За hdr филми си купих 100% плътни пердета, но за hdr съдържание всеки телевизор мисля, че трябва да се гледа на тъмно... За sdr яркостта на xh95 си е перфектна и в по-светли стаи.
Sent from my Note10+ using Tapatalk
За hdr филми си купих 100% плътни пердета, но за hdr съдържание всеки телевизор мисля, че трябва да се гледа на тъмно... За sdr яркостта на xh95 си е перфектна и в по-светли стаи.
Благодаря ви отново. Сега се появи и колебанието за размера....Измерих разтоянието от местоположението ми на дивана и екрана на текущото ми ТВ....точно 2.90 метра. Спортните предавания, които гледам масово са 720p и някой друг канал 1080p (футбол и Формула1). Та, заради качествето на БГ операторите се разколебах и за размера....дали да не сляза на 55 инча и бюджета да се вложи в по-висок клас 55 инча ТВ, вместо. 65 инча. Съжалаявам, че ви занимавам с тези терзания но до момента гледам на 40 инча и се опасавам да не се разочаровам с този изтичник на сигнал при 65 инча от 2.90 метра. Не искам гледането на ТВ да се превърне в напрежение.
И аз гледам от подобно разстояние(малко под 2,80) 65''.Това е размера.Да не говорим,че от ден на ден качествените канали и видеосъдържание(като NETFLIX)се увеличават.Аз гледам филми изключително от там.И за този тип съдържание мисля 77(75)'' ще е по-добре.Разбира се когато смесеното използване се доближи до това,а не до спортните канали в момента.Съвсем грубата формула е диаг по 2 за UHD,и диаг. по 4 за HD(т.е за 65'' точно 2,80).1080i или 720p не е голяма разлика.
Ето калкулатори за разстояние,които няма да обсъждам.Всеки си има мнение.
Прочети внимателно разстоянията при различните резолюции и типове(филми,спорт)
https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
https://hdtvpolska.com/kalkulator-odleglosci/
https://www.flatpanels.dk/fokusartik...=&start_from=&
65 инча минимум! Аз от 2.40 гледам. За филми с черни ленти и 75 инча ще е перфе. Иначе за 16:9 съдържание ми е достатъчно голям.
Даже като гледам сега таблицата на rtings и 80 инча за моето разстояние е добре за филми, но ще ми дойде голям за сериали... 65 инча си отличен размер за 2.5 до 3 метра.
Прикачен файл 37016
Този пост е редактиран от evdiko; 07-08-21 в 10:31.
Гледаме 55"от 3.80 метра и всичко е идеално. Рядко глеdам с фотьойл от 2.20 метра, обаче товари очите.
Според калкулатора трябва да взема над 85" за това разстояние и ще ме изгонят.
Този пост е редактиран от brotzki; 07-08-21 в 11:00.
Калкулаторите са ясни. Въпроса е, че тези калкулатори дали отчитат качеството на сигнала на бг операторите. Ясно е, че ако пусна 4к сигнал през youtube (например) ще ми е малък 65 инча. Но, като пусна Формула 1 или футбол по Диема 3 (независимо че гледам с парабула 3 м диаметър и linux Dreambox сателитен приемник) да не си намразя телевизора от 2.90 метра разстояние (май отивам на ОЛЕД) :-)
40' спрямо 55' - Visual TV Size Comparison : 40 inch 16x9 display vs 55 inch 16x9 display
40' спрямо 65' - Visual TV Size Comparison : 40 inch 16x9 display vs 65 inch 16x9 display
Ето да придобиеш представа каква ще е разликата с текущия ти и си прецени сам.
Благодаря ви. Мисля, че наистина ще е най разумно да се поръча он лайн и за 12 дни дни да направя реален тест с 65 инчов ОЛЕД в моята обстановка и източник на сигнал. Предполагам он лайн магазините (предложени от вас като линкове) са коректни при тази законова постановка за връщане на продукта
Кое те кара да мислиш, че олед-а има предимство при обработката на кофти сигнал?
Не толкова до 4к хд и сигнали. Има едни филми с 20 см черно отгоре и отдолу. Тогава губиш половината височина на екрана. :D И е нужно разтягане
Важи и за двете технологии и всичко зависи от процесора, който обработва сигнала, а не от панела, който само възпроизвежда, това което му е подадено.
То и за това има много марки, които ползват едни и същи панели, но предлагат различно качество на картината.
Предположих. За това беше и молбата ми за насока (благодаря за което) кой модел да взема в бюджет 3000 и източник на сигнал - сателит (720p и 1080p) при разстояние от 3 метра
Ето кво казват за Сонито. Виж и другите ревюта. Аз гледам само блурей филми и 1080p се виждат перфектно, за 4к няма какво да казвам... Кабелна и сателитна не гледам.Screenshot_20210807_103410.jpg
Why Your OLED TV Will Blow Out HDR Specular Highlights in Microsoft Flight Simulator 2020 on Xbox
We explain why your OLED TV will blow out the HDR specular highlight detail in Microsoft Flight Simulator 2020 on the Xbox Series X, by analysing the HDR10 output using a Canon reference monitor with inbuilt HDR analysis toolkit.
We then displayed Microsoft Flight Simulator 2020 on the LG C1 and the Sony A90J OLED TVs, as well as a Samsung QN900A Neo QLED TV which is capable of a peak brightness of 1600 nits on a 10% window after calibration to D65 white point.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-08-21 в 18:46.