantum dot, това различно ли е от Mini led?
Но сега видях на друго място в статията да се споменава "As it doesn't have Mini LED backlighting, it's much worse than the Samsung QN85B QLED", явно не съм разбрал правилно и Quantom dot и Mini led не са едно и също нещо.
Все пак, на живо изглеждаше много добре. Не съм се заигравал със Сони, явно в Техномаркет не ги харесват много, двама различни служители ме убеждаваха как изобщо не трябва да ги гледам и да се насоча към Самсунг.
Да, аз така и предположих, но е различно да ! Мини лед-а е подвеската, докато Quantum dot са.. как да обясня, нещо като наноразмер кристали които абсорбират светлината и при изкарват различни цветове.. на кратко . Ако търсиш евтин Quantum dot с мини лед, огледай се за Hisense U8HQ. Макар че бързо свършват точно поради тази причина, че са евтини и хубави, само дето са с VIDDA операционна система, но това май им е единствения минус.
- - - - - - - - - -
Хъммм по принцип колкото повече гледаш, четеш , умуваш повече ще се объркаш и трудно ще вземеш решение, от тази гледана точка са прави,
- " Ама този е с QLED, онзи пък мини лед, гледай този ОЛЕД, но пък другия е с VA или по добре ADS , ама вис този е със 5 лв по евтин , колко е ярък ама контраста как е ? как върви youtube а KODI ще стане ли ? " и т.н. навлизаш във филм , безсънни нощи, умуване с единствената цел да не вземе да се минеш и да вземеш ПЕРФЕКТНИЯ телевизор за парите с които разполагаш а ... такова нещо като ПЕРФЕКТЕН телевизор няма !
Повярвай ми знам го от личен опит ! От ровене четене и търсене се заредих с толкова безсмислена и информация че... реших да огледам форумите и да помогна на някой друг поне , с моя болезнен опит :D
Но за пореден път продавач консултанти насочват клиентите си към точно определена марка, дори не модел, което ме навежда на мисълта че най вероятно взимат бонуси или комисионни ако реализират определен брой продажби от определена марка.
Да, харесах го и него в магазина като параметри, малко е грозен задари тази колона с плат от долната страна, но се отказах най-вече заради тази Vidda, не поддържа дори HBO Max, та ще трябва да му взема и Android Box.
Общо взето търся телевизор с максимално дора кратина и при ярка светлина и при слаба, който да не ми създава пробеми поне 4-5 години.
Ползвам телевизия на Vivacom, HBO Max, филми през флашки, мрежа, както и през браузъра на телевизора.
Здравейте, гледам, че Sony X85K, 55 инча, е на цена 1619 лева. за черен петък. Тази цена в сравнение с нормалната "промоционална" от 1800 лв. ми се струва добре. Насочил съм към него, защото искам VA панел.
Изкушавам се да изчакам и да видя какво ще предложат от Сони за следващата година, защото процесора на въпросният модел е на 2 години, а и разликата с 85J от 2021, e почти никаква - т.е. през 2023, тази серия трябва да получи по-сериозен ъпдейт.
Днес изтича промо цената и съм пред лека дилема. Ще съм благодарен на странично мнение.
Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk
Първо си изясни дали ips (U8HQ) или VA (Samsung Q80B, X93J) панел търсиш. В магазина при силно осветление е трудно да се сравнят както трябва. Samsung e с повече зони(50 vs 24) и по-малко blooming. Но няма DTS, Dolby Vision и xvid кодеци. За филми гледани през плеър-а на тв и през HBO max по-добре sony x93j.