Страница 389 от 641 ПърваПърва ... 339379387388389390391399439 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,821 до 5,835 от общо 9615
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Отговор: Мнения и Избор на LCD / OLED телевизор (инфо в първите постове)

Не наливаш......и аз ги гледах тези сравнения.....нелепото е, че в реални условия, по време на уикенда от Ф1 в Катар, нещата не бяха никак добре с С1. Не казвам, че и с Х95 ще бъдат (чакам да видя)......а още по-нелепото е, че на повторение на същото състезание по същата телевизия, на старият ми ТВ нещата стояха далеч по-добре.
    Това са фактите в моите очи. Не на rtings

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Да и аз го гледах това ревю. Това е по-ниския клас на Сони при олед и според мен се конкурира с LG c1 даже е с 400лв ПО-СКЪП.Според мен при бюджет около 2000лв е по добре 9та серирия Сони лед, отколкото LG или Philips олед за 2300лв. Иначе 9 та серия на Сони олед е 4500лв

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Продавача явно разбира нещата.Иначе само за да налея масло в огъня
    Спорт ---SO X95 =8,1/LG C1= 8,7
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
    Странно, как оценяват и дават оценка за гледане на спорт, като самите те (rtings) си казват...".. and many people prefer the processing on Sony TVs, although this isn't something we can test for at the moment"
    Може и да греша, поправете ме, но processing-а не оказва ли съществено влияние в качеството на картината? И най-вече при спортни събития в SDR?

5. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Фактите са такива каквито са.С ю тюб клипчета и снимки няма да се променят.Не знам кой ненормалник е правил горните снимки ,ама лошото е,че и тук за да се разказват басни се публикуват глупости.
    Относно как правят оценката за спорт гледаш въпросителната след спорт и всичко е описано,влияние проценти ,до 1 процент.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от omax Виж публикацията
    Гонят снимки от апаратурни данни, които не ни бригат дали са 1,5 и 10. С тях снаждат клиповете в тубата. Реално видео сравнение нямат. Като издуеш яркост, контраст и изкючено еко на Олед, пак ли се гледат силуети на лица?

ГП на Катар беше перфе, гледано през qled и viasat uhd. Като ден
    omax одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Благодаря, ще го погледна. А греша ли в разсъденията си за processing-а?

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

......Дори не си виждал Сонито,а пък говориш за факти и се сравняваш с rtings

Процесинг или квот да е...накрая гледат резултатите.Много ни се иска да влагаме големи думи.
    време за реакция-21% влияние....Kaто му е добър процесинга да реагира...кво чака
    После имаш и снимки за реакциата и оценки
    8,3 SONY/ 9,8 LG

п.с. Ако питаме доцент Мангъров ,вероятно ще ни обясни по-добре,а пък и ние на него вярваме.Някаки американци,нобелови лауреати ще ни лъжат,както винаги
    Този пост е редактиран от inches9; 09-12-21 в 12:11.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Първата работа беше да изключа Еко....въртях всички готови профили, после минах на настройките на rtings, после на Vincent от hdtvtest. Играх си с Clarity настроики, минах на ръчен режими на tru motion за да разцъкам de-blur-a и de-judder. Получих известно подобрение с последното но тогава картината доста се разми и загубих остротата на образа.....

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    ......Дори не си виждал Сонито,а пък говориш за факти и се сравняваш с rtings

Процесинг или квот да е...накрая гледат резултатите.Много ни се иска да влагаме големи думи.
    wreme za reakciq-21%....Kaто му е добър процесинга да реагира...кво чака
    Визирах картаната на С1 в моите очи.....не виждам причина от заяждане.......мислех, че можем да водим дискусия тук.

- - - - - - - - - -

Времето за реакция не се измерва в проценти. Тези 21% са процент на тежест в общата оценката. Времето за реакция е коренно различна:-)
    Този пост е редактиран от omax; 09-12-21 в 12:15.
    Creep и brotzki харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

И при чин чан чум олед е много блед. Не може ли да се издуе повече, за да вижда по-добре тъмни участъци?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Аз можех да го надуя повече но тогава избиваше яко "шум":-(

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Аз можех да го надуя повече но тогава избиваше яко "шум":-(
    Смисъл в тъмните участъци ли? Не мога да си го представя как изглежда. Дали има клипче в тубата?
    Този пост е редактиран от brotzki; 09-12-21 в 13:47.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Първата работа беше да изключа Еко....въртях всички готови профили, после минах на настройките на rtings, после на Vincent от hdtvtest. Играх си с Clarity настроики, минах на ръчен режими на tru motion за да разцъкам de-blur-a и de-judder. Получих известно подобрение с посленото но тогава гартината доста се разми и загубих остротата на образа.....

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Визирах картаната на С1 в моите очи.....не виждам причина от заяждане.......мислех, че можем да водим дискусия тук.

- - - - - - - - - -

Времето за реакция не се измерва в проценти. Тези 21% са процент на тежест в общата оценката. Времето за реакция е коренно различна:-)
    За времето за реакция казах същото което и ти.И 21 ще е както на SONY,LG ,така и на beko.Дори съм си го писал-влияние! Как спорим без да мислим?Да преписвам цели страници от линковете ли?
    Можем да водим дискусия ,ама за да я водим трябва да сме гледали стотици телевизори,един до друг,да ги пробваме с един и същ материал по едно и също време,както ако си погледнал добре една от снимките в rtings....Пък и тогава не бих се наел да се сравнявам,както не се сравнявам с Роналдо.
    Иначе наистина само се заяждаме.И аз в моите очи съм по-добър футболист от Роналдо,ама просто американците не са разбрали това,та да ми дадат някое милионче да рекламирам нещо...квот да е.
    Този пост е редактиран от inches9; 09-12-21 в 12:26.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

"Каза" същото, след като си промени написаното. За това беше и моя коментар
    т.е. не можем да дискутираме дори да сме гладали само два телевизора един до друг? И последните да бъдат дискутирани? Странно....наистина форума се е променил. Съжалявам за което. Лошото е, че имя няколко "гуру"-та тук на тема ТВ и когато всеки един от тях си има лични предпочитания, дискусията наистина е невъзможна. Съжалявам, но лично аз нямам нужда от подобен подход и понеже успявам да владея емоциите си, просто ще пожелая приятен ден на всички:-)
    П.С. Благодяря за насоките при избора ми на всички.
    evdiko одобрява това.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

"Каза" същото, след като си промени написаното. За това беше и моя коментар
    .
    Променил съм с p.s. и изобщо не бях видял следващото ти мнение.
    А дори и да съм казал най-голямата глупост ,аз не държа никой да ми вярва.В ртингс си е казано кое кво е и не се нуждаят от мен!
    А кой е Гуру,и кой не всеки сам да си помисли,видял(за 2 дни) или не един телевизор и почва да спори с rtings.
    С това смятам дискусията за приключена.Можеш да си говориш каквото си искаш за форумни гурута и др.,няма да ти преча.
    Приятен ден.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2001

rtings e бизнес организация, не са с идеална цел и аз лично не бих разчитал на 100% достоверност на всяко нещо, което напишат.
    brotzki и evdiko харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе