Dimitar Kostov, не е точно 10 битов. Водят го, че е 8 бита + Frc. С две думи, далеч не е същото. Колкото до матрицата... За мен IPS е по-добре от VA. Освен ако няма да го слагаш в спалнята, задължително си вземи IPS. ЛГтата нямат "своя" версия на IPS... Той IPSа си е техен, тяхна матрица. Самсунг имат "версия на IPS (PLS) и донякъде е сполучлива. Но от тазгодишните телевизори не съм видял някой да я ползва. Това за което трябва са се оглеждаш е процесора. Това е и причината сонито да предава по-добре, въпреки, че е с по-ниска резолюция. Най-важното в един телевизор е процесора. Това е чипът, който ти обработва всеки един входящи сигнал. И Сони са царе на процесорите. Всичките телевизори съм ги виждал, на работа са ми сравнително близо един до друг (43nu7172 и 40WE660), без съмнение сонито изкарва повече детайли от картината. Колкото до LG, няма да сбъркаш и с тях. ЛГ са тези, които ти дават най-много за парите ти. Сонито е по-добро, но неговия смарт е много орязан. Докато ЛГ ти дават почти толкова добър телевизор, но с много добър смарт (за тези пари).
Wladimir, C8 е телевизора. Разликата в цената в момента е значителна, но си струва.