Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Дилемата е:
LG QNED 43QNED753RA за 799,99лв от Емаг (В Технополис е 879лв)
или
SAMSUNG 43Q60C за 719,99лв от Емаг, с 10% отстъпка. (В Техномаркет е 849лв)
Кой да избера?
Този пост е редактиран от solo5; 15-12-23 в 12:39.
Вероятно няма разлика,който и да избереш...освен твоите предпочитания за дребни детайли.
И процесора в такъв тв-р е последната дупка на кавала(ако говорим за телевизия,филми...).
Ако сложим един от старите ми тв-ри,който преди поне5 години съм подарил-40SA C7000 (2010 год...има няма)и един от тези и някой познае по картините зависещи от процесора при гледане на тв-я.....От време на време си го виждам.Дори и по-стария от 2007-40 SA А786 -...ама кой знае,,,да не се обзалагам
А мога да се обзаложа,че който и сега да избереш повечето хора ще посочат A786 за по-добрия тв-р/Просто в този размер вече никой не се занимава с качесдтво.
https://www.hdtvtest.co.uk/news/sams...0080922131.htm
Но дали 43'' е UHD тв-р(по-точно има ли полза от резолюцията в този размер...че и под 65'') е друга тема.Колега тук ,който всички слушат за съвети още преди 5 години(поне) каза,че под 75'' UHD по-скоро няма да видиш(усетиш разликата).Black Level
And now, we get down to business. With the [Smart LED] option enabled, the Samsung LE40A786 struts its stuff and, unsurprisingly, shuts off LEDs as necessary. As a result, a completely black screen measures an unbeatable (literally!) 0 cd/m2 (yes, 0: nil, none, nada).
В по-малките от 65'' UHD e само за реклама.
Та въпроса просто не е по темата.
п.с. И това го казвам,защото все още почти на всяка страница се задава този въпрос.
Вероятно има други подходящи теми за телевизори.
Този пост е редактиран от inches9; 15-12-23 в 13:50.
Да сравняваш картина и процесор на FHD телевизор от 2008 с UHD от 2023, пък макар и начално ниво, е леко смешно. И аз имам дъртанян 7-ма серия Филипс от 2011, но искам да го сменям :-)
Разлика м/у 32" FHD и 43" UHD се усеща, а какво да говорим за по-големи телевизори. Колкото по-добър е телевизора с UHD, толкова по-голяма е разликата.
Доста неща са смешни...за форума.
За тези които не са имали OLED(у тях,а не да гледат в магазина) като видят този от 2008 (или07) год. просто викат WOW. такъв тв-р не сме виждали.
Това е защото има изключителен контраст.
Дали за поевтиняване(този излезна на 3400 лв. за 40'' !!!) или подлъгани от специалисти които търсят под вола теле(та),SA тогава се хлъзна по надолнището и започна да цака с edgeled тв-ри и следващия ми за който говоря C7000 няма нищо общо като картина!Но все пак не става въпрос за това,че процесора се запъва от кво да е видеосъдържание ,а за технологията ЗА АТЪМНЯВАНЕ.За което е цялата борба и за което(конраста) се хвърлят парите в OLED!!!Не го върнах само защото бях върнал вече един и ми го смениха с този.
Върнатия бе една TOSHIBA ,мисля W766(нещо такова)първия 3D,,.Заради еdge led подсветката с нисък контраст,светещ по ъглите и.т.н....абсолютно недоразумение.Самсунга -C7000 не беше много повече,малко по-добре в ъглите....И ми беше неудобно пак да връщам в магазина...няма 14 дневен срок ,даже.Първия ми го върнаха на добра воля ,като на постоянене клиент.
Та ...на който му е смешно може да се посмее,няма лошо.
Аз не се смея,че някой 2023 год. пита за 43'' UHD тв-р?
Просто искам да кажа,че е добре да има друга тема-за игрички,приложения и.т.н....напр. тв-р подходящ за игри, където да си разказвате за новите процесри в 43''-ви топалки.
Иначе ,който иска да следи тази тема(понякога има и полезни неща,напр. връзки към прегледи на надежни сайтове(медии)...),да не трябва да чете безкрайни обяснения на нещо като цвете или....като нищо на света(по едноименната книга)
P.S Ta щом ти е смешно,посмей се.Смеха е здраве.
И не винаги здравето е свързано с хубавите тв-ри.
Както и да е...
Разводни темата с ретро разкази, без помогнеш.
Търся 43" само защото няма читави 32-ки и защото е максимума за мястото
Ако не ти е важен ъгъла (сиреч да търсиш IPS варианти), то повечето ползват един и същ тип VA панели с по 4 домейна, като разликите са дали е 100 ли 60хц.
43Q60C мисля е приличен вариант за към 720лв (днес с -10% в емаг), IPS/ADS май само 43X8 серията на Сони се сещам
Sony е извън бюджета. Иначе съм много доволен от 43X75WL и можеше да взема още един, но 1100лв не ми се дават. Сега отново загледах филипсите и по-точно 43PUS8518 (799лв от днес в Технополис), но предполагам, че няма да ми хареса картината му. Иначе е с Google TV и с добри параметри...
Някой може ли да сподели PUS8518 как се справя с 4k upscaling и дали може да се подобри значително картината чрез настройки
Този пост е редактиран от solo5; 15-12-23 в 19:06.
Според мен ТВ-та са доста близки, и двата са с квантови точки... така че може би цената тук ще е по важна, кой ти допада повече като дизайн и OC. LG доста дръпнаха с обработката на изображенията през последните години, докато си мисля че Q60C ще е малко по ярък.
Comparison between: 42.5" Samsung QE43Q60C, 42.5" LG 43QNED75URA (displayspecifications.com)
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 15-12-23 в 19:30.
Аз на тебе просто няма как да помогна!
Даже и това долу няма как
А за темата точно ти я опарцали с реплики на ретро телевизори!Не знаех ,че няма читави 32ки.Мислех,че само 43ки.
Което,обаче очевидно е помогнало и на ''помагача'' който ти одобрява мнението.Не знамк колко телевизора е виждал(имал!)през живота си но е готов да помага наляво и надясно и то не с компетентни мнения от издания(rtings или...)ами със собствени наблюдения.
Все пак я разводних поне с малко хумор,а не с псевдонаука,която няма как да разбереш.
Аз също съм търсил тв-р за кухня ,ама не питам дали е хубав в тема за UHD тв-ри.Кат нямаш място,просто нямаш място за тв-р...
И цялото това иобщо не беше за тебе.Ако искам да помогна конкретно на някой мога да му пиша на лични.
Ти също можеш да пишеш на лични на който имаш доверие.Някой да те спира?
А тук четат много хора и от повторението на парливия въпрос(''Възкръсвал ли е някога Христос'')за 43(32 или 26) хубав телевизор с еди къв си процесор ...
Тук да продължи Antracsa...Няма да му преча и даже няма да го прекъсвам до края на въпросите ти.
Посмей се на воля и гледай да почерпиш за новата топ-алка.Ако не продължаваме с лични престрелки,защото както обясних не това е целта на занятието,предполагам и на форума.
Не се чувствай длъжен да пишеш фермани, които не са по темата и надали някой чете. Теб те запомних с препоръка на 50" TCL, в тема в която бях уточнил че 43" ми е максимум. И колко лош избор бил Sony 43X75WL пред 50" TCL. Също и с твърдения как флагмани на Сони и Самсунг не стрували пред някакъв TCL.
Къде трябваше да попитам за покупка на UHD телевизор, ако не в тема за UHD?
В случая inches9 е прав. Осмисли си твоите предпочитания и тогава искай помощ. За мен лично,ти беше оказано дори прекалено голямо внимание. Пак препрочети мненията на колегата и тогава решавай. А за ферманите...някъде другаде,щом не те устройва
Solo5,вие не взехте ли 43 Сони, от който бяхте доволен? По спомен.
Вие в тия кухни-готвите,ядете или гледате какво е качеството на изображение на тАлАвизора ?
Добре,че не слагате и в баните...че един душ не може да вземете спокойно....ако има некой ореол,блууминг или нещо от тоя сорт...
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от coverstar; 15-12-23 в 21:03.