Страница 339 от 642 ПърваПърва ... 289329337338339340341349389 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,071 до 5,085 от общо 9616
Like Tree2464Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2021

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от omax Виж публикацията
    Предположих. За това беше и молбата ми за насока (благодаря за което) кой модел да взема в бюджет 3000 и източник на сигнал - сателит (720p и 1080p) при разстояние от 3 метра
    Не съм специалист по телевизори, но моето мнение е, че ако гледаш 720p и 1080p от около 3 метра, по-добре 55 или 58 инча. Сигнала на нашите оператори е кофти (примерно А1) и при 65 инча ще гледаш някаква отвратителна пикселизирана картина, за сателитния сигнал не мога да кажа на 100%. Аз съм със 55ца и пак има пикселизация, гледах 65ца при приятел от около 3 метра - на 720p и 1080p си е откровено гадно. Понеже гледам и 4К и кабеларка се спрях на 55ца Филипс с Ambilight... Мисля, че направих добър компромис между двата сигнала, а подсветката е много приятна, не товари окото и въобще свикнеш ли веднъж ти се струва, че на другите ТВта им липсва нещо. Подсветката някак си разпъва картината и имаш чувството, че гледаш по-голям телевизор.

Във всеки случай, ако ще е 65ца спред мен трябва да имаш опцията за връщане, за всеки случай, ако си промениш мнението...
    Този пост е редактиран от Furinax; 08-08-21 в 09:02.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Furinax Виж публикацията
    .... и при 65 инча ще гледаш някаква отвратителна пикселизирана картина...
    Виждам, че този термин се ползва за щяло и не щяло....без да разбирате неговата същност, използва се от цензурата за прикритие на част от кадъра. Виждали сте го по нашите телевизии, когато искат да прикрият някоя непоръчана реклама. Пример с репортаж на живо когато в кадър попада някой билборд или рекламна табела над магазин.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixelization

Пикселация
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixelation
    В компютърна графика , пикселизация (или pixellation в британски английски ) се причинява от показване на растерно или част от растерно изображение на толкова голям размер, че отделните пиксели , малки единични цвятни квадратни индикаторни елементи, които съдържат растерното изображение, са видими. За такова изображение се казва, че е пикселизирано ( пикселирано във Великобритания).
    Ранните графични приложения, като видео игри, работеха с много ниска разделителна способност с малък брой цветове, което води до лесно видими пиксели. Получените остри ръбове придадоха на извити обекти и диагонални линии неестествен вид. Въпреки това, когато броят на наличните цветове се увеличи до 256, беше възможно да се използва анти-псевдоним, за да се изглади появата на обекти с ниска разделителна способност, без да се елиминира пикселацията, но да се направи по-малко дразнещо за окото. По-високите разделителни способности скоро биха направили този тип пикселация почти невидима на екрана, но пикселацията все още е видима, ако изображението с ниска разделителна способност се отпечата на хартия.
    Пиксилация
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixilation
    Pixilation (от pixilated ) е техника на стоп движение , при която актьорите на живо се снимат кадър по кадър като в анимационен филм, като многократно позират, докато се заснеме един или повече кадъра и се променя леко позата преди следващия кадър или кадри. Актьорът се превръща в нещо като жива кукла със стоп-движение . Тази техника често се използва като начин за смесване на актьори на живо с анимирани герои във филм
    evdiko одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2021

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Виждам, че този термин се ползва за щяло и не щяло....без да разбирате неговата същност, използва се от цензурата за прикритие на част от кадъра. Виждали сте го по нашите телевизии, когато искат да прикрият някоя непоръчана реклама. Пример с репортаж на живо когато в кадър попада някой билборд или рекламна табела над магазин.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixelization

Пикселация
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixelation

Пиксилация
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pixilation
    Благодаря за пояснението!

В случая исках да представя картината точно както е описано от Вас.... Както едно време старите игри излизаха на конзоли от типа на Сега Мега Драйв и компютрите от 90-те години. Който е играл такива игри знае какво имам предвид под термина "пикселизирана картина".

5. Member
    Тук е от
    Oct 2019

Точно пък от 3 метра няма да види голяма разлика. За тва размера е по важен. Както писах за мен тва е минимум 65 инча!

Sent from my Note10+ using Tapatalk

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015

Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор (инфо в първите постове)

Не съм специалист по телевизори, но моето мнение е, че ако гледаш 720p и 1080p от около 3 метра, по-добре 55 или 58 инча. Сигнала на нашите оператори е кофти (примерно А1) и при 65 инча ще гледаш някаква отвратителна пикселизирана картина, за сателитния сигнал не мога да кажа на 100%. Аз съм със 55ца и пак има пикселизация, гледах 65ца при приятел от около 3 метра - на 720p и 1080p си е откровено гадно. Понеже гледам и 4К и кабеларка се спрях на 55ца Филипс с Ambilight... Мисля, че направих добър компромис между двата сигнала, а подсветката е много приятна, не товари окото и въобще свикнеш ли веднъж ти се струва, че на другите ТВта им липсва нещо. Подсветката някак си разпъва картината и имаш чувството, че гледаш по-голям телевизор.

Във всеки случай, ако ще е 65ца спред мен трябва да имаш опцията за връщане, за всеки случай, ако си промениш мнението...
    Ето 65-цата от 2.9 метра директно от оператора Coolbox
    Телевизора е Sony xh9505

Sent from my iPhone using Tapatalk ok

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не знам какви телевизори гледаш, но на моя 65" 720p се вижда перфектно. Като е важен и битрейта, не само резолюцията. Защото един филм може да бъде с една и съща резолюция 2ГБ или 32ГБ и нагоре.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
    evdiko одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2019

За това гледам само блурей филми. Те са с най-висок битрейт.
    Иначе от българските кабеларки бтв изглежда с най-добро качество. HD на нова тв е трагедия!

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Нова HD ...са аматьори, а шефовете им безхаберни непукисти. Картината в някои предавания или директни включвания на живо е в SD(докато логото си седи HD).

11. Member
    Тук е от
    Oct 2019

Именно. За това говоря. Една от причините да не гледам ТВ. А пикселизираните субтитри в hbo hd няма да ги коментарам. [emoji23][emoji23][emoji23]

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

TopazLabs Video Enhance Video, софтуер за преобразуване на SD/HD в 4K UHD, „наистина полезен за конвертиране на DVD дискове в Blu-ray качество за гледане на 4K телевизор с голям екран“
    https://www.topazlabs.com/video-enhance-ai
    https://www.redsharknews.com/topaz-v...e-doing-voodoo

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013

LG OLED48CX3LB е на по-ниска цена и безлихвен кредит до 26-ти.
    При положение, че ще се ползва основно за PS4 (по 5-10 часа на седмица) и някой друг филм, дали да се притеснявам за прегаряне?

Вариант вече е и Samsung QN55Q70A. Добри оценки има в rtings. Като изключим ъглите на видимост, но да кажем за малка спалня това не е проблем.

https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

Разликата в цената е 200лв.
    Да напомня, че все още търся заместник на LG 49SK8500.
    Този LG-55NANO913 припокрива почти изцяло характеристиките, но ми се ще да сменя технологията на панела или марката.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Според мен няма да имаш проблем. Аз играя по толкова на моя олед и за 3 години + нямам проблеми.

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

шиоми пуснаха днес 55 инча с всички екстри за под 800 долара, изчакайте малко цените ще паднат, технологията е надценена.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018
    Живее в
    Стара Загора

Този за 770 долара мисля че не е 120hz. Само 77цата, която е 2к+. Цените вече са паднали за олед телевизорите, за гейминг според мен lg в момента са най-добре оборудвани.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Без звуковите опции обаче

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе