Добро утро,
моля за бърз отговор
проблем ли е ако буквите след модела не са UXXH а са KXXH- телевизор Samsung
Да знам дали да го връщам
И каква е разликата
Добро утро,
моля за бърз отговор
проблем ли е ако буквите след модела не са UXXH а са KXXH- телевизор Samsung
Да знам дали да го връщам
И каква е разликата
nikolay_v
- TX(Europe) - 2x DVB-C/S2/T2 HD (HEVC for T2 & S2) + analog tuner
- LX(Europe) - 2x DVB-T/C/S2(T2 Ready) + analog tuner
- UX(Europe) - DVB-C/S2/T2 HD (HEVC for T2) + analog tuner
- SX(Europe) - DVB-T/C/S2(T2 Ready) + analog tuner
- KX(Europe) - DVB-T/T2/C + analog tuner
За кой модел конкретно става въпрос?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-12-19 в 17:23.
Стандартен модел, не виждам проблем. Виж горният ми пост за тунерите.
Благодаря за помощта! Купихме Sony KDL 50WF665 LED справя се много добре с кабелната телевизора е хубав менюто е прегледно лесно се работи с него.
Мерси за линка. Бях ги погледнал вече. В сряда вечерта поръчах TCL 43EP660, сутринта го взех от куриера, но чак късно вечерта ще мога да го влюча.
За LG-то ми обещаха снимка, но така и не пратиха, а и на мен не ми остана време. Все пак мисля утре като излизам да мина през магазина и да проверя с каква матрица е 49 инчовото LG.
Oтзиви за телевизора ще пусна в темата за TCL, макар че нямам добра база за сравнение. Имам един 24" гейминг 144hz VA монитор на Samsung, евентуално с него...
То монитора ти е по-добър от тв ....
Днес за първи път видях прогаряне на LCD телевизор - Samsung в един магазин
незнам колко време е бил на една и съща картина но направо останах потресен , че може да се случи .
От толкова четене във форума май ми е убягнало , че е възможно.
Като се замисля преди 6-7 години на самсунг галакси нексус 2 ми се получи прогаряне и смених дисплея защото като че ли ми се беше отпечатъл часовника на дисплея хахах техниците си мислеха че си въобръзявам
То не е точно прогаряне като при ОЛЕД/плазма, но да , възможно е и си го пише като предупреждение в упътването на всички тв, а и аз преди години съм пускал лично снимани такива - на часовника от тунера на Булсат
В метрото на младост 1 едното лсд е изгоряло също хахах
И на моето HTC се е отбелязъл часовника ама си карам така
Добър ден, дойде време да сменям телевизора, чудя се между VA матрица с full array lcd и OLED. Прочетох всички постове от март месец до сега, но не мога да преценя при моето ползване дали ще имам проблеми с ОЛЕД.
Ползване: Гледат се главно сериали свалени и касовите филми от интернет и детски флими свалени от интернет (от 6-7 вечерта до 10-11ч, това са 4-5ч субтитри през седмицата, събота и неделя доста повече), по един два мача на ден през уикенда (диема екстра). По време на Еропейското повече .
Жената гледа риалити предаванията по бтв и нова, доло горе между 1-2 часа като ги дават но може да си ги гледа в другите стаи (просто ме интересува дали може да е такъв проблем за ОЛЕД какъвто е за мен )
Няма да се ползва за игра или като монитор.
Разстояние за гледане: 2,70 метра.
Ъгъл на гледане: Телевизора е централно срещу ъгловия диван, в крайните места ще се гледа от около 25-30 градуса. Ще е проблем ли за VA матрицата този ъгъл ?
Светлина: Стаята е с източно изложение и странично на телевизора влиза пряка слънчева светлина сутрин за 2-3 часа, може да се пуснат щори, като се гледа. Ще бъде ли проблем пряката слънчева светлина за ОЛЕД, като не работи телевизора? Вечер се гледа на осветление, не обичам да гледам на тъмно, не си виждам мезето и чашката
Бюджет: около 2500 +/- лв.
Основния критерий е качеството на картината и подръжката на мултимедиен сървър като serviio и plex. Толкова огромна ли е разликата между OLED и full array lcd при реално ползване, понеже в технополис по някаква причина вървят различни клипове на двата вида телевизори и не мога да добия ясна представа.
В момента гледам на 46" и ми малее, 55" телевизор ми е в бюджета, но разликата в големината на телевизора не ми се вижда толкова голяма.
За 65" телевизор излизам от бюджета и се чудя дали да се напъна, обаче се притеснявам да не працакам прекалено много футбола с нашите кабелни оператори. Има ли реално смисъл?
Честно да ти кажа не са толкова лоши цветовете на телевизора или може би не съм такъв специалист. На виваком телевизионните канали изглеждаха по-ярки цветовете. Пуснах от компютъра новия бързи и яростни UHD и съвсем нормално ми изглежда. Също така в момента гледам Stranger Things и там не забелязвам подобно нещо. Като цяло съм доволен.
Ако имаш някакви настройки за този модел, ще се радвам да споделиш да ги пробвам.
пп. Филмът беше с DTS и вградения медия плеър не може да възпроизведе звука, докато през Kodi нямаше проблем.
@Peter Radev
Използвам тв-ра си сходно на начина който си описал.По-малко филми гледам и то предимно по HBO(HBO GO) ,а теглени по-рядко,но тогава няма лого и проблема е по-малък.Разстоянието е същото.
За осветлението добре е да си използваш щорите за да не падя пряка слънчева светлина в/у кой да е тв-р.Вечерно време аз гледам на осветление ,но много слабо и равномерно.
Може да си купиш VA/FALD,като топ моделите са близки по качество до OLED и разликата в картината вероятно няма да ти е проблем.Проблема е ,че цените им не са по-ниски.От друга страна,ако не оставяш тв-ра включен като радио или някой да обича да заспива(и не си му настроил таймерите) едва ли ще имаш проблеми с OLED.Така,че ти си решаваш,проблеми винаги може да има,по-важното е да не ги мислим по презумция.
За размера мисля ,че трябва да е 65''.Моя е 55,но ми се струва,че за мачовете и филмите си искат по-големия. За такова разстояние калкулаторите дават 75,но там цените на добрите модели са си височки.
Гледам кабелна от А1(Близу) и футбола и спорта на 55'' OLED е много добре.Не всички канали са еднакви(както и не всеки мач,вероятно зависи дори от оборудването на излъчващата тв-я),но когато мача е с малко по-слабо качество не може тв-ра да ти го оправя. В общия случай 65''OLED ще бъде ок,както и вероятно VA/FALD 100hz.Но с риск да се повтарям,избора на оператор ми се струва по-важен от избора м/у няколко качествени тв-ра.
В магазина може би ще видиш разликата за футбол(ако ти пуснат реален операторски сигнал,а не клиповете си),но разликата при филмите ще се види само у Вас.
Успех с избора.