Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
713. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

    657 92.15%
  • Качество на звука

    215 30.15%
  • Приемлива цена

    334 46.84%
  • Лесен за употреба

    126 17.67%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

    56 7.85%
  • Марка която познавам и вярвам

    178 24.96%
  • Добра гаранция и сервизен план

    237 33.24%
  • Последна технология

    117 16.41%
  • Ценови / отстъпки / намаления

    119 16.69%
  • Атрактивен дизайн и стил

    104 14.59%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

    280 39.27%
  • Вграден интернет достъп

    186 26.09%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

    123 17.25%
  • Безжична интернет връзка

    195 27.35%
  • USB запис

    79 11.08%
  • Ultra HD TV

    225 31.56%
  • 3D съвместимост

    61 8.56%
  • Oled TV

    45 6.31%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

    8 1.12%
  • Curved TV (огънат екран)

    14 1.96%
Отговори на анкетата
Страница 332 от 620 ПърваПърва ... 282322330331332333334342382 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,966 до 4,980 от общо 9300
Like Tree1830Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #4966

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    ''също така примерно когато има черен фон или сенки се губят всички детайли от картината не можеш да видиш нищо защото просто пикселите са изключени и не светят в реалния живот не е така дори когато гледаш нощното небе не е напълно тъмно има звезди облаци тия работи на живо не можеш да ги изключиш даже в пълна тъмнина да гледаш навън пак няма 100 % черно да видиш така че олед изкуствено прави картината черна като изключва пиксели се едно си слагаш тъмни очила тва в реалния свят не може да стане дори като гледаш луната през нощтта около нея има светещ ореол или както го наричат halo ефект олед се опитват да го скрият като изключат пикселите което е глупаво щом има такова нещо в природата защо да го няма в телевизорите за мен тва не е дефект при LCD панелите...
    то в самия живот няма перфектен контраст те се опитват при телевизия да го приложат ''...

    За другите неща не знам,ще поживеем ще видим кога и как ще избледнеят цветовете.Тук искам да обясня,малко за загубата на детайли която визирате.Когато е тъмна картината е може би най-голямото предимство на OLED пред FALD тв,защото свети всеки пиксел,а другите ги гасят на зони,дали са 50,100 или 500 не са колкото милионите пиксели.Това го виждам и на практика на моя Samsung(първия led тв) който в едно ревю,което съм го давал няколко пъти бяха замерили черно=0 (yes 0 nill ,..)нещо такова с изумление беше написано,и наистина контраста и черното не мога да ги различа от OLED,но губи детайли в тъмните сцени,според мен защото колкото и зони да гасиш не може да управляваш на ниво пиксел.
    Това е според мен,дали ще ми вярвате не знам,възможно е да се засяга точно този проблем в някои ревюта,но не съм срещнал различно мнение.Ако намерите с интерес ще прочета(че OLED губи детайли повече от кой да е друг тв)
    p.s. А в самия живот когато е тъмно и няма звезди е тъмно,а не мъгливо,а ако те притесняват евентуалните burn...и др. по-добре не си купувай такъв тв.,не си представям човек да си купи и всеки ден да го мисли.За самата цена ми се струва,че ако сравним 55'' с 5,5 колкото са някои gsm на подобна цена и защо на i-phone вдигнаха толкова цената заради дисплея може би няма да ни се струва голяма.
    Този пост е редактиран от cable; 23-02-19 в 20:08.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,564
    #4967

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    не знам човек ама се опитвам сам себе си да се убедя :D и на мен ми предстои покупка;
    просто съм супер раздвоен между sony и lg и не мога да реша колкото повече чета повече затъвам ... по-специално 65" x900f и oled 55" C8 .....в момента може да се вземе олед lg c8 55 инча на цена 2700 лв как ви се струва такава оферта в сравнение със сонитата дали при нормална употреба ще има някакви проблеми
    Щом се притесняваш и (евентуално) ползваш тв като монитор/радио (по цял ден на един канали или дълго време със статично изображение) , то се насочи към LCD да ти е мирна главата така да се каже .
    ОЛЕД няма проблеми с изображенията и качественото им показване - точно там му е силата, но си има странични недостатъци, които с малко внимание (и с вградените в тв технологии за избягването им) не би трябвало да са проблем за повечето ползватели (особено киномани).

    Също така 10" са сериозна разлика и ако и аз трябваше да избирам между отличен 55" и много добър 65" тв сериозно бих се замислил и най-вероятно щях да избера ... по-големия

  4. Novice
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    2
    #4968
    Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...5b-p402635871/
    е тва май по-добре до 2500лв sony x900f става и за телевизия и за филми и за игри и няма притеснение за b

    urn in ;
    Благодаря, аз също за сега този съм набелязъл,защото не съм се убедил че Oled ще ми даде кой знае колко повече като картина и въобще дали ми трябва. Дори гледам има и едно Сони , но 8ма серия с 500 лева по евтино и търся някакъв читав сайт да ги сравня, защото по характеристики са почти еднакви, та ми се иска да видя каква е разликата, ясно е че 9та серия е флагманска и трябва да е по добра, но ако разликата е в аудиото или дизайна да речем може да се преглътне.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    124
    #4969

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от chavdarraykov Виж публикацията
    Благодаря, аз също за сега този съм набелязъл,защото не съм се убедил че Oled ще ми даде кой знае колко повече като картина и въобще дали ми трябва. Дори гледам има и едно Сони , но 8ма серия с 500 лева по евтино и търся някакъв читав сайт да ги сравня, защото по характеристики са почти еднакви, та ми се иска да видя каква е разликата, ясно е че 9та серия е флагманска и трябва да е по добра, но ако разликата е в аудиото или дизайна да речем може да се преглътне.
    сони 8 и 9 серия разликата е че едното е ips другото va различни панели , звука според мен не е толкова важен за телевизор колкото картината ;
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1

    аз направих поръчка на 55 " lg c8 oled 2650 лв от зора понеже промоцията изтича утре и ще имам няколко дена за размисъл после винаги мога да го откажа ако размисля нещо ;

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #4970

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    x33mmm
    Хайде без свободни съчинения, на човек без никакъв опит с тази технология...
    OLED телевизорите могат да възпроизвеждат повече нюанси на сивото, особенно в тъмните области на картината(спрямо LCD). Ако не вярваш отиди в някой магазин, помоли да ти поставят един до друг два 55" OLED и LCD. Свържи ги с един блу-рей плеър и им пуснете кадри на нощно небе със звезди. На OLED ще видиш ровече звезди от LCD.
    Ако имаш малко търпение до Юли, може да направиш сравнението с Panasonic GZ2000 и който и да било LCD модел - на тъмно.Желателно е да го заснемеш и да качиш видеото, за да видим всички разликата в чия полза е..
    https://www.rtings.com/tv/tests/pict...ality/gradient




    Как да бъдете по-продуктивни благодарение на вашия Smart TV


    Вярно е, че от пристигането на концепцията за Smart TV преди няколко години успяхме да се насладим на допълнителното, което ни дава технологията, да можем да гледаме телевизия по поръчка, YouTube, Netflix.... , да се свържем с социалните мрежи, някои опции което ни предлага телевизията изключително фокусирана върху развлеченията. Но как можем да бъдем по-продуктивни благодарение на Smart TV по оригинален начин? Тук можете да видите няколко примера, които са много лесни за прилагане:

    1° Монтирайте собствения си офис на дивана.
    Защо да не се възползвате от работата в спокойна обстановка на дивана? Сега е възможно благодарение на онлайн услуги като тези, предлагани от Microsoft Office или други големи компании, които ви позволяват да редактирате документи от уеб браузър. В тях можем да намерим пълен офис пакет и лесен достъп за промяна или създаване на документи от нашия Smart TV уеб браузър . Ако добавим добра безжична клавиатура към всичко това, ние превръщаме телевизора в мощно устройство, което може да увеличи вашата производителност много. Вече имаме виртуален офис на дивана.

    2º Прегледайте презентациите си за утрешния ден
    Друга концепция, която добавя много, е да имаме документацията в облака, това ни позволява да влезем в нея чрез всичките ни устройства, когато искаме, благодарение на услугите, които те предлагат, например един диск , Dropbox или Google Диск, наред с други компании.

    С предимството, че всички документи са синхронизирани, можете да сте приключили работа по проекта и да го прегледате удобно на дивана, преди да започнете любимият си сериял. Благодарение на тази концепция, забравете да продължите да пренасяте твърди дискове, USB флашки и др. или да останете пред компютъра.

    3º Научете се да бъдете по-добри - Виртуална академия
    Това е друга възможност, която също може да ви заинтригува много, колко пъти сме ходили на курсове по програмиране и не сме намерили нищо, което ни харесва, губейки часове и часове, гледайки нещо, което не ни върши работа?

    Защо не се възползвате и научите какво ни очарова и какво винаги сме искали да формираме, или този курс, който ви е толкова необходим, за да продължите да се развивате в работата си. Забравете за пътуванията или графиците, които не са подходящи, за да се развивате в това, което искате толкова много и да го направите удобно от хола.

    Това е възможно благодарение на големите интернет портали като Udemy, Tutellus (срещу заплащане), Coursera, Khan Academy, (безплатно), които имат хиляди и хиляди курсове. Подобно на предишния пример, ние се нуждаем само от мощен уеб браузър на нашия Smart TV и добра безжична клавиатура за постигане на най-висока ефективност.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-02-19 в 22:24.

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    670
    #4971

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    аз направих поръчка на 55 " lg c8 oled 2650 лв от зора понеже промоцията изтича утре и ще имам няколко дена за размисъл после винаги мога да го откажа ако размисля нещо ;
    Тези от зора щях да съм много доволен ако бяха пуснали sk8500 или 9500 с тази промоция - 11%, а те само слабите серии и два оледа...

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Мнения
    124
    #4972

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от berpan Виж публикацията
    Тези от зора щях да съм много доволен ако бяха пуснали sk8500 или 9500 с тази промоция - 11%, а те само слабите серии и два оледа...
    е па земи си и ти oled въпреки че аз мога да го откажа оледа и да зема 65 " sony по-натам най-добре е да се вземат под наем примерно 2-3 модела и да се тестват на спокойствие няколко дена вкъщи и да се избере най-добрия обаче не съм сигурен дали го има тва в българия на запад има такива фирми rent a tv ;
    те са ше почнат промоции във всички магазини преди да излезнат новите серии така че ше има добри оферти ;

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    168
    #4973

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Как ви се струва стария Samsung UE55MU6102KXXH на цена под 1000 лв, спрямо таз годините им модели от 7ма серия

  11. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    670
    #4974

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от x33mmm Виж публикацията
    е па земи си и ти oled въпреки че аз мога да го откажа оледа и да зема 65 " sony по-натам най-добре е да се вземат под наем примерно 2-3 модела и да се тестват на спокойствие няколко дена вкъщи и да се избере най-добрия обаче не съм сигурен дали го има тва в българия на запад има такива фирми rent a tv ;
    те са ше почнат промоции във всички магазини преди да излезнат новите серии така че ше има добри оферти ;
    Нямам желание за ОЛЕД, а и цената ми идва в повече. Ще ги видим тези промоции, чакам ги вече.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #4975
    Цитат Първоначално публикувано от chavdarraykov Виж публикацията
    Здравейте,

    Препоръчайте телевизор 55 инча до 2500 лева.


    Чавдаре, има една марка хубави телевизори и тя се нарича “Panasonic” , всичко друго са ефтини боклуци и скъпи боклуци.Много марки телевизори ми минаха през ръцете, но от както опознах телевизорите “Panasonic” съм се заклел , че друга марка няма да влезе в къщата ми.Дори бюджетните им серии вадят много по естествена картина от скъпите серии на Сони например.На боклука Сони каквото и да му пусна, имам чувството, че гледам “ Carton Network” Аз лично сега съм се насочил към 7-ма серия Пана 65 инча, който ще дойде в хола, пък сегашния 55 инча ще отиде в спалнята.

  13. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    670
    #4976

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от itallianeca Виж публикацията
    Чавдаре, има една марка хубави телевизори и тя се нарича “Panasonic” , всичко друго са ефтини боклуци и скъпи боклуци.Много марки телевизори ми минаха през ръцете, но от както опознах телевизорите “Panasonic” съм се заклел , че друга марка няма да влезе в къщата ми.Дори бюджетните им серии вадят много по естествена картина от скъпите серии на Сони например.На боклука Сони каквото и да му пусна, имам чувството, че гледам “ Carton Network” Аз лично сега съм се насочил към 7-ма серия Пана 65 инча, който ще дойде в хола, пък сегашния 55 инча ще отиде в спалнята.
    https://zora.bg/product/tx-65fx700e За този ли става дума? Наскоро тук прочетох, че дори нямали сервиз наблизо и било много зле положението при тях.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    13
    #4977

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Здр. на всички от доста време чета форума и имам въпроси относно избор на телевизор и не знам къде да го постна. Бюджет до 3000 лв 55/65" , Ще се гледа нормална телевизия от булсатком, също така филми от компютър през hdmi, искам да има добра картина за мачове от шампионската лига. Не ме интересуват смарт функции или операционна система каквато ще да е, единственото което ме интересува е да има хубави цветове! За сега съм се спрял на тези 2 модела Единия е LG B8 OLED , другия е SONY XF9005 . Какво ще кажете за тези двата кой ще има по-добри и живи цветове ? Ако може като проценти да ми кажете кой си заслужава повече. Или предложете други. Наистина не мога да избера така че помагайте със съвети.

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #4978
    Цитат Първоначално публикувано от berpan Виж публикацията
    https://zora.bg/product/tx-65fx700e За този ли става дума? Наскоро тук прочетох, че дори нямали сервиз наблизо и било много зле положението при тях.

    Какво значи “Било много зле положението при тях?” Ако имаш напредвид сервиз, в България каквото и да купиш без значение марка и цена, само чукай на глава и на дърво да не опрат нещата до сервиз , че положението е като в някоя четвърторазрядна африканска бананова република, ама без банани.От години живея в Холандия и имам база на сравнение относно сервиза.Ония ден бях в “Expert” в Германия , доста сериозна световна верига за Бяла и черна техника, ама от към телевизори беше заредена предимно с Panasonic. За хората с по скромни възможности направо да си взимат Telefunken и това е.

  17. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,399
    #4979

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Пана 7-ма серия

  18. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    868
    #4980

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от Ensiferum Виж публикацията
    Здр. на всички от доста време чета форума и имам въпроси относно избор на телевизор и не знам къде да го постна. Бюджет до 3000 лв 55/65" , Ще се гледа нормална телевизия от булсатком, също така филми от компютър през hdmi, искам да има добра картина за мачове от шампионската лига. Не ме интересуват смарт функции или операционна система каквато ще да е, единственото което ме интересува е да има хубави цветове! За сега съм се спрял на тези 2 модела Единия е LG B8 OLED , другия е SONY XF9005 . Какво ще кажете за тези двата кой ще има по-добри и живи цветове ? Ако може като проценти да ми кажете кой си заслужава повече. Или предложете други. Наистина не мога да избера така че помагайте със съвети.
    Сравнение на двата ТВ https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1 общо като че ли LG-то е по-добре но забележи сравнението на SDR Peak Brightness и HDR Peak Brightness там Сонито го бие от всякъде, а това е много важно (според мен) когато става дума за възпроизвеждане на съдържание в HDR а и не само.

    Сега как ще стоят нещата от компютър през hdmi не знам предполагам че компютъра трябва да е доста сериозен (скъп) че нещата да са добри, но въпреки всичко от това което съм прочел до сега съм останал с впечатление че като цяло не си струва. В место това ако минеш на вариант Сони (май е по-евтин) с останалите пари може да си вземеш един 4К мултимедиен плеър и така си решаваш проблемите почти на 100%, поне аз така направих и не съжалявам. Фактически от ТВ използваш добрата картина а другите неща ги оставяш на външното устройство(което със сигурност се справя много по-добре от Сонито или LG-то).

    Въпреки че Оледа би трябвало да е за препоръчване от мен един + за Сонито. Оше повече че при Сони можеш да си инсталираш и приложението на Булсатком и да гледаш нещо в прилично качество, щото сателитната им за ТВ от 55-65" е направо притеснителна за гледане.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 10:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 19:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 08:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 12:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 11:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе