Здравейте,
след като доста време четох, питах,обмислях и гледах всякакви панасоници и самсунзи, накрая направих най-нелогичния избор ... и сега съм горд собственик на Philips 48PFS8209/12. Още не съм изръчкал всички менюта и настройки (почти нямам забележки по заводските настройки), но мога да кажа, че машинката се държи превъзходно. Изгледах няколко часа футбол, волейбол и бокс - с някои пренебрежимо малки изключения, (предимно във волейбола), движенията са плавни и без накъсвания. Имах притеснения по отношение на скалиране на SD каналите (главно защото в нито един магазин не можах да видя телевизор от висок клас с включена телевизия), но и тук фипипса се справя идеално. Гледал съм малко прехваления Samsung 40H6400, който направо ме отчая в това отношение. Имах и доста резерви по отношение на Ambi light-а, главно, защото стената зад телевизора има чупки заради прозорец и врата към тераса, но мога да кажа че изживяването по време на гледане на филм в тъмна стая е невероятно. Нямам забележки и по отношение на 3D-то (особено в допълнение с Ambi light) като гледах известно време и 2D към 3D конверсия.- работи. Има доста смарт функии, но не съм се задълбочавал в тази посока - не държа особено на на тях, защото мисля да вържа едно мълтимедийно PC-към него, най вече защото "съраунда" ми е стар и няма оптичен вход. Иначе, телевизорът "плейна" почти всичко, което му подадох (без ..ape и .flak). БГ субтитрите работят перфектно и не искат файла да е записан като UNUCODE, както е описано в този форум. Имам забележки единствено по отношение на звука (което може би е нормално за толкова тънък модел без фронтални говорители) и по времето за старт - на Андроида му отнема понякога 10-на секунди да се бутне.
Не се изказвам от позицията на експерт, но моето субективно мнение е, че Philips 48PFS8209/12. си заслужава 1499 лв, които дадох за него. Ако имате питанки и идеи за тестове, с радост бих ви отговорил.