Страница 396 от 619 ПърваПърва ... 346386394395396397398406446 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,926 до 5,940 от общо 9282
Like Tree2380Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

justify
    Като го получиш, още първата вечер го тествай за равномерност на дисплея. Втори пост на темата има линкове със сиви заливки.
    След 4-5 дни работа на тв, може да повториш теста и да видиш дали и каква е промяната след 2-3 цикъла за поддръжка на дисплея.
    justify одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Дай модел на телевизора, че ми стана интересно, ако наистина е така това трябва да е единичен случай, въпреки че казваш, че не ти е и първия... Имам много поръчки през сайта на най-различни продукти включително телевизори и не ми се е случвало нито веднъж да не ми даде да платя с наложен. За доставка до офис знам, че я няма при ТВ, защото няма и смисъл според мен, но ако ти е зор и си от София или Пловдив поръчай си го в showroom-a и си го мъкни оттам до вас. За разглеждане куриера се качва до вас и имаш 15 минути за същото. Според мен даже е по-добре отколкото да те чакат и псуват 100 човека, че се бавиш в офиса. Не приемай лично коментара ми към теб, просто съм се наслушал на какви ли не глупости и затова така реагирам. За теб ми е видно, че си ок с нещата.

P.S. - Кажи откъде намери лошо инфо за телевизорите, че напоследък не съм виждал, освен от колегата svetlio, който се оплакваше, че му закъснява ТВ на черен петък, което е абсолютно нормално и шанса да се случи е почти 100%. по време на тези пазарувания.
    Този пост е редактиран от berpan; 20-01-22 в 23:35.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

"Лошото е" за пристигане с пукнати/счупени екрани.

Вярно повечето закупени от едигитал, но имаше и такива отзиви за еМаг.

Вярно, че тези които са ги получили не са ги отворили пред куриера и не са ги проверили при доставката...Ама и това е възможност...

--> да бре, точно си мислех да "метна" едни 100-на км, "за да си го взема от шоурума"...

Аз бягам като дявол от тамян от всякакви нечестиви опити на жената да замъкне по разни молове, ти ми разправяш "сам да вляза" в шоуРума ...

Поръчай до офис на куриер

5. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Супер странно... вярно не дава с наложен. Ето виж от теб научих нещо ново. Наистина за първи път виждам такова нещо и не знам каква е логиката. Викам си да не са го направили за големи суми да не взимат в брой вече, ама пробвах с нещо по-скъпо и нямаше проблем. За офиса на куриер знам, че някои пратки не могат даже два пъти го потвърдих. Точно затова предложих и шоурума като опция вместо офис на куриер, но щом не си от града не си заслужава бъхтенето.
    Ако срещна такъв продукт, който ще поръчвам и ми се появи това почти със сигурност бих ги питал по телефона защо е тази рестрикция и как определят кои продукти могат да се платят с наложен и кои не.
    Този пост е редактиран от berpan; 21-01-22 в 00:28.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Те па като ще ти кажат "ЧЕСТНО" защо "го правят"...

Най - много някое малко женско сладко кифленце с чаровно гласче да те омагьоса по телефона и да забравиш защо си се обадил...
    berpan одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2019

Чак пък да те омагьосат. Нема да ти правят нищо, само ще ти говорят. [emoji23]

Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-01-22 в 18:30.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Здравейте отново, колеги... Значи... Пиша отново тук в тази тема, защото в другата тема за LG телевизорите не се съобразих и съответно се извинявам, за което. Та... Става на въпрос, че бих искал да знам, дали има смисъл да пробвам да заменя сегашния ми тв, който е - LG OLED48C11LB, със някой от следните - Samsung QE-50QN90A или Sony XR-50X93J!?!?!?!? Иначе, питам защото, както вече знаете имам известни проблеми със сегашния ми тв, а и вече знаете, че не съм доволен от качеството на картината от този LG Oled тв! Също така, още не мога да разбера, дали има значение каква е видеокартата ми на компютъра относно качеството на картината или няма?!?!?!?! Мхм... И така... Еми... Това е общо взето, поне за момента, което ме интересува относно този казус. Все пак, ако се наложи мога да дам още информация относно темата, но смятам, че поне за момента и това е достатъчно. Ок. Добре. Благодаря в аванс на всички, отново. И отново, ще чакам за всякакви отговори по темата. Чао засега. Лека вечер. И до скоро. : )))) ; ))))

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

След ОЛЕД-а първото, което ще ти се набие в очи е ореолите около светли обекти на тъмен фон. Ако прецениш, че няма да ти е проблем - пробвай, макар, че аз лично не бих минал от ОЛЕД на LCD.
    Добро е Сони-то (имам го), но след ОЛЕД ... Самсун-га също би трябвало да подобен като представяне (дори в някои отношения може и да е по-добре, след като има повече зони) , но пак си остава LCD...
    Ако основното ти неудовлетворение е за картината при връзка с компютър, то аз примерно бих пробвал няколко варианта
    - драйвери на видеокартата
    - друг комп. с друг модел видеокарта
    - проба в някои магазин на същият модел ОЛД с твоя комп.
    Bobsano и fabia6300 харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    След ОЛЕД-а първото, което ще ти се набие в очи е ореолите около светли обекти на тъмен фон. Ако прецениш, че няма да ти е проблем - пробвай, макар, че аз лично не бих минал от ОЛЕД на LCD.
    Добро е Сони-то (имам го), но след ОЛЕД ... Самсун-га също би трябвало да подобен като представяне (дори в някои отношения може и да е по-добре, след като има повече зони) , но пак си остава LCD...
    Ако основното ти неудовлетворение е за картината при връзка с компютър, то аз примерно бих пробвал няколко варианта
    - драйвери на видеокартата
    - друг комп. с друг модел видеокарта
    - проба в някои магазин на същият модел ОЛД с твоя комп.
    Оп... Е... Човек... Мерси много, че се включваш в темата. Надявам се, че всичко, което твърдиш е вярно, но така и не написа, дали има значение каква е видеокартата на компютъра!? Иначе, що се отнася до пробването на вариантите:
    - Драйверите на видеокартата съм ги обновявал няколко пъти, но за съжаление без положителен резултат.
    - Тези дни, може би, ще имам възможност да тествам с друг компютър с друг модел видеокарта. Знам само обаче, че този компютър с който, ще правя теста е по - слаб от моя и съответно видеокартата, ще му е по - слаба от моята. Но, ще видим.
    - Мхм... Според мен надали някой магазин, ще се съгласи да отвори нов тв в кашон, само заради моята проба!? Силно се съмнявам това, да се случи...

И така... Еми... Надявам се, че ще се включат в темата и други колеги. Ок. Добре. Това е засега. Чао засега. Лека вечер. До скоро. : )))) : ))))

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нали има мостри поставени точно за тестове...
    Аз отдавна не ползвам тв свързан с компютър и нямам представа как е положението сега, но това беше и една от причините да мина на други варианти (външен мултимедиен плеър) - все имаше нещо за човъркане/донастройване в най-неподходящия момент

Друг вариант е да търсиш познат с подобен модел тв и да пробваш при него.

п.п. по немски (хай-фай форум) и английски/щатски (ав форум) /руски форуми няма ли теми с подобни оплаквания и решения (евентуално)? Струва ми се доста специфичен проблем и ако причината е в тв или уйндоус/видеокарти все щеше да има разни теми в големите форуми.
    lazarus18 и Bobsano харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Bobsano
    https://www.avsforum.com/threads/202...-talk.3190432/

Може да провериш EDID на телевизора и да промениш настройките на видеокартата според него.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Extend...ification_Data

https://www.avcesar.com/actu/id-3568...x-innoled.html
    https://www.ledinside.com/node/32542

Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-01-22 в 11:56.
    Bobsano одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Нали има мостри поставени точно за тестове...
    Аз отдавна не ползвам тв свързан с компютър и нямам представа как е положението сега, но това беше и една от причините да мина на други варианти (външен мултимедиен плеър) - все имаше нещо за човъркане/донастройване в най-неподходящия момент

Друг вариант е да търсиш познат с подобен модел тв и да пробваш при него.

п.п. по немски (хай-фай форум) и английски/щатски (ав форум) /руски форуми няма ли теми с подобни оплаквания и решения (евентуално)? Струва ми се доста специфичен проблем и ако причината е в тв или уйндоус/видеокарти все щеше да има разни теми в големите форуми.
    Е... Колега... Знам, че има мострени тв - та, които са поставени точно за тестове, но тук в нашия град мисля, че мисията е невъзможна... Та, имам в предвид, че от двете техновериги в града, никоя не предлага тази услуга, като съм ходил на място и друг път за тази цел, но оттам продавач - консултантите ми казват, че им било забранено да се правят такива неща... Странно, нали!? Иначе, ок. Е, всеки си знае по какъв начин да използва домашната си техника. Варианта да търся познат човек с подобен модел тв е добър, но и той е много малко вероятен да стане по простата причина, че поне за момента никой от моите познати няма подобен телевизор. А що се отнася до това, дали има теми по тези чужди форуми, не съм търсил, но знам, че човека, от който взех тв - то беше търсил преди да изчезне, но и той ми каза, че не намира подобни оплаквания по тези чужди форуми... И така... Ок. Добре. Ами... Мерси много за пореден път, че се опитваш да ми помогнеш, колега. Чао засега. Лека вечер. И до скоро. : )))) ; ))))

17. Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    София

Какво бихте препоръчали 40-43" с фул HD - трябва ни за село, т.е. нещо до макс 400-600лв.
    Сега би следвало да има чистене на стари модели...
    Добре ли е да е Смарт и нещо от по-неизвестните марки струва ли си ?
    Ще се гледа основно кабелна /с чиния/, за майка ми.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Цитат Първоначално публикувано от Bobsano Виж публикацията
    Е... Колега... Знам, че има мострени тв - та, които са поставени точно за тестове, но тук в нашия град мисля, че мисията е невъзможна... Та, имам в предвид, че от двете техновериги в града, никоя не предлага тази услуга, като съм ходил на място и друг път за тази цел, но оттам продавач - консултантите ми казват, че им било забранено да се правят такива неща...
    Ако написаното в профила ти, че си от Перник е вярно, то е къде е София магазини бол, а мостри колкото щеш.
    Bobsano одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе