За сините небеса нещо от типа на лампата няма ли да измислите.
- - - - - - - - - -
Твоя да не си си го купил от Там,
За сините небеса нещо от типа на лампата няма ли да измислите.
- - - - - - - - - -
Твоя да не си си го купил от Там,
Благодаря за отговора , дано не ми изграе лоша шега това "щракане" по нататък. Весели празници
Басиму....Унгарците отново ми отложиха доставката на Сони-то....до края на деня се надявам поне да разбера до кога
Ще се чака още, мамка му:-(
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Тези, които имат по 5 милиона яркост и им се кефите.
Това щях да питам и аз....
Излиза, че картината се дели на следните качества (технологии)
1.Олед
2.Посредствени
Несериозно е....
Като отидеш в магазина и ги видиш на живо излиза като същото нещо, което си написал. Топ класовете LCD-та хем струват колкото OLED, хем при по-приглушена светлина са чао. Прав си - несериозно е...
Странно...в магазина...сякаш не ми беше 10 дни в дома....но...
Сигурно си прав. Да спират тази технология и да джаскат само ОЛЕД-и
Явно до преди 2016 всички сме гледали само посредствена телевизия.
Наистина е несериозно.
И двете си имат предимства и недостатъци - може би е по-вярно да се каже, че при ОЛЕД моделите общо взето картината е почти с еднакви показатели и разликите са дребни и не толкова видими от всеки. При LCD -тата обаче разликите често са огромни дори при модели в един и същ клас и цена, какво остава за такива от основно ниво и топ моделите им.
Не е нужно да се изпада в крайности - за всеки влак си има пътници.
Ей Специалиста (Berpan) Какъв е твоя телевизор???
OLED синее само на снимките, тъй като самата технология излъчва светлина предимно в синият спектър(синият субпиксел май няма филтър). Заради спецификата на човешкото зрение това не се вижда.
LED подсветката в LCD телевизорите също излъчва светлина в синият спектър и от там, имаме замърсени цветове от цветните филтри(не че самите филтри са идеални). Поради тази причина в моделите от високият и средният клас се поставят филми с квантови точки(Qled, triluminos, Nano cell....) - те от своя страна преобразуват синята светлина от подсветката в бяла.
Другата година Samsung ще пуска OLED с квантови точки като цветни филтри. Тоест за всеки от трите субпиксела в един пиксел, ще има квантови точки с различен размер, които ще преобразуват синята светлина от OLED сандвича.
Ей Специалиста (Berpan) Какъв е твоя телевизор???
- - - - - - - - - -
По Ютуб гледах BestTV of2021(shootout), Естествено Олед убийците,се представят изумително но QN95та се представя достойно, Това е!!!
- - - - - - - - - -
Естествено първо място по Яркост,крушката от Практикер.