Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Здравейте,
Искам да споделя разочарованието си от LG 50QNED813RE! "Петъчна далавера" от северните братя за1050 лв.
От вчера е при мен и вече съм на път да го върна.
Уж го гледах по магазините. Уж характеристики супер: 120Hz, 10bit, нов процесор, бля, бля ...
Но в действителност - трагедия!
Ъгъл на виждане - не повече от 20-30 градуса, нататък боза!
Цветове, яркост, баланси - пълен миш маш! На b-box Булсатком, всяка програма все едно я гледам на отделен ТВ.
Огромна разлика в сравнение със стария 8 годишен LG 43LF630V с IPS, който има страхотна картина и ъгъл на виждане, в сравнение с новия боклук с VA панел. За съжаление впоследствие видях, че само от 55" нагоре са с IPS.
Бих искал съвет, дали е възможно да се калибрира някак си, за да стане поносим или другият вариант е да ми предложите някаква алтернатива за около 1100 лв. или малко отгоре. Трябва да е 50" по теСнически причини. Използвам го с Булсатком и ТВ бокс UGOOS.
Благодаря.
Този пост е редактиран от papadodo; 03-12-23 в 22:43.
Пробвай с настройки тип проба/грешка на картината. Иначе за по 1000лв. телевизори долу горе от новото поколение не очаквай кой знае какво.
Да, 50" на 99% са VA панели.
Ако огледаш темата, почти никога не препоръчваме LG LCD телевизори, освен ако е на много добра цена (1050 лв за 50"... не бих казал че е такава)... просто не са конкурентни, особено QNED които уш трябва да са им високия клас на LCD-та , но са с ниска яркост и контраст, а при QNED81 слагат по слаби процесори, просто LG са се концентрирали върху OLED-те и LCD-та са им доста на заден план.
За съжаление на любителите на бранда, ако искат LCD трябва да погледат към Samsung, Sony и китайците като TCL и Hisense, те предалата значително по добри телевизори на същите цени.
Да, може да се опиташ да си поиграеш с настройките, да изключиш всички ЕКО режими, които може да са ги скрили в няколко под менюта, те допълнително спъват яркостта и производителността на ТВ-то.
Това е от миналата година, но може би няма съществени разлики в менютата и настройките на телевизора за тази.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 04-12-23 в 00:19.
50" са само с VA панели, а повечето ползват от най-евтините с по 4 домейна (само при Сони в последните години съм засичал 50" с по 6 домейна) и ъгълът е трагедия. Писал съм го преди 2 години и за тогавашният ми 50NANO863 (който се оказа и пълна трагедия от към издържливост и след 4!!! смени на панел се отървах - поне върнаха парите). Поне настройките му на кино или там както беше бяха почти перфектни и нямаше никакви проблеми с неравномерност и DSE.
1100лв са му много на тоя тв дето си дал - за същите или около тая сума се намират "китайци" 55" (в повечето случаи пак с VA, но малко по-добър клас и с по-добри ъгли от 50")
Аз не бих вземал за еталон картината на канали от кабеларки - там всеки канал си е със собствено мнение и то при всяко предаване е различно .
Гледай на външен качествен източник/сигнал да я настроиш ... ако изобщо го запазиш - аз бих го върнал туй ЛГ.
аз съм на А1 и си донастройвам картината само на студийни програми по БТВ HD - предимно по новините в 19:00
Виж TCL 50C805 около тая цена е и може да ти хареса, макар че и той е VA
Изпратено от моят SM-S916B с помощта на Tapatalk
Погледни Sony 43X75WL или 43X80L в някой Техномагазин. Има и 50-55", но там трябва да добавиш някой лев.
Щом си oгрaничен до 50", не изключвай 43 инчовите ТВ. Ще можеш да вземеш по-висок клас за същите пари на които се прoдават 50-55". За мен да се търси най-голям размер спрямо мястото е грешка. Понякога по-малкият телевизор е по-удачният избор. Масово се купуват 65" телевизори за по 900-1000лв, защото е модерно ТВ да е огромен, после като пуснат смотана кабеларка и гледат курабийки на екрана
Мина им модата на 65", вече масово се купуват 75" за къси пари. И на мене ми е интересно какво гледат, ама Аз винаги бих заложил на качеството спрямо размера. Тук обаче има потребители, които твърдят обратното.
Намираха се още миналогодишни ЛГ ОЛЕД модели от 48C2 серия за към 1600-1800лв - това е по принцип най-доброто в тоя размер и за тия пари като ъгъл и картина (в общия смисъл).
Не съм гледал TCL и Самсунг какъв панел слагат в 50", но Самсунг-а (имам предвид най-доброто им в тоя размер 50QN90C) и Сони-тата (50X9K) са си пак към 2000лв обикновено.
п.п. В 43" пак преобладаващо в последните години са същите най-нисък клас VA панели с по 4 домейна - рядкост са тия с IPS и трябва да се проверява модел по модел ... да не казвам и по отделни бройки...
Този пост е редактиран от papadodo; 04-12-23 в 14:25.
Щом го сравняват с LG G3 значи има защо
И какво показва това сравнение на ябълка с круша?
Че можеш спокойно да си направиш компот без много да разбереш кой какъв е