Няма приложения за епъл боксовете. Няма апове на нашите тв оператори. Няма KODI.
Преглед за печат
Няма приложения за епъл боксовете. Няма апове на нашите тв оператори. Няма KODI.
Тези дни нещо такова v2 не тръгна с някои плеари. Сработи с VLC.
За какви приложения ще го ползваш
Ако го взимам, ще е заради DV 2. Приложения не ползвам (освен YouTube и Apple TV като хвана 3 месеца), върнах се към Джак Спароу и ми е екстра.
То самия дисплей на телевизора трябва май да подържа DV2 за да го ползваш.
Скоро купих на баща ми андроид бокс Thomson .Приемника лети. Не разбирам защо трябва да е Shield, или ябълка, и при тези приемници нещата работят много добре.
Уж са по-стабилни (с по-мощен хардуер) и предполагам за това ги хвалят толкова. Но ако няма да ми върши работа за DV2, въобще няма да се занимавам.
Самоцитирам се от темата за ТЦЛ, та може би (без да съм проверявал) и при останалите размери да е подобно положението... ако изобщо може някой да им хване спатиите на тия китайчета ;)
@hristoslav2 си е направил труда с таблицата.
Ми, четете, бе, хора...https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...ml#post1082913
Режимът „Режисьор“ се адаптира към дневната светлина, за да коригира тъмните филми
https://alliance.experienceuhd.com/w...e-v4-clean.pdf
https://www.linkedin.com/posts/uhd-a...31714304-gWkp/
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1759990647
Цитат:
UHD Alliance представи Filmmaker Mode версия 1.1 с компенсация на околната светлина, използвайки светлинния сензор на телевизора, за да оптимизира картината спрямо вашата среда за гледане.
Мисията остава същата, но UHD Alliance признава, че филмите могат да изглеждат твърде тъмни в светли среди за гледане, което е целта на новата функция за компенсация на околната светлина.
- „Режимът „Filmmaker“ на UHD Alliance вече може да работи със сензора за компенсация на околната светлина на телевизора, за да регулира автоматично картината въз основа на осветлението в стаята. Тази иновативна функция се справя с предизвикателствата, пред които са изправени нереферентните среди за гледане, като гарантира, че вашата творческа визия е запазена, независимо от условията на околното осветление“, заявиха от UHD Alliance тази седмица.
Как работи режимът Ambient Filmmaker
Режимът „Filmmaker“ първоначално е оптимизиран за референтна среда за гледане (5 нита). В тъмна референтна среда режимът „Filmmaker“ остава непроменен и не извършва обработка на картината, дори когато е активиран режимът за околна светлина.
В по-светли помещения, вграденият сензор за светлина на телевизора измерва условията на околната светлина и режимът „Filmmaker“ настройва картината съответно, имитирайки как човешкото око се адаптира към по-ярка среда. Колкото по-ярка е стаята, толкова повече компенсира функцията (вижте таблицата в долната част), за да запази тъмните детайли в картината и да увеличи общата яркост. Тя никога няма да повиши нивото на черното, потвърди алиансът.
- „Фактът, че сега можем да видим по телевизора правилния цвят, е катарзисен“, каза Стивън Фиърбърг, оператор на „Кошмар на Елм Стрийт 4“, в интервю за MediaPlaynews на събитието по премиерата. „По-доволен съм от това как изглежда филмът сега, отколкото някога съм бил.“
UHD Alliance е разработил специално алгоритъм за компенсация на околната светлина (ALC) като част от спецификацията Filmmaker Mode v1.1. Той работи със съдържание с SDR, HDR10 и Dolby Vision.
Вече е там
FlatpanelsHD получи частна демонстрация на Ambient Filmmaker Mode на CES 2024 в конфигурация, симулираща постепенно променящи се условия на осветление. Демонстрацията беше направена с убеждението, че тя може да подобри зрителното изживяване в типичните дневни.
Имаме обаче някои опасения относно крайните случаи, например когато телевизорът е поставен пред прозорец със светлинен сензор, обърнат към стаята. Това традиционно е било хардуерно предизвикателство за телевизори с един светлинен сензор.
Режимът Ambient Filmmaker вече е наличен в избрани модели от 2025 г., включително OLED телевизорите C5 и G5 на LG, където може да се активира чрез настройката „Filmmaker Mode Ambient Light“. Очаква се повече марки телевизори да го възприемат през 2026 г. и след това.
Повечето производители на телевизори вече използват вградените си сензори за светлина, за да адаптират картината. Това обаче не е работило преди в режим „Filmmaker“. Dolby и HDR10+ използват подобни подходи с Dolby Vision IQ и HDR10+ Adaptive.
Светлинният алгоритъм е разработен в сътрудничество с холивудски колористи, ръководители на студия, членове на UHDA, членове на ASC и Обществото на колористите.
В момента алгоритъмът настройва параметрите на яркостта, но не променя цвета (RGB) или цветната температура. Отраженията от екрана не са взети предвид в тази имплементация, но може да бъдат отстранени в бъдеща актуализация на Filmmaker Mode, съобщи UHD Alliance.
Алгоритъм за компенсация на Ambient Filmmaker Mode
Стойността на гама експонентата, използвана от алгоритъма за компенсация, зависи от очакваната средна яркост на околната осветеност в непосредствена близост до дисплея, показващ съдържанието. Таблицата по-долу определя връзката между средната яркост на съраунд изображението и компенсиращата гама стойност.
Здравейте насочил съм се към 55 инча LG C4 или C5,добре ли е за ежедневна употреба ,или по-добре да се насоча към някой QLED за тия пари?