И аз това се чудим каква е тази малоумщина с този DTS. Samsung, LG, Panasonic никой не поддържа DTS. За сега само Sony държат печено. Пробвах на моя СХ да пусна филм с DTS от лаптопа и Android TV BOX включени директно в тв с HDMI и от менюто на тв му давам цифров изход на PASS THROUGH и eARC на включено положение и пак го режи и не позволява да премине DTS към ресивъра.
Е това е тъпо ако не преминава DTS, за чий ми е този eARC???
Аз нямам Sony тв, а спрямо информацията от RTINGS си мислех, че те нямат проблем с DTS.
ARC
Yes (HDMI 3)
eARC support
Yes
Dolby Atmos via TrueHD via eARC
Yes
DTS:X via DTS-HD MA via eARC
Yes
5.1 Dolby Digital via ARC
Yes
5.1 DTS via ARC
Yes
5.1 Dolby Digital via Optical
Yes
5.1 DTS via Optical
Yes
The Sony X950H supports eARC, allowing it to pass high-quality audio like Dolby Atmos via TrueHD and DTS:X via DTS-HD over an HDMI connection. To use it, set eARC to 'Auto', and Passthrough mode to 'Auto' for DTS to work.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-04-21 в 23:29.
Не знаех за този проблем с DТS. Филмите, които ще гледам са основно от нета.
В такъв случай, ако няма вариант за някакви допълнителни корекции/подобрения по LD Oled CX (плейъри, приложения и...) ще бъда благодарен, ако ми препоръчате някой друг модел телевизор.
Този пост е редактиран от bobined; 08-04-21 в 23:26.
fabia6300
Това, което си постнал като инфо от RTINGS, са възможностите за пропуск на аудио формати през портовете на телевизора.
Няма нищо общо с поддържаните такива от вграденият плейър.
Инсталираните плейъри от гугъл плей имат по-добри възможности - повече формати.
Тогава си вземаш външен плейър.
Е, даваш една камара пари и накрая външен плеър... За тва си взех сонито, да не давам пари за външен. Не че няма да мина и на такъв де. Искам ресийвър с earc, за да си гледам филмите с hd звук. Но няма да е тая година вероятно. Като си пусна 1080p блурея от лаптопа с hd звук нещата са доста по различни...
Значи ли, че и Самсунг и ЛГ ще си плейват без ядове dts с коди?
Сега пробвах Сонито плейва dts с вградения плеър, но насича, вероятно щото е dts-hd. Ще проверя по-късно как ще е само dts филм. В коди си има настройка да чете само dts и нямам ядове с 4к филмите. Два месеца вече гледам всички филми без проблеми.
Този пост е редактиран от evdiko; 09-04-21 в 10:35.
Този пост е редактиран от brotzki; 09-04-21 в 10:18.
Здравейте,
трябва да избера телевизор за мой познат до 1000лв като размера да е между 49" и 55". Общо взето по - важното за него е да е качествен и да изкара повече време, да има usb за флашка и wifi за да го закачи за рутера. Като марка Panasonic, Philips, LG, Samsung.
Дайте някакви идеи за нещо, което си заслужава. Благодаря.
Е тъй де - "даваш една камара пари" и после се скръндзаш да дадеш още малко и да го "захраниш" подобаващо
Никой вграден плеър не е достатъчно добър и безпроблемен.
А можеш и да си ползваш лаптоп-а/компютъра, но там пък удобството отива на кино и понякога се почва с едни простотии - нагласил си се да гледаш филм и като почнат едни ъпдейти и оправяне на настройки ...
... и ти писне и пак си купиш външен плеър
При мен е по особено. Аз за да имам hd звук трябва да дам още 1500 1700 лв. за ресийвър и плеър, а в момента не искам да набивам още пари. За тва исках телевизорът да има и dts и dolby digital, пък по късно ще купя другото. За сега съм ок.
И да, с компютър гледам, че е по зор за 4k hdr с hd звук... Иначе за 1080p не съм имал никога проблеми и ми е супер удобно. С безжична клавиатура с тъч нещата заспиват. Лаптопа го отварям само, за да го пусна.
Ти , като нямаш ресивър тоя HD звук къде го получаваш ?
Имам ресийвър получавам го от 1080p блурей филмите пуснати на лаптопа. Няма earc обаче и плеър който да ми го изкара от 4к hdr блурей филмите...