Страница 254 от 570 ПърваПърва ... 204244252253254255256264304 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,796 до 3,810 от общо 8547
Like Tree2131Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    124
    #3796

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Правил ли си сравнение на картината при двете?
    Не.
    Какъв е смисълът да сравнявам неща, при които единственото общо са 3 букви в името? Ти сравнявал ли си истински 4K blu-ray с ужасната компресия на HBO от кабелен оператор?

    Телевизия нямам и нямам намерение да имам, просто ползата за мен е нулева. Ползвам няколко стрийминг услуги - Netflix (4k план), HBO Go и периодично Prime Video. Компресията на HBO може и да е най-лоша в сравнение с другите 2, но съвсем не е "ужасна" и е напълно адекватна за актуалните телевизори.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    63
    #3797

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Аз пак да се включа, понеже със семейството сме на гости в Добрич, реших и тук да си пробвам късмета в Технополис. Попитах консултант дали може да пусне нещо различно на OLED телевизорите и той отговори разбира се. Не мога да повярвам 3 пъти ходих в Технополис Шумен и всеки път ме отрязваха, а тук веднага се съгласиха без мрънкане и сърдене. Което повдига доста въпроси относно разликите в качеството на персонала и желанието им да помогнат на клиентите в различните магазини на една верига магазини.
    Обаче до тук е позитивното, понеже исках да видя LGc9 и Sony A8G взехме двете дистанционни и спряхме на Сонито. Каналите не бяха наредени първите 4-5 канала бяха ужас, единия беше БНТ 3/4(не HD), не говорим за просто лоша картина, а за огромни петна по 10-15 см абсолютно размазани. На 5-6 канал се падна Kitchen 24, където вече картината ми се стори нормална.
    Казах му, че няма смисъл да превъртаме канали и не пожелах да видя LG-то. Попитах го има ли възможност просто сигнала в магазина да е зле, понеже явно има 70-80, че и повече телевизора закачени или това да очаквам и в къщи, но консултанта не можа да отговори, понеже не бил виждал OLED в домашни условия, а в магазина всички OLED били така.
    Та въпроса ми е към хората с опит, какво да очаквам?
    Възможно ли е да има някоя функция включена или изключена, която да води до този ефект/дефект?
    Аз съм се приготвил да направя компромис с телевизията, за сметка на филмите, понеже освен 20% футбол по телевизията, останалите 80% са филми, сериали и анимации през медия сървър от компютъра. В случая въобще не е става дума за компромис а за пълно зачеркване на телевизията, т.е. телевизор, на който не може да се гледа телевизия.
    п.с. hristoslav2 ти коя стрийминг услуга ползваш?
    Преди ползвах нетфликс, но го спрях, а сега и субтитри вече няма. Май само HBO GO остана. Евентуално Дисни може да пуснат тяхната с бг субтитри, но не се знае кога.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    1,173
    #3798

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Сложи на флашка различни по качество и видове клипове и тестови снимки и така тествай.

  5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #3799

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от hadean Виж публикацията
    Стрииминг услугата е доста различно нещо от абонамент за телевизионен канал, чието излъчвано съдържание е извън твой контрол. Компресията е напълно адекватна за телевизор. Кое води до неразбиране?
    Стрииминг услугите на андроид бокс(с gsm-и не ми се занимава) са с доста добро качество и според мен ,ако основното което се гледа е филми не Ви трябва договори с оператори на тв-я.Тук интересни са въпросите трябва ли операторите да ни задължават да плащаме за канали които не гледаме и доста други въпроси които ми се струва ,че са въпрос на отделна тема.Защото аз нямам проблем да си купя тв-р,но не искам да плащам пари за услуги които не ползвам.Като искам 20 hd канали,а пък оператора ми казва,че за да ги платя трябва да платя още повече от 220 защото ''има хора които ги гледат'' за мен не е нормално.Като ги гледат да си плащат иза тези които не се гледат бързо ще се разбере и сами ще си ги спрат.А сега даваме едни пари които собствениците вземат(или държавните тв-ии)и после ги разпределят на свои хора да правят ''тралала'' по цял ден защото на някой му харесвало.Остава и да си плаща за това.Малък пример-хоби програмите на Булсатком(няколко на брой)едната от която hd ,да гледам hd как някой хваща риба и да си плащам(и Булсат да плаща на спътници за транспордери)когато мога да ида да гледам на живо при това напълно безплатно,пък и може някоя риба да ти опекат.
    Но това е въпрос на друга тема.
    @PeterRadev
    На OLED при качествен сигнал няма никакви петна.Ако искаш най-простото е да вземеш една антенка за ефирна телевизия и да пробваш с нея.Най-добре BNT3hd,но дори и sd каналите са с отлично качество.Това какво ти показват в техноверигите е въпрос на късмет,а това че ''консултанта'' не е гледал OLED тв-р не е изненада.И няма нищо лошо ако вземе да прочете rtings например и тогава да дава консултации.Или поне разгледа снимките и описанията да разбере хората как гледат телевизорите!
    Това е свързано и с по-горното което написах.Вместо да ни дават качествен сигнал нашите оператори искат да ни замаят колко програми влизат в пакета.Неотдавна четох,че в някои страни доста хора се отказват от операторите и предпочитат нета,защото когато качеството се доближи едва ли някой може да им обясни защо дават парите си.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #3800

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Най-добре BNT3hd,
    при ефирните пакети вече отдавна няма ХД канали.

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #3801

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    svetlio,сигурен ли си или си чул някъде.След 2-3 дни ще проверя,тв-ра изписваше резолюция и ще ме караш да ти правя снимки.Но това не е най-важното,дори и да не са hd са с достатъчно качество за пробите за петна.Аз гледам от 3 години OLED и казвам,че няма,което не е гаранция за истина,защото както се казва извадката е недостатъчна за такова заключение.Но,ако никога не сме виждали телевизор,а се опитаме за момент да помислим,може ли хората които тестват подробно всееки модел OLED тв-р да не са забелязали,че има петна по всеки един от тях(!?).За разлика от тези в бг магазина(не е моя работа по каква причина,но консултанта щом твърди).
    Мисля ,че всички познаха отговора на задачката.
    Аз съм пас.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #3802

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор


  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    124
    #3803

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Стрииминг услугите на андроид бокс(с gsm-и не ми се занимава) са с доста добро качество и според мен ,ако основното което се гледа е филми не Ви трябва договори с оператори на тв-я.
    Това отдавна е факт за мен и повечето ми познати, свободно ползващи английски. Плащаме си стрийминга и си ползваме приложенията директно на телевизорите, без допълнителни бокс устройства и без телевизия. Ако някой държи да чуе родните новини за 5 минути, винаги може да забоде една антена за ефирните цифрови канали.

    Осъзнавам, че за масовия потребител някой да му говори на родния език от телевизора е важно и такива като мен са малцинство. В частния случай колкото пъти съм сядал пред телевизор с Булсатком за час-два, толкова пъти съм прекарвал цялото това време в безцелно цъкане по каналите. А на Булсат са дори малко и като ми каже някой, че ползва план със 185 канала или нещо от сорта, го питам колко от тях е гледал някога.

    Но наистина много се отклонихме от темата.
    cable одобрява това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3804

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Всичко е маркетинг. Хората все още се хващат на уловката с цифрите - "количество вместо качество", а останалите, които знаем какво искаме, ни "задължават" да плащаме скъпите им пакети, защото някои от каналите, на които държим най-много, винаги е в скъпите пакети.
    Аз лично все още плащам за кабелна заради удобството - на А1 съм и от години не гледам предавания "на живо". Сядам пред телевозора когато имам свободно време и си превъртам предаванията, които искам да гледам и съм пропуснал. За децата също е много по-добре от YouTube например, защото им избирам каквото искат да гледат, докато по YouTube аз им пускам примерно Том и Джери и след 1 минута те вече гледат някоя простотия.

    Sent from my SM-N970F using Tapatalk
    hristoslav2 одобрява това.

  12. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #3805

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    @svetlio,не ми се чете какво и кога става.Ще видя на тв-ра където ми са настроени и тогава ще пиша(след нова година ,предполагам).Ако ти се занимава сложи една елементарна антена и пусни настройки.Само,че това дали има hd или не не е най-важното.Виж,ако си пропуснал скоро същите канали как са при Булсатком,вероятно и на други места(не съм си поставял за цел да правя анализи) и тогава кажи какво си видял,каво качество и какви 5лв.
    @hadean
    Наистина се отклонихме,затова предлагам някой да направи подобна тема.След нова година,ако няма може и аз да пусна.
    Но там е работата,че за да си купиш хубав тв-р трябва да има какво да гледаш.И щом в магазина не са виждали OLED без петна не знам докъде сме я докарали....

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    63
    #3806
    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    @И щом в магазина не са виждали OLED без петна не знам докъде сме я докарали....
    Не е виждал с по-добро качество на кабелната в магазина, а извън магазина също не е виждал ОЛЕД. Не каза че при мен ще е с петна, а че не може да гарантира че няма да е същото.
    В къщи на 46" Samsung f6500 -2013г. ми се вижда много добре телевизията. На 55" същата телевизия по зле ли ще е?
    Този пост е редактиран от Peter Radev; 27-12-19 в 19:03.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #3807

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от Peter Radev Виж публикацията
    Аз пак да се включа, понеже със семейството сме на гости в Добрич, реших и тук да си пробвам късмета в Технополис. Попитах консултант дали може да пусне нещо различно на OLED телевизорите и той отговори разбира се. Не мога да повярвам 3 пъти ходих в Технополис Шумен и всеки път ме отрязваха, а тук веднага се съгласиха без мрънкане и сърдене. Което повдига доста въпроси относно разликите в качеството на персонала и желанието им да помогнат на клиентите в различните магазини на една верига магазини.
    попитай управителя им
    https://www.google.com/search?q=%D1%...qa=sd,2,a,,d,1
    или пиши отзив тук
    https://www.google.com/search?q=%D1%...e22b33a5f,3,,,
    Цитат Първоначално публикувано от Peter Radev Виж публикацията
    Обаче до тук е позитивното, понеже исках да видя LGc9 и Sony A8G взехме двете дистанционни и спряхме на Сонито. Каналите не бяха наредени първите 4-5 канала бяха ужас, единия беше БНТ 3/4(не HD), не говорим за просто лоша картина, а за огромни петна по 10-15 см абсолютно размазани. На 5-6 канал се падна Kitchen 24, където вече картината ми се стори нормална.
    Казах му, че няма смисъл да превъртаме канали и не пожелах да видя LG-то. Попитах го има ли възможност просто сигнала в магазина да е зле, понеже явно има 70-80, че и повече телевизора закачени или това да очаквам и в къщи, но консултанта не можа да отговори, понеже не бил виждал OLED в домашни условия, а в магазина всички OLED били така.
    Та въпроса ми е към хората с опит, какво да очаквам?
    Възможно ли е да има някоя функция включена или изключена, която да води до този ефект/дефект?
    Аз съм се приготвил да направя компромис с телевизията, за сметка на филмите, понеже освен 20% футбол по телевизията, останалите 80% са филми, сериали и анимации през медия сървър от компютъра. В случая въобще не е става дума за компромис а за пълно зачеркване на телевизията, т.е. телевизор, на който не може да се гледа телевизия.
    п.с. hristoslav2 ти коя стрийминг услуга ползваш?
    Преди ползвах нетфликс, но го спрях, а сега и субтитри вече няма. Май само HBO GO остана. Евентуално Дисни може да пуснат тяхната с бг субтитри, но не се знае кога.
    Всеки магазин трябва да има сключен абонамент с местният кабелен оператор. Вътре в залата няма как да хванеш ефирен сигнал, понеже сградата има метална и това покритие отразява сигналите.
    Вътрешната кабелна мрежа(ако има такава) в повечето случаи е аматьорски изпълнена със слаб сигнал и много шум...
    Петна е много общо понатие..Вероятно си видял макроблокинг

    Какво е Макроблокинг (Macroblocking)
    https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post891575

    https://en.wikipedia.org/wiki/Compression_artifact

    Не ползвам стрииминг услуги.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-12-19 в 19:36.

  16. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #3808

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от Peter Radev Виж публикацията
    Не е виждал с по-добро качество на кабелната в магазина, а извън магазина също не е виждал ОЛЕД. Не каза че при мен ще е с петна, а че не може да гарантира че няма да е същото.
    В къщи на 46" Samsung f6500 -2013г. ми се вижда много добре телевизията. На 55" същата телевизия по зле ли ще е?
    Не знам кой консултант какво е виждал и как е пробвал.Тези няколко сайта съм ги давал,може би тези хора са виждали OLED тв-р.И не са видели петна.Мисля,че са достатъчни.

    p.s. Ама де да знам,може и някакъв заговор да е против консултантите на бг веригите.Казва ли ти някой.

    https://www.rtings.com/tv
    https://flatpanelshd.com/focus.php?s...&id=1229341472
    https://www.cnet.com/news/best-65-in...c-4fb2aba46f4d
    https://www.techradar.com/news/telev...d-today-902184



    @Valchev83
    На А1,но може би искаш да кажеш на iptv,защото кабелната трудно ще я гледаш по описания начин.
    Този пост е редактиран от cable; 27-12-19 в 19:42.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    101
    #3809

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията

    @Valchev83
    На А1,но може би искаш да кажеш на iptv,защото кабелната трудно ще я гледаш по описания начин.
    Да, моя е грешката - iptv e.

    Имам и още един въпрос. Все още се двуумя между 55 и 65 инча. Много ми се иска да взема 65 инча заради филмите, но ще се ползва предимно за телевизия. а много от каналите, които гледам, вклчително Дискавъри са с много ниско качество и се притеснявам как ще изглеждат на 55 и 65 инча. Сонито ми (47W807) е 6 годишно и поддържа някакъв ъпскалинг, но не е достатъчно добър да оправи толкова лош сигнал. Като прекарам сигнала през ресивъра (Denon X2300W) за допълнителен ъпскалинг също не виждам голяма разлика. Не знам доколко са напреднали технологиите при новите телевизори и дали ще упеят да подобрят качеството поне до толкова, че да не се вижда по-зле на по-големия екран? Ако някой е на А1 или друга телевизия с подобно качество на SD каналите нека сподели как се виждат на 55 или 65 инчов екран. Както писах по-рано, предвид сравнително малката дистанция като за SD сигнал (между 2 и 3 метра), ме е страх, че ако си взема 65" ТВ ще си вкарам автогол и може да влоша качеството на картината.

    Относно конкретните модели, към които клоня:
    Има ли реално някаква съществена разлика между B9 и C9 на LG? Ако ще вземам 65" разликата в цените на тези 2 модела не е малка и май по-скоро бих взел В9, докато при 55" разликата е 300 лв и може би си заслужава да се вземе C9? Изгледах ревютата им в rtings и те също май клонят повече към В9 като по-"value for money".

  18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #3810

    Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

    2-3 метра ще са си приключение да гледаш СД канали по българска кабеларка на 65"
    От друга стара като смениш 47 с 55" може и да не разбереш , че си взел по-голям телевизор - все пак според заданието (главно СД телевизия) бих предпочел 55"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе