В крайна сметка днес поръчах SAMSUNG QE-65QN85D за 1820лв, мисля че цената е добра.
Преглед за печат
В крайна сметка днес поръчах SAMSUNG QE-65QN85D за 1820лв, мисля че цената е добра.
Предложения за ТВ - 43", до 600 лева.
Благодаря.
Нали бяха писали, че TCL лъжели за тези телевизори с Qled. И аз се двуомя дали да си купя TCL или LG. Искам да пробвам TCL, обаче няма много инфо за новите им модели. Например TCL 55P61B, TCL 55C655, TCL 55P755. Тук в дорума, има инфо за разчитане на модела до 2023г. Предполагам, че тези които изброих са по-нови, обаче каква точно е разликата и кой да взема. От колегата hristomir2, ползвам един сайт за сравнение в което виждам някакви разлики. Ама не и точно кой е по-добрият вариант. Гледам и едно LG 50UT80003LA. Лг-то има едно магическо дистанционно, ползвам съм Лг още от като имаха LCD телевизори и издържаха доста години. Направо се чидя, дали да пробвам другата марка или пак да се доверя на LG.
Има предостатъчно отзиви в Емаг за ТЦЛ. .Дори вече са обединени с румънските и преведени на български.
TCL 50P79B до края на деня е на промоция в Озон за 599лв. Според мен е по-добре от това LG, най малкото защото е 120Hz, пък и е с Google TV
120 hz?! За игрици
50P79B, e по нисък клас ТВ от 50C655.
LED{QLED{mini LED{OLED.
Модела 50P79B изглежда е същият като P755:
https://www.displayspecifications.com/bg/model/8c283b21
Тогава означава, че екрана не е със 100HZ , a си е 50 Hz.
120 hz e вероятно със софтуерно VRR.
Да, и аз мисля така. C655 мисля, че е по-нов модел, защото не е на промоция :) Знам, че не е 120 херца, това са допълнително обработени. Имат 1000 модела, с различни букви. Направо се побърках тези дни. Знам, че говоря за 600-800лв., но винаги гледам да вземам най-изгодното и най-доброто за парите си. И само прехвърлям моделите и мненията. В Емаг както писа колегата има много мнения ама не вярвам на всичко. Просто повече от половината са на лаици. Има 2-3 мнения дето след 2 дена телевизора е на черти, странна за мене работа, макар,че като си има гаранция не е проблем. Искам и леко да експерементирам с това TCL, и може в последствие да се вземе нещо голямо.
Съвет: Щoм, си решил да е голям диагонал: Скачай направо, като имаш средствата.
Моя TCL C805 e от Eмaг.
TCL, предлагат Технополис и Техномаркет u Зора. Директно от физически магазин, може да си го вземеш, щом имаш, резерви към Емаг.
Здравейте .
Изчетох последните няколко страници от темата , но все още ми е трудно да се ориентирам. Търся да закупя телевизор 40-43 инча. Ще се гледат футболни мачове на него. Бюджета е до около 1 100 лв. Струва ми се това е далче от високите класове телевизор. Насочих се към LG и Sony.
Моля ви , да ми дадете някакви препоръки за модели ...може и от други марки ?
О, нямам резерви, просто не знам на коя марка да се доверя. Почти всичката техника в кухнята влезе в сервиза за ремонт, по време на гаранцията. Последният уред беше на Грундиг, 5г гаранция без увеличения, промоции и т.н. и пак влезе в сервиз и сега пак е за сервиз. И специално за кухнята гледах уредите да са с 5г. гаранция, хващах разните промоции. Ама на телевизора трябва да се плати. Спрях се на TCL 55C655. Обаче го няма в нашият Технополис, не знам как са куриерите им. Дали ако се поръча от сайта, ще дойде цял. С куриерска фирма ли идва или с тях.
Може и да лъжат.Особено в евтините модели.От новите модели много добър телевизор е TCLC6K....Има много отзиви за експерти като CALEB и FOMO.Разбира се цената му ще падне по-късно през годината при т.нар. ''промоции''.Единтвения му недостатък е по-ниската яркост.Но там в последно време май доста се подхлъзнаха.Не можеш да слагаш като фактор замервания за яркост и да не помислиш дали като гледаш филм гледаш със 100% яркост?На лед тв-р?
Някоя сцена добре,ами тъмните?Ще сменяш настройки сцена по сцена ли? За илюстрация Вижте какво се получи когато в едно сравнение FOMO вдиггна яркоста в една сцена която изглеждаше нормално на снимката долу.Не претендирам,че съм снимал с фотографска техника,ама май няма и да трябва!И вероятно ще познаете на кои телевизори виждате това? Със игурност някои поне ще разчетат,а дали ще вярват -не знам.
Относно LG...Избягвай да говориш за фирми,а мисли за модели и технологии.OLED на LG-да,лед хубав не съм видял(да не говорим дори за цените).
Та...voila
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42726&stc=1
- - - - - - - - - -
Вероятно всички познахте:BigGrin,ама все пак за да не гадаем сравнението мился над 3 часа беше на SONY Bravia9,SONY Bravia 7 и TCL QM8(851/C855).По спомен на около час от началото.
- - - - - - - - - -
За да не търсите ето и сравнението.Това започнете да гледате от 59мин,30 сек.
https://www.youtube.com/watch?v=QPAwF3FsEkg&t=6075s