Мисля че Хирсослав не случайно ги избягва, предполагам че говориш за X80 сериите, кофти контраст и яркостта е още по малка 350-390 нита.
Sony X80K Review (KD-43X80K, KD-50X80K, KD-55X80K, KD-65X80K, KD-75X80K, KD-85X80K) - RTINGS.com
Ако аз лично трябва да избирам между ТCL и Philips-a бих избрал PUS8807 защото има значително по добър процесор .
E, това означава че може и у вас да ги напомниш ако толкова държиш , до край динамичния контраст и по-светската и си готов Иначе да в еМАГ имат Самсунга на 1899 лв май.
Телевизор Samsung 65Q70B, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100Hz, QLED, Клас F - eMAG.bg
От днес в Емаг видях LG65A23 OLED за 2300 мога да се напъна малко как ви се струва,на фона на другите?
Този пост е редактиран от laptoo; 17-01-23 в 10:45.
Здравейте, дойде време да заменя стария 47" LG с нещо по-модерно. Търся 65 или повече инча. Бюджет за тв до към 4 хиляди, може и по-малко Не съм сигурен за матрицата, дали OLED или не. Стаята е тъмна пряка слънчева светлина почти не достига до телевизора. Ще се ползва основно за филми от компютър през ХДМИ и слушане на музикални клипове от ютуб. Предишния телевизор пак го избирах чрез вас (благодаря за което на Христослав) и до сега не е мръднал.
В тази връзка да питам и за евентален саундбар към него, от прочетените ревюта за сега съм се спрял на Samsung HW-Q990B. Въпроса ми, май не е за тук, но ако някой е запознат и по този въпрос, ще се радвам да сподели
Този пост е редактиран от trexut; 17-01-23 в 15:49.
Аз бих ти препоръчал oled при тези условия - Samsung s95b или LG C2 от миналогодишните или ако не бързаш, може да изчакаш тазгодишните, които се очертават значително подобрени. Особено LG G3 се очертава да бъде мейнстрийм и сериозно подобрен спрямо предишния модел.
Редно е да се отбележи, че двете предложения нямат DTS.
Тук вече влизаш в друг ценови клас и излизат и по добри предложения, най вече ако гоним яркост. Да. А2 е ОЛЕД-а но от най нисък клас , яркостта му е 550 и то само при малките детайли, колкото светлия образ става голям, толкова яркостта намаля до 130 нита, но е ОЛЕД.. винаги е впечатляващ от към дизайн и контраст, но е само 60 хз панел, за филми в не много осветена стая е СУПЕР.
В този ценови клас вече идва и TCL C835 който е мини лед и е 1300 нита яркост и 144хз панел, или Sony X85K който е 600 нита яркост . Така че си решавай
На 4400 лв. имаше 77''LGC1.В момента не го виждам,но както се казва ''очаквайте скоро''.
На същата цена има и друг заслужаващ внимание-75TCL C935
1920 зони и още надграждане в мини лед ..........
https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...f=fav_pd-title
https://www.tcl.com/eu/en/tvs/c935TCL C93 съчетава 4-то поколение технология mini-LED OD5 с пълен масив, QLED, 4K HDR Premium 2000, 144Hz Motion Clarity Pro за поразителна яркост , дълбоки контрасти, рязко и цветно HDR първокласно качество на картината.
Оптично разстояние от 5 mm (OD 5) означава, че TCL е намалил разстоянието между подсветката и LCD дисплея до 5 mm.
https://www.displayspecifications.com/en/model/69762c1b
А дали ти трябва саундбар или да изчакаш просто за нещо по-добро-ресивер и колони-(в TCLa има елементарен саундбар,все пак) сам ще си решиш,изгледай за начало това,все пак
И ако все пак бюджета е ограничен,по-добре не се насочвай към нови модели.Кви да са подобрения в яркоста на OLED не могат да заличат 12''(10) разлика(около за една и съща цена).т.е.65/77(75)
Има,няма...1% разлика
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Този пост е редактиран от inches9; 17-01-23 в 17:56.
Не е подходящ за светло помещение.
LG OLED65C2
Не съм привърженик на саундбарите...Единственият, който има някаква стойност за мен е този, но не се продава в Европа и не е по джоба на мнозина
https://www.nakamichi-usa.com/dragon-reviews-and-awards
CES 23 > Алианс за домашно свързване: HCA Interface Specification 1.0
По случай изложението CES в Лас Вегас 2023, Home Connectivity Alliance (HCA), конкурент на CSA (Connectivity Standards alliance, който поддържа стандарта Matter), обявява важна стъпка в своето действие: създаването на спецификации 1.0 за C2C (Cloud to Cloud) оперативна съвместимост за свързани домове.
Като напомняне, създаването на HCA беше обявено на CES 202. Днес то обединява 15 марки, включително AEG, American Standards, Arcelik, Electrolux, GE Appliances, Haier, LG (наскоро пристигнал) , Resideo, Samsung Electronics, Trane и Vestel . HCA има за цел да подобри свързаното домашно изживяване чрез отворени иновации и сътрудничество и по-конкретно да създаде безопасна, сигурна и оперативно съвместима свързана домашна екосистема, като гарантира безпроблемна съвместимост между различни брандирани устройства и услуги.
С тези спецификации функциите на свързаните домашни устройства могат да работят една с друга, независимо от марката и дори на съществуващи продукти. Например, потребителите ще могат да намалят сметката си за енергия, като идентифицират устройствата, които консумират най-много електроенергия и коригират тяхната употреба. HCA вече работи със силни лидери в енергийния сегмент, за да достави по-енергоефективни устройства и решения за свързаните домове на бъдещето.
https://homeconnectivityalliance.org/press-releases/
Все пак взех hisense, u9gq. За цветове не мога да преценя още. Озвучаването му ми харесва, вижда се отлично през деня, отраженията не са много. Очаквано всички hdmi са фейк 2.1 и реално са 2.0b, съответно 120hz през тях макс до fullhd, 4к 60 с hdr 10bit ycbcr 422. TCL тук водят с много, но аз взимам за гледане, не за играене и това натежа (както и самия телевизор, тежичък е).
Ама те и не твърдят че има HDMI 2.1, поне на всякъде където намирам информация за ТВ-то пише че са HDMI 2.0. Все пак е 2021-ра година телевизор, първия им опит с 120hz мини лед, чипсета който ползват не позволява повече от 144p 120hz, макар че виждам че има доста диминг зони и трябва да е ослепително ярък.. 2500-3000 нита пикова яркост...
Да, но във всички сайтове, коикто аз ползвам, пише HDMI 2.0
64.5" Hisense 65U9GQ - Specifications (displayspecifications.com)
Hisense U9GQ ULED specifications - TV Database - FlatpanelsHD
Предполагам си го взех от Технополис, май там имаха 75" на добра цена, аз също го гледах но като видях че е HDMI 2.0 спрях да го гледам.