Те затова повечето хора от объркване си пускат и отделни теми за избор на телевизор...
Те затова повечето хора от объркване си пускат и отделни теми за избор на телевизор...
Или идентични мнения в двете.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
То може, но според мен е ок да се запази темата за ОЛЕД тв. Тя тепърва ще набира скорост предполагам, а и ще има какво да се обсъжда относно - какво да направим, за да не прогори екрана ни за 3000лв.+ (да не се обиждат ОЛЕД притежателите - всичко е в кръга на шегата ), но в интерес на истината може някой да се хване да напише и един guide, ако няма вече такъв, за да може да се отговори на много бъдещи подобни въпроси.
А другите две теми спокойно могат да се слеят в една с примерно заглавие Мнения и Помощ при избор на нов телевизор (4K Ultra или FULL HD)
Така няма да се налага да питаш в две теми, след това да следиш две теми за отговор, в които така или иначе се коментират едни и същи неща.
Този пост е редактиран от berpan; 25-02-19 в 20:17.
1страница в темите за избор мисля е достатъчна насока/основа ... ако някой си е направил труда да я прочете
Ако OLED горяха от 2-3 часа гледане на БТВ примерно, нямаше да има много смисъл от технологията.
Бърн-ин се появява при наличието на статично изображения/обект в продължение на доста дълго време.
Ако например се гледа само БТВ всеки ден, в продължение на часове, и не се разнообразява с друго съдържание, то вече е проблем.
Ако се разнообразява обаче - ТВ, филми, ютуб, то бърн-ин може и въобще да не се случи.
Иначе производителите имат настройки за поддръжка на OLED панела като Pixel Refresher, който автоматично ще рефрешне пикселите, когато телевизора бъде изключен и от последното рефрешване са изминали 4 часа гледане на съдържание. Идеята е да не оставяш един и същи канал/игра/нещо си със статичен обект в продължение на часове и дни.
Не се обидих, защото моя го взех за под 3000 лв.
Досега общо взето не се съобразявам с моя телевизор, но у дома съдържанието се върти постоянно, така че не мисля, че ще имам проблем... Иначе направих следното: поставих един от тези клипове с цветни премигвания и заливки в секцията Моето съдържание. Пусках го един-два пъти след като играх 3-4 часа нон-стоп Forza Horizon, като реша да лягам и глася телевизора след 10 мин. да се изключи. Така че, ако на някого му е по-притеснено може да го прави това нещо, за да се чувства малко по-спокоен, а и не виждам да пречи, стига да не спите там, където се намира и телевизорът.
Тези ОЛЕД станаха като тамагочита... трябва да му сипеш храна да го преспиш... Като домашни любимци.
Тенденцията не е ли техниката да ни служи а не ние на нея?
Тенденцията е по-често да я сменяме, ама що ли ?
Ами, че той си ми служи... Досега не съм си казал, спирам да играя, защото вече станаха 3-4 часа и ще ми се отпечатат картата и скоростомерът от играта, или ако съм гледал един филм с черни ленти и ако ми се гледа втори, да го подбирам да е на цял екран, щото да има разнообразие на съдръжание.
Здравейте,
търся съвет за покупка на телевизор. Помещението е хол - ще се гледат най вече ХД канали и филми. Попринцип не се нуждаем от смарт или уай фай екстри. Спрял съм се най вече на ЛГ модели и по конкретно тези двата:
LG LED 55LH545V
https://techmart.bg/product/product/details/10343/category/542/lang/1
LG 50UK6470PLC
https://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-...HD-LED/p/16436
От това което прочетох и двата не са с IPS panel, което май е по добре. Попринцип ми харесва доста повече централната стойка, но пък другия е с по голям размер. Ще съм благодарен да ме посъветвате.
П.С. Също гледам и този панасоник
https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%...%20TX-49ES500E
Първият е дърт 1080р модел , втория е с VA панел - бих взел него .
Този пост е редактиран от berpan; 26-02-19 в 21:05.
Кой от двата KD-55XF8577 или QE55Q6FN? Има и някакъв бюдждетен трети вариант QE55Q6F.
https://www.displayspecifications.co...ison/1a46a0764
Q6FN e телевизорът с по-добра картина и характеристики.
KD-55XF8577 е с IPS панел и е по-удачен избор, ако ще гледаш от различни ъгли (има по-малко размиване на цветовете) и си в по-светла стая.
Аз открих начин как може да се премахне риска от burn in на олед телевизори когато се гледа нормална телевизия и реших да споделя значи всеки тв и дистанционно имат опции за размер на картината aspect ratio и zoom и като се избере това нагласяте така че да не се вижда логото на телевизията те логотата са горе вляво и дясно и съвсем малко като се дръпне и вече не се вижда аз така направих на моя самсунг стария и няма статични елементи на екрана и можете да си гледате телевизия колкото си искате без никакъв burn in не е ли гениално това
Този пост е редактиран от x33mmm; 04-03-19 в 17:13.