Не бях ходил по магазините за техника от години, най вече защото през деня съм на работа и не ми оставаше много свободно време, а и защото купувам почти винаги техниката си онлайн.
В града ни отвориха огромен търговски център на скоро, за града ни това е интересно събитие, а и отвориха нов, огромен Техномаркет, за това реших да отида и аз.
Магазина бе пълен с хора, все пак нещо ново, на всеки му е интересно да види за какво става дума, и естествено се насочих към телевизорите.
Първо това което ми направи много лошо впечатление бе че може би 90% от телевизорите бяха изключени ! Случайно се разминавах с един от служителите им и го попитах, " Извинявай, защо телевизорите са изключени ? Все пак е шоурум и една от главните причини хората да дойдат на място в магазина е .. за да го водят на живо как работи!? " Той просто каза " ..да така е , прави сте " и продължи да си ходи.
Имаха QN90B исках да го видя на живо как работи и т.н. защото му съм хвърлил око от известно време, но бе изключен, когато помолих " служителка " да го пусне, тя каза че, видиш ли колегата и в взел дистанционното и не можел да го намери.
Тези които реално работеха, демото което вървеше се беше бъгнало и правеше пуул от 3 секунден клик, мисля че бе от реклама на Техномаркет, който в края покрива с артефакти целия екран и почваше на ново...
Имаше няколко Сонита които работиха, един QNED на LG, който бе в режим "слайд шоу" ала" няма сигнал " и един TCL, мисля че беше мини лед от 2021-ва. Сонитата определено хващаха окото , мисля че бяха X80K или нещо подобно, TCL-a бе много ярък, но за пръв път виждам на 4К телевизор, който.... някак пискалите.... ще ти извадят окото... вяскаш се забелязват дори и да не си много от близо. Супер странно , гледах други ТВ-та същия размер, 55 " , тъй като търся и бюджетен в този размер, като чели там го нямаше това, но този ТCL ясно виждаш все едно разстоянието м/у пикселите Сори трудно е да се обясни, трябва да се види.
На кратко, УОУ може би съм попаднал в неподходящ момент, може би все още хората свикват с работата, но остана с много кофти впечатления. Мисля другата седмица да отида пак , да видя дали ще е по различно този път.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 10-12-22 в 14:50.
Много от техномаркетите по малките градове са на франчайз и само в тях в може да видиш подобни извращения. Сигурно ще спестят 200 лв ток за месец. Бг бизнес, ко му плащаш.
AntrAcsA
За Техномаркет Смолян става въпрос нали ?
https://www.google.com/local/place/f...bm5vS0VMNlE%3D
https://www.google.com/maps/place/41...4!4d24.7156323
Набързо набран персонал от кол и въже - поради липса на избор.."Обучен" за три седмици и пуснат да работи самостоятелно без контрол от страна на управителя и отговорниците на отдели, а и в първият ден винаги е хаос, защото са се натрупали куп проблеми, които някой дебил е решил, че ще ги оправят накуп в последният ден...Бързат да отворят по график. Почти винаги онези безхаберни костюмари от борда на директорите и продуктовите мениджъри, си правят един идеалистичен, но зле обмислен план с куп пропуски. Бързат да разширят бизнеса на всяка цена с минимални разходи в най-кратко време и като резултат имаме реализация на поговорката "бързата кучка слепи ги ражда"...
Моят съвет е - отиди след месец.
Здравейте отново,аз съм МИРА. Значи няма как да видя отзаде телевизора,понеже беше закачен за стената.Отпред пишеше LG.Всъщност това вече няма значение,понеже дойде човек и го отнесе.Мой приятел работи в технополис и ми препоръча някой модели.Той днес огледа стаята,коментирахме.Спряхме се на 55 инча,да не е ЛГ,мое условие.От моделите които ми предложи,аз вече съм избрала нещо,няма да го споделя на този етап.Той в понеделник е на работа,ще видя наживо какво ми е предложил и ще взема нещо.Сега от вас очаквам да коментирате моделите които ми е предложил,може и вие да предложите нещо.Цената не е важна,стига да не е 300000,защото преедпочитам да ги дам за други неща,не за едно радио.Размера мисля да е тоя,разстояние не мога да кажа,защото не сядам на едно място,гледа се от различни места,включително и в движение из стаята.Ще работи почти нонстоп,така харесвам.Ползвам ЕОН,друго не се сещам,ако има ще ме подсетите. Благодаря и помогнете,не бъдете лоши
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-LED/p/171028
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16742
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/10497
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/15598
Яка манджа с грозде са тези предложения на приятеля ви, с извинение.
Вземете си Филипс PUS8807, Sony 55X93J или Самсунг 55Q80B и не се занимавайте с глупости,щом не искате ЛГ. Всичките са в приблизителен ценови диапазон и продавани от технополиса.
Сонито е най добрия избор. Не знам само защо този 75 инчов Филипс е сред избраните
Самсунг и лг не искам да коментирам,мои съображения.Другите 2 които ми предлагате не ме кефят крачетата им.Благодаря все пак
- - - - - - - - - -
Явно ми е пратил друг модел на филипс,не знам и аз,не сме коментирали толкова голям размер
Госпожо, сбъркали сте форума. Питайте в бг мама, щом избирате тв по дизайн.
Явно ви харесва да обиждате,но първо погледнете себе си.Такава грозотия каквато ми предлагате,няма да влезе в дома ми.Ако не можете да дадете съвет,по-добре не пишете повече.
Този пост е редактиран от nemirna; 10-12-22 в 21:12.
Първо помислих, че това с крачетата е шега, но от следващите постове става ясно, че не е. При това условие, какъв е смисълът да се коментират технически параметри...?
За какви технически параметри говорим...Избираме нещо толкова елементарно,просто телевизор....Аз ли не разбирам,или вие нещо се бъзикате с мен???
Аз вече смятам, че някой колега си прави бъзик с нас и ни троли. Няма как нормален човек да ръси подобни бисери.
Вече ни е през оная работа какво ще си купите. Моля да спрете да спамите темата.
Не съм очаквала,че в български форум,някой ще обижда друг. Вече съм сигурна,че е защото насреща ви има жена.Явно сте такъв и у дома,ако изобщо има кой да ви търпи такъв.Щом мислите че спамя темата,няма да пиша повече.Но като гледам вие как сте я оспамили,с вашите простотии,май аз съм ви най-малкия проблем.Лека вечер на всички,и се надявам че все пак някой нормален тук ще даде напътствие.
Не толкова просто колкото си мислете.
Различните производители използват различни операционни сситеми, различни алгоритми за обработка на картината, различен хардуер(процесор , тип матрица на дисплея..ит.н.) всичко това се отразява на качеството на картината и съвместимостта с други устройства. от трите предложени в поста ви по назда бих се спрял на първият - Sony 90K и на второ място филипса.
В магазина може да си закупите разширена 5 годишна гаранция.