Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 618 от 625 ПърваПърва ... 568608616617618619620 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,256 до 9,270 от общо 9369
Like Tree1853Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015
    Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Брех да му се не види.Кви говорители имало в тези SONY-та.
    Явно тука му е местото да попитам,тези долните X balanced ли са,кат на 43''SONY,...де.
    https://topaudiovideo.bg/933-fyne-audio-f704
    Понеже виждам, че си много отворен на всички теми, би ли споделил в кой телевизор са вградени такива като тези които си постнал и каква е целта на поста ти? Искаш да изпъкнеш явно, но пълниш темите подобно на примера ти с чушките?

P.S. Ако можеш също сподели кои са правилните телевизори, че следващият път да гледам и тях!

- - - - - - - - - -

@papadodo, днес минах през технополис и отнесох чифт Edifier R2750DB. Свързах ги с оптичен кабел и за филми ги пускам едновременно с говорителите на телевизора. Според мен се получава много добре, по-добре отколкото ако не са заедно. Басовите говорители на едифайъра са 6,5". Та благодаря ти, идеята за покупката ми дойде от твой пост!

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Цитат Първоначално публикувано от solo5 Виж публикацията
    Понеже виждам, че си много отворен на всички теми, би ли споделил в кой телевизор са вградени такива като тези които си постнал и каква е целта на поста ти? Искаш да изпъкнеш явно, но пълниш темите подобно на примера ти с чушките?

P.S. Ако можеш също сподели кои са правилните телевизори, че следващият път да гледам и тях!
    Ако бях много отворен щях да пълня темата с 43'' реплики на UHD тв-ри.Mного по зле от тези които описах излезли преди 15 години-като видиш в LCD тв-р черно=0,може и да разбереш кво ти говорят.

Тези които съм постнал ''може би,може би'' са вградени в някое SONY43'' или по-малко ,ама аз не ги знам,така че можеш сам да се потрудиш.Даже ако вместо да пишеш почнеш и да мислиш.
    И!... не бих слушал spotify през пищялки на тв-р,дори и на 75'' си SONY,каквито и говорители да вградят, X.Y.Z или...както си ги кръстят-въпрос на реклама за балами.
    И не бих говорил за слушане на музика в тема за UHD тв-р,но ти няма как да разереш....''няма как,няма''...за това чета рядко и гледам че вече 10-на дни пълниш темата с неща които са далеч от тебе и дори не ми се гледа назад,а може да има и нещо полезно.
    ''Правилните'' тв-ри са дискутирани много пъти в темата и когато някой иска да пита бива да прочете поне последните 10 страници(при твоя спам-20) и след като си е изяснил кои са,кои не са и за кои има пари и място тогава да задава въпроси!А още по-малко да обяснява неща които хал хабер си няма.
    Като няма пари и място да си отвори тема за каквото си поиска!Някой да го спира?Или всички трябва да четат дъндании за UHD(?)тв-ри?
    Бива да се прегледа поне като за начало и долните
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict...contrast-ratio
    https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict.../local-dimming
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict...-flashlighting
    https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/pixels
    Разбира се те не са към тебе,няма защо да се мъчиш.Човек който не знае колко много не знае,може да не чете,няма полза.

И като си купил чифт колонки разбра ли ква е разликата м/у тях(дори) и глупавата реклама с X не знам си кво си и ще продължаваш ли да слушаш spotify от тв-ни говорители?
    Всъщност като те слуша човек,кой знае,,,,аз не.
    Знам,че пак нищо не разбра,но си пиши с който може да ти обясни(според теб) на лични и остави тази тема.
    А мен не ме мисли.Ако искаш може на ум...И да попсуваш няма лошо....Само въпросите ти са безмислени ...поне не за тук.
    Този пост е редактиран от inches9; 23-12-23 в 15:18.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Хора, ше се изтепате за тия тАлАвизори.... По-спокойно, няма нужда от излишни нерви и напрежение. Не всички хора са с еднакви финансови възможности. Бедността не е порок. Вярно, че това е хай-енд форум, където се предполага, че се дискутира техника от висок клас. Поне така е на запад. Тъй като сме далеч от запада обаче, се предполага, че някои хора нямат достатъчен ресурс да си вземат топа на топа и да сменят техниката си като носни кърпички.
    hristoslav2 и AntrAcsA харесват това.

5. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Хора, ше се изтепате за тия тАлАвизори.... По-спокойно, няма нужда от излишни нерви и напрежение. Не всички хора са с еднакви финансови възможности. Бедността не е порок. Вярно, че това е хай-енд форум, където се предполага, че се дискутира техника от висок клас. Поне така е на запад. Тъй като сме далеч от запада обаче, се предполага, че някои хора нямат достатъчен ресурс да си вземат топа на топа и да сменят техниката си като носни кърпички.
    Едно време беше форум за техника.....Сега е за....комплекси.....Как беше...."Като нямате хляб,яжте пасти....".....

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    Firenze69 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Хората са го казали, не е лесно да си луд. Но не за лудия, а тия които били около него.

Същото като при умрял луд.

Скоро Христослав пак ще му ръгне бана.

С тия ненормални приказки и заяждания, форума не е приятен за четене

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Във всеки един форум има по един такъв индивид, който се чувства длъжен да пише дълги фермани и да обяснява на всички как само той разбира от всичко. Жив и здрав да е! Щеше да е хубаво да има опция да не ми се появяват постовете му, но явно тук го няма като опция
    Swon одобрява това.

8.  

9. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Щеше да е хубаво да има опция да не ми се появяват постовете му, но явно тук го няма като опция
    Не съм ползвал тази опция, но това тук би трябвало да е точно за такива случаи:

Цъкаш си на името горе в лентата, където пише "здарвей solo5", там горе имаш лента, на която има и "форумни действия", цъкаш и от падащото меню ти излиза "редактиране на профила". Там в опциите отляво имаш "редактирай списъка с игнорирани"

https://forum.setcombg.com/profile.php?do=ignorelist
    Swon одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

Във всеки един форум има по един такъв индивид, който се чувства длъжен да пише дълги фермани и да обяснява на всички как само той разбира от всичко. Жив и здрав да е! Щеше да е хубаво да има опция да не ми се появяват постовете му, но явно тук го няма като опция
    Не се хаби!
    Харесването и удоволствието са нещо субективно.
    Радвам се, че си намерил добро решение за себе си, след като си видял различни мнения.
    В крайна сметка, това е целта на форумите.
    Другото е избиване на комплекси.
    AntrAcsA одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2016

Здравейте колеги, някой знае ли дали може да се намери матрица за Sony KD-55X8507C, миналата година му смених платката, а сега малкият го удари с топче и екрана сдаде багажа частично. Знам, че е стар модел, но ми се искаще, ако може да го спася.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Търси, но едва ли ще намериш - LCD Panel Y55QHNDB (LSY550FF01-001) for SONY KD-55X8505C
    навсякъде е свършил
    https://www.tvparts.co.uk/lcd-tv-spa...ny-kd-55x8507c
    https://sony.encompass.com/item/1038.../1-812-103-31/

13. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от Димитър Стоянов Виж публикацията
    Здравейте колеги, някой знае ли дали може да се намери матрица за Sony KD-55X8507C, миналата година му смених платката, а сега малкият го удари с топче и екрана сдаде багажа частично. Знам, че е стар модел, но ми се искаще, ако може да го спася.
    На старо може да изпадне някой с изгоряла платка, но шанса е малък. Направо планирай нов.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Mоже да игнорираш когото си поискаш.Но не бива да пълниш темите с твоите размисли за тв-ри.Вижда се ,че сега друг човек си пише в тема ''Избор на 50'' тв-р'' и не пълни тази тема с боклуцци.
    Казаха ти как се игнорира,не знам дали работи,действай и ...така.
    Добре ще е ако работи.За мен полза няма,защото като напълни някой добра тема с глупости,после 10 му отговарят и дали съм игнорирал някой или не ,резултатът е същия,
    ... ....
    А тези които искат да си изберат тв-р вероятно трябва да започнат с долното.
    https://www.rtings.com/user/ratings/tv/cAsXj8s0YgEs8A
    Това не знам как се отваря при Вас,но съм сложиш 83/88'' ,с изисквания за спорт,филми телевизия....но всеки си го прави за него си.
    Тук си слагаш собствените изисквания и после от таблицата гледаш класирането(и цените,ако са от значение).

Има и наготово-''Най-добрите xx'' тв-ри''....

16. Member
    Тук е от
    Oct 2019

Здравейте отново!
    Преди близо 3 години бях правилно насочен към нов телевизор. Сега реших да сменя диагонала с по-висок, с надежда и за нова технология - олед. В монета съм със Sony X95H 65 инча и съм супер доволен от картината като оставим блуминга, предвид lcd технологията. Гледам филми с външен Nvidia tv pro box, за да имам звук без загуба. Ползвам тв и за монитор, но по-голям процент от време за кино. Бях се спрял на LG G3 77", но след като четох доста негативни коментари относно DV, че бил твърде тъмен малко се отказах: https://www.reddit.com/r/OLED/commen...ll_hdr_and_dv/ На моето Сони DV се гледа перфектно. Вярно оплакванията от LG са предимно от вграденото Нетфликс приложение, но четох, че един се оплаква и от Nvidia бокса, без уточнение за съдържанието от къде е. Отделно при друг същият Nvidia бокс LG G3 го засякъл като игрова конзола и настройките за филм половината не могат да се ползват: https://www.reddit.com/r/nvidiashiel...th_lg_g3_oled/. Предвид подобни ядове и все още страха от изгаряне леко ме насочиха към наследника на моето Сони - X95L 75". Вярно не е олед, но от това което видях по ревюта е на много по-добро ниво с блуминга от моя модел от 2020 година. Та се чудя кой от двата модела в крайна сметка да взема. Оледа на Сони A95L е твърде скъп - 12000 срещу 7000 лв. за G3. Ще се радвам на малко помощ. Повечето познати казват за кино оледа е задължителен, но... Падам си киноман малко, у дома стаята за гледане е с блекаут пердета и 5.2.4 колони с denon 3800. Все ми е надеждата, че ако взема оледа на LG и гледам некомпресирани филми от стрийминга, а ремукси с DV от моя плекс сървър нещата няма да са проблемни с тъмнината, но знам ли... Благодаря предварително.

17. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от evdiko Виж публикацията
    …Предвид подобни ядове и все още страха от изгаряне леко ме насочиха към наследника на моето Сони - X95L 75". Вярно не е олед, но от това което видях по ревюта е на много по-добро ниво с блуминга от моя модел от 2020 година. …
    Оледите са с по-хубавата картина, но разликата с X95L няма да е голяма и си остава опасността от прегаряне без да се покрива от гаранцията.. ако вземеш олед трябва да внимаваш за това непрекъснато и със сигурност не може да поддържа такава яркост за толкова време като X95L.

Мен лично блуминга не ми пречи на моето сони X95, и сега ако сменях пак бих заложил на лед модел.

Ако гледаш ревютата на HDTVTest, там ясно е заключено, че дори и с блуминг тези модели на сони покзават картина, близка до най-скъпите референтни монитори в киното.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от evdiko Виж публикацията
    Здравейте отново!
    Преди близо 3 години бях правилно насочен към нов телевизор. Сега реших да сменя диагонала с по-висок, с надежда и за нова технология - олед. В монета съм със Sony X95H 65 инча
    Tвоето SONY доколковто виждам не е mini led.Ако е вярно,то новия е ''наследник'' само по цифри,а не по технология.
    И разбира се ще е по-добър.Ако искаш OLED и DV не е кахър,то виж SA S90C.
    Тук ако може някой да каже,когато има филм с DVспоменатия SA с каквъв формат ще показва HDR?Не бях се интересувал много,но в последно време цените на SA S90C са доста по-ниски от тези на LGC3 и може да се окаже по-добрия избор(акоDV не е ....)
    Не знам размерите на стаята и цената на X95L,но ако имаш место за 85'' виж и долния,скоро беше 8к,но до месец два със сигутност ще е под 7.(цената в момента е нереална)
    https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title

X955 осигурява по-добър контрол на фоновото осветление, по-висока пикова яркост, по-малко разцвет, по-добър контраст и по-наситени цветове в HDR. Много просто, X955 показа някои от най-добрите miniLED контроли на подсветката, които сме виждали досега от LCD телевизори.
    https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1701927563

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе