Честито! Много правилен избор!
Само, ако беше изчакал още месец и щеше да го вземе за около 800лв.
И защо да чака, като няма друг телевизор? И после пак толкова може да му излезе, ако иска 5г. гаранция. Да не е модел за 2К+, че да прави тънки сметки...Честит да му е!
Здравейте, колеги,
Предстои ми покупка на телевизор. Ориентирал съм се към 42 инча размер, ще се гледа от 2,5 -3 метра разстояние, бюджетът е до 1300 лева. Бях хвърлил око на PANASONIC-TX-42AS750-3D-LED ,но в местния техномагазин ме изненадаха неприятно с това, че няма наличност и повече няма да се зарежда. Същото важало и за другите подобни модели PANASONIC-TX-42AS740-3D-LED и PANASONIC-TX-42AS650-3D-LED. Има по 1-2 бройки в онлайн магазина, които са мостри. Новите модели на Панасоник нямат 42-инчови размери, идват в размери 40 и 50 инча и са масово 4К, което не ми се нрави. Освен това като нови модели не намирам отзиви за тях, даже продавачите в магазина не се наемат да ги хвалят, защото още били много пресни... За PANASONIC TX-40CS630E 3D LED чета, че не поддържа DTS звук, което ще е проблем и ме отказа и от него...
Дайте идея с какво мога да заместя липсващите вече от пазара панасоници при следните жокери от моя страна:
- Размер 42'' или 43'', по-голям ми се струва вече пресилено
- Full HD като разделителна способност, предпочитам го пред 4К от съображения за качество при SD сигнала на местната кабелна тв.
- 100 HZ -ова матрица, като се абстрахираме от разните му там маркетингови наиенования и цифри. Ще се гледа в доста светло помещение, така че трябва да го докарва и на яркост
- Не държа да е 3D, едва ли ще се гледа по този начин, ако има по-добре да е пасивния тип
- Да има Smart-функции и комуникации (Wi-fi, DLNA,PVR) по възможност touch-pad дистанционно
- Бюджетът остава до 1300 лв, ако е по-евтино по-добре
това е от мен, високо претенциозен и ниско компетентен . Ще съм благодарен за всякакви идеи.
Отпусни още 99лв. и провери дали има запечатки от 47AS740/750. Разстоянието на гледане го позволява.
technoprofan
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...6C-LED/p/16056
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16059
Има бройки от изброените от теб модели, трябва само да поискаш да ти го доставят в съответният магазин.
И една забележка:
След като копираш свой пост от друг форум, влез в режим на редактор(първото бутонче отляво в лентата за инструменти)и изчисти всички ВВ кодове преди да публикуваш.
hristoslav2, взимам си бележка за копирането, по принцип не пиша във форуми, затова съм пропуснал този момент... копирането беше за да не си играя да набирам същия текст тук, тъй като видях, че в този форум има по-бързи реакции.
От набелязаните от мен панасоници има само единични модели, които са мостри някъде по магазини из страната. Не ми се рискува да извикам бройка в местния магазин (съответно да платя някакви пари или даже цялата цена) и като дойде да открия дефекти или пък че матрицата е на 5000 часа светене...
Гледах днес в ТМ препоръчаните от теб модели на Sony и ми харесаха, активното 3-д мога да го преглътна, то едва ли ще се ползва, малко ме притснява обаче андроида... може ли някой да ми каже тези сони-та дали са с Edge-подсветка или с пълна?
На предната страница в темата го коментирахме - Edge Led в долната част.
За Android-а виж последните 4-5 страници в темата за Сони.
Взимай смело Сони и стига си го мислил. След това прочети последните 10 страниците в 1-вата тема на раздел Сони.
Аз точно заради тези страници от темата за Сони имам малко резерви към него и към Андроида... като цяло оставам с впечатлението, че в днешно време покупката на нов телевизор създава повече проблеми, отколкото решава Честно казано нямам намерение да отделям малкото си свободно време, за да човъркам един телевизор до побъркване. Сегашния ми е CRT и досега не съм ползвал смарт-телевизор, не мисля че такъв коренно ще промени навиците ми, просто ще е пълен с екстри,за които съм платил,но едва ли ще ползвам. Ще преценя на място в магазина по картината, която видя, без оглед на марки, модели и екстри, защото в крайна сметка става дума просто за един уред, който работи 2-3 часа дневно, колкото да изгледам един мач или един филм след работа. Както е тръгнало след някоя друга година на човек ако ще му трябват познания на системен администратор за да си купи тостер...
Точно заради картината ти предлагаме Сони. Аз съм с W805C и съм повече от доволен от картината. След като реших и проблема с флашката, всичко е ток и жица. Аз лично ти предлагам W805,7,8,9C, а не W756С разликата е 50 лв.
Гледам се препоръчват телевизорите на Сони в последните страници. Sony 55W809C според вас подходящ ли е за PlayStation 4. До колкото знам Сони се славят с нисък input lag. Търси се 55 инчов телевизо за към 2000лв, който да е подходящ за игра. Въпросният беше намерен в един сайт за 1999лв.
Прочети ли ревюто на 805С на предната страница? Ако не си хард геймър, вероятно - 36мс биха те устройвали