Първоначално публикувано от
Peter Radev Обаче до тук е позитивното, понеже исках да видя LGc9 и Sony A8G взехме двете дистанционни и спряхме на Сонито. Каналите не бяха наредени първите 4-5 канала бяха ужас, единия беше БНТ 3/4(не HD), не говорим за просто лоша картина, а за огромни петна по 10-15 см абсолютно размазани. На 5-6 канал се падна Kitchen 24, където вече картината ми се стори нормална.
Казах му, че няма смисъл да превъртаме канали и не пожелах да видя LG-то. Попитах го има ли възможност просто сигнала в магазина да е зле, понеже явно има 70-80, че и повече телевизора закачени или това да очаквам и в къщи, но консултанта не можа да отговори, понеже не бил виждал OLED в домашни условия, а в магазина всички OLED били така.
Та въпроса ми е към хората с опит, какво да очаквам?
Възможно ли е да има някоя функция включена или изключена, която да води до този ефект/дефект?
Аз съм се приготвил да направя компромис с телевизията, за сметка на филмите, понеже освен 20% футбол по телевизията, останалите 80% са филми, сериали и анимации през медия сървър от компютъра. В случая въобще не е става дума за компромис а за пълно зачеркване на телевизията, т.е. телевизор, на който не може да се гледа телевизия.
п.с. hristoslav2 ти коя стрийминг услуга ползваш?
Преди ползвах нетфликс, но го спрях, а сега и субтитри вече няма. Май само HBO GO остана. Евентуално Дисни може да пуснат тяхната с бг субтитри, но не се знае кога.