От тия бих избрал Samsung-a ...
От тия бих избрал Samsung-a ...
scorp
PANASONIC TX-55EX610 -> 60/50Hz, IPS(LG Display), 3840x2160, RGB, 8-bit + FRC
PANASONIC TX-50DX750 -> 120/100Hz, Super-MVA(Innolux), 3840x2160, RGB, 8-bit+HI-FRC,
Сравнение между: 54.6" Panasonic TX-55EX600, 49.5" Panasonic TX-50DX750
https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post812168
Благодаря много Христослав за коментара. Очевидно консултантът ме подведе.
Вчера бяхме със съпругата ми по работа до един ТП и влязохме да видя предложения модел Panasonic. Нямаше го за съжаление, а само модел TX-50"/58 DX701...въпреки, че не е 100/120 Hz картината, а и самият телевизор като дизайн, изработка ме впечатлиха. Предполагам, че DX 750 Hz ще предава още по гладка и брилянтна картина.
През цялото време обаче консултантът ме уверяваше, че СОНИ са най-доброто и те единствено имат истински 100 Hz телевизори и т.н. Показа ми един два модела но над моя бюджет. Обърка ме, а и с жена да гледаш техника си е мъка.....Айде, айде , какво им гледаш толкова
И така. Видях, че новите 50" ЕХ780 идват с въртяща стойка. Е да ама и цената я бива..
Здравейте,
скоро бях питал за други телевизори, но в крайна сметка си смених малко вижданията и сега съм се спрял на следните модели:
Samsung 43KU6072, sharp LC-43CUF8472ES,Philips 43PFS5301, Philips 43 PFS 4001/12
Кой бихте ми препоръчали. Като цяло цената ми е ориентир и естествено жадния поглед да има/може колкото може повече - никакви специални изисквания да има точно една или друга екстра
Благодаря предварително.
И защо няма ЛГ ? Не са от скъпите, Сони и Панасоник по е разбираемо . От изброените 1.Самсунг и някой Филипс като алтернатива !
Aбе хора не разбрахте ли че тези момчета (и момичета) които виждате в магазина за техника, са за да ви вадят телевизорите от кашона и да ви го пуснат! Не са консултанти, не са и продавачи - това са момчета които работят там за 500 лв. И от едно време знаят че SONY Trinitron е телизорЪТ и няма нищо друго и си го дъвчат с годините. Някой клиент мине, подхвърли му някакво мнение , чуят нещо и .... това е! Не знам защо въобще си мислите че тези момчета могат да ви кажат нещо адекватно. Всички знаете (или пине така си мисля) че МАРКИ вече НЯМА. Има модели, които си заслужават и такива които не искаме и т.н. Още имам приетели които идват вкъщи и казват - "уж се интересуваш много от телевизори и техника, а пък си си купил Самсунг - я гледай каква гадна картина вади." И като отида у тях са си пуснали SONY-то на динамичен контраст с всички възможни включени "подобрители" на картината.
Което говори лошо за тях (консултант-продавачите) бих казал. Тези деца едва ли знаят, че в БГ телевизията е започнала с Опера и Пирин, преминала през Рубин, Електрон, по-късно В.Търново, и вече за "имащите" зелено (бонове) мечтаното Сони Тринитрон :-)
Никога не съм имал СОНИ и не държа да имам. Тошиба (но истинска) си имам на над 20 г. , Филипс (един CRT един прост ЛЦД също). Имам и два Самсунга - отново един CRT, и приличен 46" LCD . Имам един CRT 100 Hz Panasonic (нещо угасна и не знам къде да го оправят) купен за луди пари преди 16 години, и една плазма 43" на която гледам в момента Реал Мд - Атлетико Мд :-)
Та телевизори бол. За някои съм чел (вкл.тук за плаьмата и за 46" самсунг), други само по картината в магазина.
Моите фаворити са Панасоник, Самсунг. Филипс не ми допадат с изключително гадния интерфейс.
След това нареждам ЛГ и Сони (както казах не съм имал)...
В момента от видяното като картина ми харесва Панасоник и ЛГ най-общо. Като дизайн Панасоник е най-елегантен. Сонито ми е леко "преоцветено" в картина. В краяна сметка ще решавам на място.
Искам да видя ТВтата наживо в в Т**рт и по специално модела препоръчания 100 хз Панасоник и ако се харесаме ще действам...
Но бих искал още препоръки за 49/50 (по-голям отпада заради недостатъчно място) инчов, задължително да е 100 Хз. Т.е интересува ме картина. Смарт, звук не ми е приоритет.
Самсунг кс 7002 мисля че отговаря на това което търсиш
Наскоро си взех LG OLED55B6 понеже имам плазма Panasonic TX-P65ST60E, която в момента ми е в спалнята , но мислех да я местя в хола а LG-то да го гледам на негово място. В момента плазмата я гледам от 3-ри метра и изобщо не ми беше голям, но LG-то нещо ме тормози от същото разстояние..не знам дали е заради технологията на олед-а или заради високата резолюция или яркоста, но по-принцип си имам и проблеми с очите от зверенето в дисплея на компа по цял ден. Та проблема е, че най ми се връзва да гледам плазмата, но вече няма от де си купуваме такива, а на моя луминофора му явно остарява много вече и остават временни отпечатъци на екрана, при супер кратко задържане на дисплея на някое лого или статично изображение. С две думи въпроса ми е какъв телевизор с какъв тип дисплей ще е най близо до плазмата като картина, без да ми мори очите?
nikolov333
LG OLED55B6 - в спалнята и го гледай на тъмно (10 пъти съм писал, че за UltraHD трябва Тв с диагонал над 75"...ама никой не ме слуша)
Panasonic TX-P65ST60E - постави го в хола, на място, на което не попада пряка слънчева светлина. Виж си режима на картината и настройките
Такъв дето да не ти мори очите? В момента - някое LCD с MVA матрица, прилагане на BFI, и без ШИМ
Тъкмо разглеждам моделите на Сони, че те май са най-близо до идеята с MVA и уж са без шим, но гледам дават PWM 120/100Hz
UHD, не ти пречи...Гледането на висока яркост + импулсната модулация за управлението на яркостта са виновниците. Вероятно твоят Олед е с много ниска честота на трептене - 200/300Хц, при всички нива на яркост.
Това 100/120Хц е опресняването на картината.
Не знам при OLED дисплеите ползват ли ШИМ, но мисля че на най-високата яркост би трябвало да няма ШИМ.. До сега само плазмата не ми дразни и един лаптоп с CCFL подсветка..всичко друго ме мори, къде заради яркоста или ШИМ-а.
Някой ако има този модел ако може да сподели мнение
LCD TV PANASONIC UHD TX-40DX650E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ