това беше един от съветите как да се гледа плазмен ТВ докато се разработи
това беше един от съветите как да се гледа плазмен ТВ докато се разработи
Предложете телевизор за филми сериали и гледане на обикновена телевизия, бюджет 3000 лв да бъде 55 инча . Спрях се на 2 модела Samsung QF9N 3000 лв в extreme digital и LG C8 олед пак 3000 лв кой от тях е по-добър като картина ? Гледах и други SONY 9005 , Panasonic Z800E , Philips 803, но те отпаднаха засега. Очаквам предложения и съвети .
LG C8 е с най-добра картина, контраст, черно, зрителен ъгъл,
така че ако искаш най-доброто, вземай оледа на лг.
От отпадналите - ако идеята на амбилайт при филипс те кефи, вземай филипса.
" Преди години Panasonic беше най-доброто куче. И тогава индустрията на плазмената телевизия умря и компанията загуби своя край. След това, Panasonic изля плазмения си опит в OLED, а резултатите са толкова добри, че професионалните колористи в Холивуд сега ги използват за оценяване на филми.
Panasonic TX 55FZ952B OLED е един от тези телевизори. В момента няма да намерите OLED телевизор с по-естествена картина или по-близо до нещата, с които режисьорите играят преди пускането им - поне докато не излезе следващата гама от телевизори. Характеристиките включват динамична Look-Up Table - карта, която казва на телевизора къде да постави цветове - което оптимизира картината на всеки 100 милисекунди. Резултатът е по-прецизна обработка на цветовете, особено в полутонове и акценти." цитата е преведен с Google
FZ 800 e същият телевизор като FZ 952 ,но без саундбар.
gringodomingoМоята препоръка като ползвател е да се погледне по-обстойно и 55 FZ 800 цена 2899 лв.
Този пост е редактиран от Loreti; 07-03-19 в 17:49.
И рече Бог -“ Да бъде ОЛЕД“ ! вече си имам чисто нов lg c8 барабар със саундбар от техмарт кво да ви кажа от обед съм седнал да щракам на него и още не мога да се откача оледа просто кине месо нема такъв дзвер ... оставям на страна перфектното черно значи първо никакъв banding, coulding, bleeding ! на сив и бял фон абсолютно равномерно по-целия екран просто перфектно не като lcd tata дето имат неравномерни подсветки ... като яркост даже на най-ниско ниво е по-ярък от стария ми самсунг ако се сложи на vivid грее цялата стая че чак и на двора цветовете са уникални просто сега като си пусна стария тв или монитора и ми се виждат бледи в сравнение с това чудо ;звука от тв е добър а и със саундбара lg sj4 още по-добре; качеството на телевизиите е добро въпреки че булсатком са много зле...мачовете изглеждат уникално сега ше гледам шампионската лига и съм толко щастлив че ше оспамя форума само който не е имал олед той не знае каква картина изпуска
Най-после покупката се осъществи.
Да го ползваш дълги години безпроблемно! Не забравяй , особено първите 100-200 часа да внимаваш със статичните изображения!
Най-добре е да разнообразяваш като гледаш различни телевизии ,филми и You Tube.
- - - - - - - - - -
А и можа да си ползваш гениално преооткритият от теб стар метод за разработване на плазми от миналото десетилетие .
Този пост е редактиран от Loreti; 13-03-19 в 10:24.
hristoslav2, моля те за съвет.Търси се 43 инча smart tv за монтаж на стена.
Стаята е спалня ще се гледат предимно телевизионни канали, рядко филми от външен носител.
Бюджет 600-800лв.
Предпочитани марки LG и Samsung.
Колебая се между Samsung UE43NU7092UXXH и LG 43UK6470PLC.
Този пост е редактиран от Sir John; 13-03-19 в 15:11.
Sir John
Samsung UE43NU7092UXXH
Здравейте на всички. Налага ми се да сменя телевизора си , който в момента LG 55LA965V. Първоначално мислех новия да е 65 инча, но след малко проучване достигнах до извода, че за бюджета който си определих (1800 лв.) телевизора няма да е кой знае колко добър и прецених че е по-добре да взема 55 инча, но поне да е малко по - висок клас. Телевизора на който съм се спрял е Samsung QLED QE55Q6FN за 1800 лв. Ползвам телевизора основно за Ps4 Pro, да гледам футбол и от време на време някой сериал или филм. Според вас има ли по - добър вариант за тези пари ?
Този пост е редактиран от Reaperbg; 26-03-19 в 11:39.
Reaperbg
при този бюджет и търсени 55" няма друг добър вариант
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...fn-p411099273/
В чужбина има масови намаления на телевизори, кога и при нас ще дойдат?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Когато станем нормална държава - т.е. на куково лято!
Привет на всички,
Искам да помоля за помощ при избор на 65 LED телевизор. Писах и в другата тема и предварително се извинявам, ако съм причинил спам с дублиране.
Миналата седмица имаше намаление в Емаг на телевизор, който бях загледал от известно време - Samsung, 65" 65NU7102, 4K Ultra HD
Купих го преди няколко, но за съжаление не съм съвсем доволен. Като цяло HD каналите са задоволителни и са приятни за гледане. SD при този размер са доста трудно поносими, но съм виждал и по лошо
Основният проблем, който дразни е неравномерната подсветка. В ъглите и горен и долен край се виждат по светли петна при тъмен и черен фон.
Знам, че това е типичен проблем при LCD, но досега гледах 42 инчов Филипс, модел на 8-9 години, където този проблем го няма.
Планирам да върна телевизора обратно, като ми се иска да пробвам с втори от същия модел, в случай, че е проблем с моята бройка.
Смятате ли, че има смисъл да опитвам с втора бройка от същия модел?
Ще съм благодарен, ако ми препоръчате друга марка и модел, които биха били по-добър избор за сума около 1500 за 65 инча или ще е по-добре да търся размер 55?
Все пак държа повече на 65 и бих увеличил малко бюджета, ако препоръчате нещо, което ще си заслужава.
Телевизорът ще се ползва за гледане на ТВ - предимно HD канали, малко SD (Доставчик NET1), youtube, hbogo, netflix
Разстояние от което се гледа - 3 метра
Ще се гледат предимно филми, сериали, предавания.
Няма да се гледа спорт.
Мерси предварително на всички отзовали се