Благодаря!!!
Всеки си има мнение. Аз просто споделям моето.Това, което виждам е че оледа има много по-добър ъгъл на гледане и екран с по-малко отблясъци. Но това затъмнение когато се включва Abl (автоматичен ограничител на яркостта ) лично мен ме дразни. За това казвам,че за хора,които гледат предимно филми и игри оледа е топ, но за хора ,които гледат новини, предавания на живо и т.н поне според мен леда във високия клас е по-добре.
Има моменти, в който така става мръчкава картина ,че ми иде да го метна с нещо.
Това със затъмняването го има и на моя B8, но странно, че се получава на тъмни сцени... Ако сцената е продължителна и в един момент се усещам, че картината ми е тъмна, като бутна да се появи менюто на плеъра и всичко светва. Но това се получава при HDR/DV съдържание, при друго не съм го забелязал, може би, защото при SDR осветлението ми е на 25-30.
Е дано да е така, но съм пробвал всичко. Мился ,че знам поне настройките да оправя. И четох в някъв чужд форум , в който разбрах за този ABL и че даже на Сони не е толко агресивен . Преди време имах lg c1 който го върнах точно за това,че картината беше мръчкава. Сега при Сони нещата са по - добре, но на мен пак ме дразни.
Между другото това прословуто черно на оледа май е за сметка на бялото. Защото където има сцена , в която преобладава бялото, ведннага я затъмнявя и ства сиво синнкяво. А и в природата и ежедневието такова катранено черно няма. Не знам честно какво толкова хвалят оледа.
- - - - - - - - - -
Ако някой е мераклия дава 2300 и взима олед с 23 месеца гаранция. Гледан е само вечер ,защото през деня съм на работа. Може да дойде и да го тества както иска. Няма забележки.
Винаги е било така, дори на телефоните с AMOLED екраните. Само че..., отново при мен не се затъмнява нито пък става синкаво. Моя съвет е ако сте барали ностройките - върнете ги към фабричните такива. Визирам готови постнати настройки за калибриране във нета.
Успех!
Картината на оледа за филм е супер. За спорт , предавания на живо, 24 kitchen, музикални..ТРАГЕДИЯ. липсва яркост и невероятното черно да си го ...
Дано някой да го купи в олх и да се отърва от тази трагедия. За пореден път се убеждавам, че не винаги по-скъпото е по-хубаво.
Нещо като при часовниците. Кварца е по-евтин от механиката , но за сметка на това по-точен и върши същата работа....
Този пост е редактиран от TOPALOV212; 08-07-22 в 00:07.
Кофти преживяване. На мен сигурно нямаше да ми прави впечатление, защото съм непретенциозен и гледам тв не повече от 2 часа седмично.
Разгледайте някой мини лед. Аз съм доста доволен от qned913.
PS. От този a83j има доста разопаковани (върнати) в емаг. Може нещо самият модел да излезе несполучлив.
Същия, само че не олед. Сони 93j. Даже си го поръчах. Този отива в кашона.
Хм...Два OLED модела излиза,че не ти харесват и сега ще ги биеш точно с това SONY с .... зони на затъмнение.
Ха дано.Малката риба да изяде голямата.
Черно,бяло и.т.н. Това на практика означава контраст ,а не цифри за черно и бяло.А и когато черното е 0,контраста е ?
Точно така да. За мен този модел олед става само за филми. Във всичко друго бледнее пред качествения лед...това е. Не напразно в по -скъпия модел на Сони олед 9j са сложили радиатор, който да охлажда . Най-вероятно там автоматичения ограничител на яркостта няюа да прави тази поразия.
- - - - - - - - - -
За мен разликата в черното не е толкаова голяма , но разликата в яркостта като гледам футбол и др предавания е очевидна.
Не знам какво толкова се прехласват по това черно, което е за метка на бялото..Телевизор за 3000лв и като пуснеш да гледаш футбол виждаш след 2мин как надписа на Ring от бял става сив
Пред ''качествения LED'' e oтносително понятие.Моето SONY е качествен LED ,ама за 2250 лв. за 75''.Сами си сметнете цена за 55''.
А сравненията с OLED са силно преувеличени.J серията я гледах,че беше към 2850(75'').
A какво гледаш и виждаш ти е друг въпрос.
Остава поне 50% от потребителите да са съгласни.
Разбира се,щом това искаш замени си тв-ра,но няма смисъл от дългата дискусия.