Страница 674 от 677 ПърваПърва ... 624664672673674675676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 10,096 до 10,110 от общо 10146
Like Tree2587Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Няма приложения за епъл боксовете. Няма апове на нашите тв оператори. Няма KODI.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Тези дни нещо такова v2 не тръгна с някои плеари. Сработи с VLC.
    Този пост е редактиран от brotzki; 04-10-25 в 11:13.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    Няма приложения за епъл боксовете. Няма апове на нашите тв оператори. Няма KODI.
    Знам, това е личен избор. Имам у други техни устройства. Ако Nvidia бяха изкарали нов Shield сигурно нямаше и да се замисля, но за жалост явно няма да го бъде. Вотрата му версия все още е актуален, но и това скоро ще приключи с всичките нововъведения.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

За какви приложения ще го ползваш

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако го взимам, ще е заради DV 2. Приложения не ползвам (освен YouTube и Apple TV като хвана 3 месеца), върнах се към Джак Спароу и ми е екстра.

7. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

То самия дисплей на телевизора трябва май да подържа DV2 за да го ползваш.
    sasho1bs одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Скоро купих на баща ми андроид бокс Thomson .Приемника лети. Не разбирам защо трябва да е Shield, или ябълка, и при тези приемници нещата работят много добре.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Уж са по-стабилни (с по-мощен хардуер) и предполагам за това ги хвалят толкова. Но ако няма да ми върши работа за DV2, въобще няма да се занимавам.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Скоро купих на баща ми андроид бокс Thomson .Приемника лети. Не разбирам защо трябва да е Shield, или ябълка, и при тези приемници нещата работят много добре.
    Кой точно модел взехте, че май и на мен ще ми трябва нещо такова за един стар тв.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Накефих се снощи на Наскар от Канзас по канадската TSN UHD Live.
    Mнодо добър образ опъна C6K за 750 лв , че и звук. Е_ати черното и яркост. Ръчните донастройки са голяма работа. Сигналът също.

P8K също изглежда интересен бюджетен модел с отлично отзиви. Някой тествал ли го е?
    а каква е разликата с 55C6KS който е близо 100 лв по евтин ?

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Те тия идиоти от TCL едва ли знаят вече кой модел какъв е
    50C6K и 50C6KS - почти едни и същи обозначения (разлика от една буква в края), съвсем различни модели... поне по написаните спецификации в магазина от линка
    Самоцитирам се от темата за ТЦЛ, та може би (без да съм проверявал) и при останалите размери да е подобно положението... ако изобщо може някой да им хване спатиите на тия китайчета

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    а каква е разликата с 55C6KS който е близо 100 лв по евтин ?
    @hristoslav2 си е направил труда с таблицата.
    Ми, четете, бе, хора...https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...ml#post1082913

16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Кой точно модел взехте, че май и на мен ще ми трябва нещо такова за един стар тв.
    Здравейте, модела е 240g.
    svetlio1 и Swon харесват това.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Режимът „Режисьор“ се адаптира към дневната светлина, за да коригира тъмните филми
    https://alliance.experienceuhd.com/w...e-v4-clean.pdf
    https://www.linkedin.com/posts/uhd-a...31714304-gWkp/

https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1759990647
    UHD Alliance представи Filmmaker Mode версия 1.1 с компенсация на околната светлина, използвайки светлинния сензор на телевизора, за да оптимизира картината спрямо вашата среда за гледане.

Мисията остава същата, но UHD Alliance признава, че филмите могат да изглеждат твърде тъмни в светли среди за гледане, което е целта на новата функция за компенсация на околната светлина.
    - „Режимът „Filmmaker“ на UHD Alliance вече може да работи със сензора за компенсация на околната светлина на телевизора, за да регулира автоматично картината въз основа на осветлението в стаята. Тази иновативна функция се справя с предизвикателствата, пред които са изправени нереферентните среди за гледане, като гарантира, че вашата творческа визия е запазена, независимо от условията на околното осветление“, заявиха от UHD Alliance тази седмица.

Как работи режимът Ambient Filmmaker
    Режимът „Filmmaker“ първоначално е оптимизиран за референтна среда за гледане (5 нита). В тъмна референтна среда режимът „Filmmaker“ остава непроменен и не извършва обработка на картината, дори когато е активиран режимът за околна светлина.

В по-светли помещения, вграденият сензор за светлина на телевизора измерва условията на околната светлина и режимът „Filmmaker“ настройва картината съответно, имитирайки как човешкото око се адаптира към по-ярка среда. Колкото по-ярка е стаята, толкова повече компенсира функцията (вижте таблицата в долната част), за да запази тъмните детайли в картината и да увеличи общата яркост. Тя никога няма да повиши нивото на черното, потвърди алиансът.

- „Фактът, че сега можем да видим по телевизора правилния цвят, е катарзисен“, каза Стивън Фиърбърг, оператор на „Кошмар на Елм Стрийт 4“, в интервю за MediaPlaynews на събитието по премиерата. „По-доволен съм от това как изглежда филмът сега, отколкото някога съм бил.“

UHD Alliance е разработил специално алгоритъм за компенсация на околната светлина (ALC) като част от спецификацията Filmmaker Mode v1.1. Той работи със съдържание с SDR, HDR10 и Dolby Vision.

Вече е там
    FlatpanelsHD получи частна демонстрация на Ambient Filmmaker Mode на CES 2024 в конфигурация, симулираща постепенно променящи се условия на осветление. Демонстрацията беше направена с убеждението, че тя може да подобри зрителното изживяване в типичните дневни.

Имаме обаче някои опасения относно крайните случаи, например когато телевизорът е поставен пред прозорец със светлинен сензор, обърнат към стаята. Това традиционно е било хардуерно предизвикателство за телевизори с един светлинен сензор.

Режимът Ambient Filmmaker вече е наличен в избрани модели от 2025 г., включително OLED телевизорите C5 и G5 на LG, където може да се активира чрез настройката „Filmmaker Mode Ambient Light“. Очаква се повече марки телевизори да го възприемат през 2026 г. и след това.

Повечето производители на телевизори вече използват вградените си сензори за светлина, за да адаптират картината. Това обаче не е работило преди в режим „Filmmaker“. Dolby и HDR10+ използват подобни подходи с Dolby Vision IQ и HDR10+ Adaptive.

Светлинният алгоритъм е разработен в сътрудничество с холивудски колористи, ръководители на студия, членове на UHDA, членове на ASC и Обществото на колористите.

В момента алгоритъмът настройва параметрите на яркостта, но не променя цвета (RGB) или цветната температура. Отраженията от екрана не са взети предвид в тази имплементация, но може да бъдат отстранени в бъдеща актуализация на Filmmaker Mode, съобщи UHD Alliance.

Алгоритъм за компенсация на Ambient Filmmaker Mode
    Стойността на гама експонентата, използвана от алгоритъма за компенсация, зависи от очакваната средна яркост на околната осветеност в непосредствена близост до дисплея, показващ съдържанието. Таблицата по-долу определя връзката между средната яркост на съраунд изображението и компенсиращата гама стойност.

18. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Здравейте насочил съм се към 55 инча LG C4 или C5,добре ли е за ежедневна употреба ,или по-добре да се насоча към някой QLED за тия пари?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе