Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
kaloman
4k и Atmos колкото искаш в Netflix! Всичко зависи от плана за който си абониран. Напоследък излизат нови филми със субтитри, даже снощи видях и сериал: Man on Fire.
то плановете са два - или 4к - атмос или кот доди, явно или не си абониран за премум или не гледаш внимателно , да има филми с бг субс ама са рядкост и превода е гугъл транслейт, няма мъж- жена , всичко е джендър. Като цъкнеш на някой филм пише , че МОЖЕ да е 4к + атмос - зависи от плана ти, но тъй като бях на премиум мога от първо око да кажа , че 4к са рядкост. Същото е на HBO , там само Игри на тронове е 4к грубо казано , но поне има бг суб
Цитат:
brotzki
Няма да сте доволен от операторските иптв с ниски стойности. По кабел по-става или търсете външен иптв с висок битрейт.
Отделно тези оледи наблягат на хдр 4k и не предават добре лицата при 1080. Замазват ги и липсва детайл. Единствено дето правят черното.
Става за игрици, монитор..
Утре ще го порвам но до момента не съм видял никакви замазване и липсва на детайли по лицата ! Може би ако съдържанието е 1 битрейт в секунда и 480i.. там и бог не може да му върне детайлите, и отново Самсунг е сред най добрите в това отношение, само Сони и LG могат да се мерят с тях ! Самсунг знаят, че са най продаваната марка, най масовата марка и че масовия потребител гледа ниско-битрейтни телевизии и че трябва да се постараят малко повече с това ! Въпреки всичко не мога да кажа твърдо как е при кабелната телевизия, при IP-тв e OK.
Цитат:
hristoslav2
Кажи на куриера да изчака. Първо огледай кашона отвън за следи от удари и падане - смачкано, разкъсано, дупки.
След това разопаковай и огледай телевизора отвън за някакви повреди - драскотини, пукнатини.
Включи го и ако всичко изброено дотук е наред и работи, може да подпишеш протокола за доставка.
В случай, че нещо не е наред - отказваш и връщаш телевизора обратно. Не подписваш нищо.
Направих всичко, както ми каза и вече съм с TCL MiniLed 55C7K от ЕМАГ за 563 евро. Много благодаря за съветите за тази покупка.
Благодарен съм и за съвета, който получих преди 10г когато си купих Сони 55W809C. Проблема, който излезе при него е, че при по-дълга работа (в събота и неделя) почва да трепти и размазва, не знам какво може да е и колко ще ми искат да го оправят!?!
Може ли да ми кажеш от къде да видя как да си настроя най-добре картината на новия телевизор?
В крайна сметка поръчах 65C6K,за 560 евро.Гледах много сравнения,да отстъпва на C7k,но само при определени тъмни сцени и то не с толкова много,като се има предвид колко по малко зони има.Иначе,пък C7k,отстъпва на C7L,и в един момент щях да поръчвам направо C8L,но разума надделя
Към момента разликата в цените между C6K, C7K и C7L не са чак толкова малки .
65C6K - 560 евро, 65C7K - 900 евро и 65C7L - 1079 евро . На този фон C6K е добра сделка въпреки, че C7K и C7L са доста по-добри .
Цитат:
brotzki
Няма да сте доволен от операторските иптв с ниски стойности. По кабел по-става или търсете външен иптв с висок битрейт.
Отделно тези оледи наблягат на хдр 4k и не предават добре лицата при 1080. Замазват ги и липсва детайл. Единствено дето правят черното.
Става за игрици, монитор..
Понеже AntrAcsa беше споделил, че е доволен от Samsung S90F, но още не е успял да го тества на IPTV/кабелна тв и затова беше интересно дали му оправдава очакванията .
Ако 65" OLED не се справя задоволително с обработката на сигнала при IPTV/ кабелна то решението е да се мине на по-малък диагонал - 55 инча .
Цените на добрите Mini LED телевизори на LG, Samsung и Sony са колкото тези на OLED, че и на моменти са по-скъпи от OLED-ите.
Не бяха такива разликите.65c6k,беше 560 евро,65c7k 740 евро,65c7L 930 евро.Въпроса е ,че като гледах ревюта,разликите между C6K,и Qledovete P7 и P8k ,беше много по забележима отколкото между C6 и C7K
Цитат:
Somak
Към момента разликата в цените между C6K, C7K и C7L не са чак толкова малки .
65C6K - 560 евро, 65C7K - 900 евро и 65C7L - 1079 евро . На този фон C6K е добра сделка въпреки, че C7K и C7L са доста по-добри .
Понеже AntrAcsa беше споделил, че е доволен от Samsung S90F, но още не е успял да го тества на IPTV/кабелна тв и затова беше интересно дали му оправдава очакванията .
Ако 65" OLED не се справя задоволително с обработката на сигнала при IPTV/ кабелна то решението е да се мине на по-малък диагонал - 55 инча .
Цените на добрите Mini LED телевизори на LG, Samsung и Sony са колкото тези на OLED, че и на моменти са по-скъпи от OLED-ите.
ОК, поиграх си около 2 часа. Намерих кабели и конектори – кокс към кокс, свързващ преходник с два женски края, и направих връзката с букси („обувки“), които се завиват към съединителя. Вързах всичко към кабелната телевизия, която по принцип не ползвам, имам я заради интернет пакета и най-вече заради роднините, майка ми и т.н. НО… според мен резултатът е супер!
Първият канал след търсенето беше BNT 1, и то SD, даже не HD. Доста стар документален филм с много лошо качество, но честно казано, телевизорът се справя отлично. Няма нищо общо с това, което Бротзки говори за „заглаждане на лица, прави ги постелени“. Да, сигналът е слаб, но картината е напълно гледаема.
Пуснах и произволен HD канал, мисля че беше Nova HD, някакъв турски сериал. Имаше близки кадри с лица и… всичко си изглеждаше съвсем нормално.
Гледах и малко спорт – според мен трудно може да се иска повече от това, което S90F предлага. Да, може би Sony правят някакви „черни магии“ и са една идея по-добри, но това не мога да го гарантирам.
Направих и клип, но едва ли ще пресъздаде това, което виждам аз, на клипа изглежда прекалено синьо всичко, на живо не е . Камерата на телефона, компресията от YouTube и т.н. винаги променят картината. Все пак ще го кача, щом съм го заснел.
https://www.youtube.com/watch?v=ntC23hLgHSc
Краткият отговор на въпроса „S90F става ли за кабелна телевизия?“ – ДА, без съмнение. А и в този ценови диапазон, какво по добро има ? Дай пример ! Аз не мога . Може би C5 но с много компромиси и условности.
Само едно уточнение – телевизорът има изключително голям диапазон от възможности (65" QD-OLED). Какво имам предвид, трябва да се нагласи, да се изключат някои контраст, цвят и други буустъри, както и да се пипне гамата и цветовият диапазон, защото по подразбиране картината може да е прекалено агресивна и неестествена, макар че мразя този термин „естествена картина“ и никога не съм го обичал като критерий дали един телевизор е добър или не, но съм длъжен да го кажа.
Може да направиш картината изключително ярка, да ти „пържи очите“, цветна и неестествена, телевизорът има тези възможности. За това ми допада, защото имаш избор.
- - - - - - - - - -
Днес следобед ходих до майка ми на кафе в беседката и там видях пак този 50" C6K който и взех, тя го ползва с приложението на Булсатком и… честно казано, пак е ОК. Гледа основно Nova и други HD канали и не мога да кажа, че виждам някакъв сериозен недостатък.
Да, не е толкова ярък като S90F и при гледане под ъгъл контрастът и цветовете се губят малко, но за цената си… напълно става.
Така че, ако ще взимате телевизор основно за кабелна телевизия и нищо друго, дори и C7K може да ви свърши работа – особено като се има предвид, че е МНОГО ярък и има добър процесор.
За моите нужди S90F е перфектен, ползвам го като монитор, за игри, YouTube и от време на време филм. За тези цели няма какво повече да искам.
В крайна сметка всичко опира до бюджет… и да си го кажем честно – лични предпочитания.
Така че… перфектен телевизор няма.
Много добро ревю, но нямаше да е зле да го плеснеш в темата за модела, която сам създаде :)
Цитат:
AntrAcsA
Направих и клип, но едва ли ще пресъздаде това, което виждам аз, на клипа изглежда прекалено синьо всичко, на живо не е . Камерата на телефона, компресията от YouTube и т.н. винаги променят картината. Все пак ще го кача, щом съм го заснел...
Само едно уточнение – телевизорът има изключително голям диапазон от възможности (65" QD-OLED).
Това синеене, ме накланя на мисълта, че си взел с WOLED панел. Погледни суфикса на модела.
Цитат:
hristoslav2
Това синеене, ме накланя на мисълта, че си взел с WOLED панел. Погледни суфикса на модела.
Не е WOLED гледах и пискалите с телефона, триъгълно разположени са, и то подобрената версия QD-OLED от 3-то поколение
https://i.ibb.co/1f98qxkk/IMG-20260505-181108.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...GNhxxJx4TvFA&s
И мoдела е QE65S90FATXXH . Синьото идва от камерата на телефона и то при специфично осветление.
WOLED панелите розовеят.
Цитат:
hristoslav2
Ужас! Направо е потрес при 1080. Пълна цапаница.
Типичен QD,дори WO ще се страви по-добре.
Липсва сепарация в цветовете. От фоновото синьо го мята на лицето. Кожата в "катинарчето" и устините (трябва да са в сянка) а, са нереално ярки и блърести.
Отделно как му лепи ЕПГто и бавната смяна на каналите през него и имат претенцията с това да е полуфлагман.
Играйте си игриците.
П.П. Тези от профила ви ще изкарат по-реална картина и обработка ;)75Q95T||65Q7F
Цитат:
brotzki
Ужас! Направо е потрес при 1080. Пълна цапаница.
Типичен QD,дори WO ще се страви по-добре.
Липсва сепарация в цветовете. От фоновото синьо го мята на лицето. Кожата в "катинарчето" и устините (трябва да са в сянка) а, са нереално ярки и блърести.
Отделно как му лепи ЕПГто и бавната смяна на каналите през него.
Имат претенцията с това да е полуфлагман.
Играйте си игриците.
П.П. Тези от профила ви ще изкарат по-реална картина и обработка ;)75Q95T||65Q7F
С твоята „експертна“ оценка напълни eMAG с върнати телевизори! Само пълниш форума с глупости и объркваш хората – нон-стоп хейт за всеки телевизор и всяка марка! Било „цапаница“, било „мацаница“… Не, тази „цапаница“ и „мацаница“ е само в главата ти.
Не съм чел по-голяма простотия от това да кажеш, че QD-OLED няма сепарация на цветовете.
Цитат:
AntrAcsA
С твоята „експертна“ оценка напълни eMAG с върнати телевизори! Само пълниш форума с глупости и объркваш хората – нон-стоп хейт за всеки телевизор и всяка марка! Било „цапаница“, било „мацаница“… Не, тази „цапаница“ и „мацаница“ е само в главата ти.
Не съм чел по-голяма простотия от това да кажеш, че QD-OLED няма сепарация на цветовете.
Ха-ха, баш като пиша истината.
Лагват ли ТСЛте - лагват.
Мажат ли оледите на самсунг пли 1080 - мажат.
Знам, кофти е реалността. Няма как да се скрие. Тя се вижда.
Относно връщането: разбира се, че ще го върна, когато не съм доволен.
Цитат:
brotzki
Ха-ха, баш като пиша истината.
Лагват ли ТСЛте - лагват.
Мажат ли оледите на самсунг пли 1080 - мажат.
Знам, кофти е реалността. Няма как да се скрие. Тя се вижда.
Относно връщането: разбира се, че ще го върна, когато не съм доволен.
Няма никаква истина в нищо което казваш, и нищо не мажат ! Всички тези точки и синини ги няма на живо, не е от телевизора а от камерата ! Но ти упорито отказваш да го приемеш защото след това няма да има за какво да се заяждаш.