По-точно , влезеш ли в спор с простак ще слезеш на неговото ниво , а там той ще те бие винаги ...
По-точно , влезеш ли в спор с простак ще слезеш на неговото ниво , а там той ще те бие винаги ...
Някой пак го е стегнала шапката и е подпетил
Айде сега. Тия неща се въртяха с пълна сила преди години за плазмата. Имам такава от 2009г Panasonic ,FHD и до ден днешен без никакъв проблем. Минал е и през детска стая , държан почти саммо на един канал и го подарих на баща ми пенсионер вече. Но е факт че излезна най-безпроблемен. И пак повтярям, няма технология която да не прогори при определени условия. Виждал съм и прогоряло CRT/Kинескоп. А LCD далеч не са гаранция а качество и безпроблемност.
От две год.ползвам моя OLED , нито го пазя нито го ползвам по различно от другите, в доста осветена стая. Има доста сравнения и се вижда че, ОЛЕД се справя наравно при осветено помещение и HDR с "последния мохикан'" от SONY. ОЛЕД-a не му е необходимо да свети като прожектор.
Но да спрм сглупостите. Цените са еднакви вече и всеки сам да си прецени какво да взима. Сега , на някой ако в главата са му лога, отпечатъци и т.н. да си вземе ЛЦД и да не го мисли. Но на мен 2300лв. за "претоплена манджа" с някой и друг допълнителен ЛЕД в подсветката , ми идва в повече. Лично мнение.
Този пост е редактиран от hanibal; 22-10-21 в 14:08.
Добър ден на всички.
След доста отлагане по различни причини, днес на добрата в emag промоция поръчах препоръчания от вас LG C1 (дано съм направил добър избор с този модел). Очаквам го понеделник. Бихте ли ми дали съвет какви следва да бъдат първите стъпки при експлоатацията на ОЛЕД телевизори. Настройки ще направя, доверявайки се на препоръки и на очите си. Визирам в първите часове на експлоатация на панела какъм следва да ми бъде подхода? Времетраене на експлоатация в първите (колко?) дни/часове, осветеност в стаята и т.н. Предварително ви благодря за съветите но до сега съм ползвал LED "радио" :-)) и това ще бъде първия ми досег до тази технология.
Този пост е редактиран от omax; 22-10-21 в 17:21.
Доколкото знам , няма нищо специялно поне не както се прпоръчваше за плазмите "разработвне" първите 500 часа. Махи му фолиото отпред и от задната страна. Пусни му 5% grey и му провери равномерността на сивото, директно през youtube на телевизора. Погледни го и за изгорели пиксели. Но това е за всички тв-та. Аз моя единствено съм му намалил OLED light на 50 тина, но единствено защото не съм свикнал на много ярко.
Също, не го пускайте веднага. След като го разпечатите, окачите и тн, го оставете го малко да "добие" стайна температура. Кой знае по какви складове ги държат и въшната температура при транспорт.
Благодаря ви много за насоките
Честито и дълго да му се радваш
Надявам се че знаеш правилата на ползване - прочети внимателно книжката с инструкциите.
тестове
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post715648
Към участниците във форума. Позачистих темата от словоблудството на някои колеги.
Инфо за анти OLED настроените
https://4pda.to/forum/index.php?show...entry110111986
на 24352 часа работа
В AVforums има друг от 2014 година, май беше модел LG EC930
Помниш ли как се проверяваха часовете на Panasonic GT30(VT30), че от доста време искам да го видя моят колко е навъртял, но съм забравил как ставаше номера.
Бях питал, дали ОЛЕДите са по-устойчиви на прогаряне от плазмите и с по-дълъг живот, но така и не получих отговор.
Rakeem
Виж в първи пост на темата за Panasonic.
По мнения на собственици на телевизори от двете технологии, те са се изравнили още миналата година. Някои тестове го потвърждават.
В началото на темата за Семсун има инфо за QD-OLED които ще се появят другата година, но ще бъдат много скъпи - позиционират ги между сегашните си "QLED"" топ модели и MicroLED.
Здравейте,
аз вече се радвам на моя 65C1,но ме гложди един въпрос. Отзад на панела има нещо като фолио и не знам дали трябва да го махам или не. Опитах се да намеря инфо,но никъде нищо. Нито в LG нито никъде.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Намерих го! 15 680 часа и 11 236 on/off цикъла за над 10г.
Егати очаквах да са повече.
Благодаря.
Махнах го.
Sent from my iPhone using Tapatalk