Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)
Не бързам и аз чакам намаленията, но в момента емаг са пуснали LG OLED55C5 на 1990 лв., а това е цената на C4 от 2024 към момента и се чудя дали изобщо ще го намалят повече. Понеже следя цените от месец насам, забелязвам, че вече вдигат цените в някой сайтове, за да могат спокойно да направят "промоция" на черен петък и Коледа :), а тогава доставките ще са чудо! Май другата седмица ще го поръчвам, +- още 100 лв. няма да са фатални, кеф цена няма ;)
Не към ги гледал С4 и 5. Да не са само много тъмни.
Здравейте... или по-скоро добър вечер :BigGrin
Преди 2 години мисля,си взех Samsung 55S90C с идеята да гледам филми на него,а и да отиде в спалнята(до това време).Това така и не се случи и в двата варианта.Гледах филми с доста зор...Подлъгах се че е нов модел и ще чете всички видове кодеци...Тогава не успях да събера коментари с насоки за него,но няма нищо.Беше ми първия ОЛЕД и останах доволен...що-годе.
Сега ще го пращам при нашите,и за хола съм решил да си взема 85 инча ТВ.
Спрял съм се на модела Sony Bravia 5 85XR55.Доста се чудя и за по-стария Sony KD-85X80L.Разликата в цената е осезаема,а ще се взима и стойка за стена.Но пък Bravia 5 си е по-нов модел...
Мисля да заложа на Google TV(андроид?) с идеята че ще мога да го ползвам за гледане основно на филми от онлайн сайтове/Flash-USB.Тук също имам въпрос дали е възможно да се свали Телеграм приложението на него.Гледам филми и от едни групи там(от време на време).
Защо Sony ? Ами през годините като съм препрочитал тук разни мнения и теми,останах с впечатлението че на Сони тръгват всички видове формати видео/аудио.Поправете ме ако греша.
Другия ми избор беше към TCL C8K.Гледам че ценово са почти на една цена.Пак е андроид...Тук обаче преди време четох за някави проблеми при възпроизвеждането на видео от хард/ФЛАШ,или беше при C7k модела(поправете ме ако пак греша).Все пак имам и лек резервиран страх от TCL...(добре дошли са опровержения :cool:)
Както се вижда бюджета е около 5000.Гледам да не го надхвърлям(поне не с много).
Пиша ви с желанието да получа по-професионални съвети/насоки,защото скоро ще е и черния петък,и се надявам точно тогава да хвана намаление на някои от изброените 3 марки/модела ТВ.
Е ? вие какво ще ми препоръчате:
1) Sony Bravia 5 85XR55
2) Sony KD-85X80L
3) TCL 85C8k
п.с. Ако имате и други предложения съм готов да чуя и тях.
Според мен намалете размера и търсете нещо по-читаво. Лично аз TCL-a бих го зачеркнал директно. Китайски шит с препрограмирано време на живот - пари на вятъра. Не че с техниката в днешно време има нещо сигурно, но.... Двата модела на Sony са слабички, особено X80L. Относно Bravia 5, вчера качих едно ревю в Sony темата, може да го погледнете.
Учени твърдят, че не можете да видите разликата между 1440p и 8K от 3 метра на 50 инчов дисплей в ново проучване за границите на човешкото око - все пак би било подобрение спрямо преди това рекламираната горна граница от 60 пиксела на градус.
https://www.tomshardware.com/monitor...els-per-degree
https://www.cl.cam.ac.uk/research/ra.../display_calc/
Добър вечер отново.Благодаря за включването CubanLinx.Да ти призная,не ми се минава под 85,защото не държа на НАЙ-НАЙ доброто качество за гледане.Разбира се това не означава и че искам нещо "омазано".Сигурен съм че среден клас като Bravia 5 ще ми е супер.Не споменах но ще се гледа от разстояние близо 6м.Затова съм се насочил към 85 инча.
След кратко разглеждане отново на ТВ-та,реших да включа и Philips PUS9010.Не знам защо го подминах така с лека ръка.Видях 1-2 видеа в Тубе,но не бяха свързани точно с този модел.Не намерих и сравнения със Сони.Този TITAN OS всъщност разбрах че си е Андроид.Поне във видеата така показаха/казаха което също ме устройва :)
Че даже и цената му е много приемлива.Разгледах и в описанието му,и видях че също поддържа и чете всички видове аудио/видео кодеци.Така че ще мога да гледам спокойно филми от флашка/хард.
Вие какво мислите за него,сравнение със Сони Bravia 5 по-горе споменатия?Някой да го има или е ползвал/разглеждал на широко ?
TITAN OS е затворена ос, която има някакъв магазин с някакви апове. В никакъв случай не е за предпочитане. Може към Филипса да се добави андроид бокс, ако се държи на този тв.