Страница 267 от 641 ПърваПърва ... 217257265266267268269277317 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,991 до 4,005 от общо 9613
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор

За Q70 ако можеш да се напънеш,няма какво да говорим и да предлагаме други.Toй освен ,че е 100hz е FALD,което е по-важно за филмите.
    Програмата не съм я ползвал,но един приятел често конвертира и мисля ,че не е трудно,защото и той не е много на ти с компютрите.
    Тук няколко пъти я казваха.

TCL EC780 не го намирам онлайн и да, TCL EP 680 съм го запазил като бюджетен вариант, но малко ме притеснява "марката" като цяло и се чудя колко ли ще издържи преди да сгъне (същото важи и за Samsung).
    Кой колко ще издържи(и ''кога ще се сгъне''...)никой не може да ти каже.
    https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/DHRKG6BBM/
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...%B8%D0%BD.html
    Този пост е редактиран от cable; 27-03-20 в 15:43.
    meleager одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Някой от съфорумците да има въпросния Samsung QE55Q70? Чудя се дали ШИМ-а с честота 120Hz изморява очите при по продължителна игра, гледане на филми?

4. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Цитат Първоначално публикувано от meleager Виж публикацията
    Някой от съфорумците да има въпросния Samsung QE55Q70? Чудя се дали ШИМ-а с честота 120Hz изморява очите при по продължителна игра, гледане на филми?
    Откъм шим няма да имаш никакви проблеми.
    https://www.rtings.com/tv/tests/motion/image-flicker
    cable одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Откъм шим няма да имаш никакви проблеми.
    https://www.rtings.com/tv/tests/motion/image-flicker
    Същите обаче добавят следното:

Когато телевизорът е в режим „Movie“ и Auto Motion Plus е деактивиран, телевизорът има честота на трептене от 960Hz. Честотата на трептене обаче се променя на 120Hz, веднага щом зададете Auto Motion Plus на „Custom“ или „Auto“, дори и да останете в режим „Movie“. Също така в режимите „Стандарт“ и „Игра“ трептенето винаги е на 120Hz, подобно на Q90R и Q900R.

Та затова питам...

6. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Щом се заглеждаш по QE55Q70 за 1793лв, можеш да погледнеш и SONY 55XF9005, който в момента при румънците е с 10% отстъпка и излиза 1799.98лв
    cable и meleager харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от Dedo1975 Виж публикацията
    Щом се заглеждаш по QE55Q70 за 1793лв, можеш да погледнеш и SONY 55XF9005, който в момента при румънците е с 10% отстъпка и излиза 1799.98лв
    Звучи добре, но тази сума не мога да я извадя още днес, а отстъпката важи до края на деня. След това вече Samsung-ът получава леко предимство, освен по отношение на цената, също и защото, цитирам:

Samsung Q70/Q70R QLED е малко по-добър от Sony X900F. Q70R се държи малко по-добре в затъмнено помещение, благодарение на по-високото контрастно съотношение и равномерното черно. Q70R също е по-добър за гейминг, тъй като е пълен с игрови екстри, като по-малко начално забавяне/закъснение (input lag).

Благодаря все пак. Апропо, това дали е същият модел Sony Bravia KD-55XF9005B (предвид B-то накрая)?
    Този пост е редактиран от meleager; 27-03-20 в 18:34.

8.  

9. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Разлика няма. "B" означава че е с черен (Black) корпус.
    meleager одобрява това.

10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

SONYXF9005 и SAMSUNGQ70 са много добри модели.Предимството на SONYпък е най-точните цветове и многото формати,също и в спорта.
    Недостатъкът им,обаче е че вече по цена са много близки до LGB9 и който ще влиза надълбокото....
    Преди час излезе това в rtings
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/movies

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    SONYXF9005 и SAMSUNGQ70 са много добри модели.Предимството на SONYпък е най-точните цветове и многото формати,също и в спорта.
    Недостатъкът им,обаче е че вече по цена са много близки до LGB9 и който ще влиза надълбокото....
    Преди час излезе това в rtings
    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/movies
    Да, подозирах, че така ще стане. Започна се с LG 43UM7390, нисък клас, но също и с нисък input lag (за PS4 Pro), и накрая ще стигна неизбежно до OLED, за който вече ще трябва да продавам бъбрек.
    cable одобрява това.

12. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Да, подозирах, че така ще стане. Започна се с LG 43UM7390, нисък клас, но също и с нисък input lag (за PS4 Pro), и накрая ще стигна неизбежно до OLED, за който вече ще трябва да продавам бъбрек.

Винаги става така.Малко по-хубаво,после още малко и накрая...
    Безплатни обяди няма,аз и за закуски не съм чувал.
    Ако ще е това LG,в пъти по-добре е(разбира се с 10% отстъпка когато е)Ако парите са такъв проблем,друго не си заслужава да гледаш:
    https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/DHHDV6BBM/
    Този пост е редактиран от cable; 27-03-20 в 19:30.
    meleager одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Ако ще е това LG, в пъти по-добре е (разбира се с 10% отстъпка когато е). Ако парите са такъв проблем, друго не си заслужава да гледаш:
    https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/DHHDV6BBM/
    Ами да, проблем са. Определено рискувам, защото работя като самонает (фрийлансър), или маргинал, както е модерно да ни наричат тези дни, и няма никаква гаранция, че следващия месец ще имам достатъчно поръчки (паля свещи, хвърлям боб и се надявам на най-доброто).

Притежаваш ли въпросния телевизор или съдиш само по ТТ данните?
    Този пост е редактиран от meleager; 27-03-20 в 20:16.

14.  

15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

ТТ данните и ревютата в повечето случаи помагат.Дори и да го притежавах,нямаше да имам най-близките конкуренти за сравнение.На линка има много отзиви от притежатели и почти всички много го хвалят.Някои които дават по-ниски оценки ,не винаги говорят за тв-ра.
    Но имай впредвид,че ако четеш отзиви на притежатели....много често си ги хвалят.

https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...%D0%B8-30.html
    Този пост е редактиран от cable; 27-03-20 в 21:05.
    meleager одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

И така, след доста четене и мъдруване по предложените от вас модели, изглежда новият ми фаворит ще е SONY XF9005 (жена не съм избирал така, както "умен" телевизор).
    Всичко що е Samsung изцяло го отписвам, както по интуиция, така и след четене на доста коментари от напатили се потребители, а за OLED се отказвам да мисля в близките няколко години. Започвам да събирам парички за него, пък ще видим докъде ще я докарам.
    Благодаря на всички за включването.

17. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Еййй тея румънци са се заинатили и искат да ти вземат паричките Сега са махнали десет процентовата отстъпка на Сонито, ама в момента го дават на изплащане с 0%лихва (12 вноски по 166.67лв = 1999.98лв)

18. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

И така, след доста четене и мъдруване по предложените от вас модели, изглежда новият ми фаворит ще е SONY XF9005 (жена не съм избирал така, както "умен" телевизор).
    Започвам да събирам парички за него, пък ще видим докъде ще я докарам.
    Аз вече съм събрал.2000лв. за 65''.Цената в Швейцария беше под тази,даже един колега тука я показа-1000 франка!За запечатан телевизор!Унгарците пущаха 55'' за 1500-1600,даже svetlio мисля беше взимал.....
    Ама тука сме все богати и нашите вериги няма как да не ...(и то за стари мостри!).
    Даже чакам някой да каже,че цената е станала такава.Между другото в нашите вериги всичко е мостри(и то не на един месец,а доста повече) и дори на това съм съгласен,ама щом толкова им си харесват,да си ги гледат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе