Преди 10 дена аз също преминах от плазма панасоник 42s20 на лсд. Държах телевизора да се справя на тъмно, да има висок контраст, добри цветове, дълбок черен цвят и плавна картина.На тези условия избора ми падна единствено на VA панели 100-120хз.Това бяха samsung H6400, sony 50w829(42ката е с панел IPS) и panasonic 55AS640.В крайна сметка избора ми падна на последния предвид цената от 1500лв за 55инча.Видях и другите в магазина, но мисля че не си струва доплащане повече за тази технология. На сонито дори зрителния ъгъл ми се стори по лош от на панасоника а и е 5 инча по малко.
След малко настройки цветовете станаха подобни като на плазмата(преди това имаше повече розовеене на лицата на хората)Черния цвят на тъмно е почти на същото ниво все пак това беше плазма на хиляди часове а и без никакви филтри.На дневна светлина дори черното е още по-добре.Това тествано без adaptive backlight control, защото при него освен затъмнение на тъмните сцени въздейства и на останалата картина като губи малко детайл и контраст.Не че не става за гледане но е въпрос на избор.Ъгъла на видимост е най-големия недостатък, който се забелязва при преминаване от плазма.Която и технология да се избере си има плюсове и минуси.Сигурно ако имаше на пазара panasonic st50 или st60 щях да избера тях,но няма и се наложи да свиквам.
Добре е да се подготви флашка с клипчета като футболен мач или нощна картина и да се тества на място.
Това са ми наблюденията надявам се да съм помогнал.Ако има въпроси ще се радвам да отговоря.