Страница 441 от 660 ПърваПърва ... 391431439440441442443451491 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,601 до 6,615 от общо 9900
Like Tree2524Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Rakeem
    Грешка в бързината

LCD matrices in Philips TV 2022
    size PHS5507 PHS5527 PHS5537 PHS6707 PUS7607 PUS7657 PUS8107
    PUS8057
    PUS8007
    PUS8507 PUS8517 PUS8807 PUS8897
    PUS8887
    PUS8857
    PUS8837
    PUS8817
    PML9507
    24" VA - VA - - - - - - - - -
    32" ADS ADS - - - - - - - - - -
    39" VA VA - VA ? ? - - - - - -
    43" ? - - - - - ? VA VA VA ? -
    50" - - - - VA VA VA VA VA VA VA -
    55" - - - - ? ? ? IPS IPS IPS ? VA
    58" - - - - - - - VA - - - -
    65" - - - - ? ? ? IPS IPS IPS ? VA
    70" - - - - VA VA VA - - VA - -
    75" - - - - - - ? - - ? - VA
    86" - - - - - - - - - IPS - -
    svetlio1 одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

Добро неделно утро!

Моля за предложения за ТВ:

Основно използване за гледане на кабелна HD - филми, спорт F1 и др.;
    Не се "залепва" за един канал - не съм ползвал OLED технология и целенасочено изчаквах развиване на технологията;
    Сравнително светла стая, Западно изложение. VA панела на настоящият Samsung 46F6500 се справя успешно, НО като, че ли му дойде време да го преквалифицирам в ползването;
    Дистанция за гледане е същата като с досегашният 46F6500, а и мога да вдигна разумно р-ра, който винаги е от значение - 3 - 3.40 м. от най-далечна точка при монтаж на стена;

Изисквания:
    *Качествена машина с резултати и издръжливост;
    *Гъвкава операционна система;
    *Игри почти НЕ - много рядко местя и връзвам PC-то с Maximum Digital Resolution 7680x4320@60Hz с джойстиците и волана на хлапаците към ТВ-то с ресивера да се накефят предимно на звуците от игрите;
    *Гледане/стриймване на Високо-качествени торенти/филми /сега през допълнителен set top box с КОДИ/ с озвучение от 5.1 Denon X2600H система с 4K UHD&HDR и Dolby Vision COMPATIBLE;

Тук имам лична дилема дали има нужда да се ограничи избора на ТВ-та, които не поддържат DTS, което пък може да се избегне с инвестиция в нов set top box android поддържащ 4 К понеже настоящият не го прави

Цената винаги е от значение /още 1 ТВ ще трябва да взема като се подготвям с питане за него/, НО наясно сме всички, че "сиренето е с пари".

Хубав уикенд!

4. Member
    Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    Добро неделно утро!

Не се "залепва" за един канал - не съм ползвал OLED технология и целенасочено изчаквах развиване на технологията;
    Сравнително светла стая, Западно изложение. VA панела на настоящият Samsung 46F6500 се справя успешно, НО като, че ли му дойде време да го преквалифицирам в ползването;
    Дистанция за гледане е същата като с досегашният 46F6500, а и мога да вдигна разумно р-ра, който винаги е от значение - 3 - 3.40 м. от най-далечна точка при монтаж на стена;

Изисквания:
    *Игри почти НЕ - много рядко местя и връзвам PC-то с Maximum Digital Resolution 7680x4320@60Hz с джойстиците и волана на хлапаците към ТВ-то с ресивера да се накефят предимно на звуците от игрите;
    *Гледане/стриймване на Високо-качествени торенти/филми /сега през допълнителен set top box с КОДИ/ с озвучение от 5.1 Denon X2600H система с 4K UHD&HDR и Dolby Vision COMPATIBLE;

Тук имам лична дилема дали има нужда да се ограничи избора на ТВ-та, които не поддържат DTS, което пък може да се избегне с инвестиция в нов set top box android поддържащ 4 К понеже настоящият не го прави

Цената винаги е от значение /още 1 ТВ ще трябва да взема като се подготвям с питане за него/, НО наясно сме всички, че "сиренето е с пари".

Хубав уикенд!
    LG C1/2 65“
    Някоя добра чернопетъчна оферта на Sony A80J 65“
    От над 3 метра всичко под 65” ще доведе до съжаление в един момент.
    Ако ОЛЕД не стои на дневен ред - Sony X95J 65“

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Добавих и Sony
    Утре ако остане време, ще добавя Panasonic, TCL, Hisense
    LCD matrices in Samsung TV 2022
    size BU8x0x LS01B LS03B Q6xB Q7xB Q80B QN85B QN9xB QN95B QN700B QN800B QN900B
    43" VA (AUO)
    ADS (BOE) [IPS]
    - VA (AUO) VA (CSOT) - - - VA (AUO) - - - -
    50" VA (Innolux) VA (AUO) VA (AUO) VA (Innolux) - VA (AUO) - VA (Innolux) - - - -
    55" VA (HKC) VA (AUO) VA (CSOT)
    VA (AUO)
    VA (CSOT) VA (SDC - Sharp) VA (AUO) ADS (BOE) [IPS] VA (AUO) VA (AUO) VA (CSOT) - -
    60" VA (SDC - Sharp) - - - - - - - - - - -
    65" VA (SDP - Sharp) VA (CSOT) VA (CSOT) VA (SDC - Sharp) VA (CSOT) VA (CSOT) ADS (BOE) [IPS] VA (CSOT)
    VA (CSOT) VA (CSOT) VA (AUO) VA (AUO)
    75" VA (CSOT) - VA (CSOT) VA (SDC - Sharp) VA (CSOT) VA (CSOT) ADS (BOE) [IPS] VA (CSOT) VA (CSOT) VA (CSOT) VA (CSOT) VA (AUO)
    85" VA (AUO) - VA (AUO) VA (Innolux) VA (CSOT) VA (CSOT) VA (AUO) VA (AUO) VA (AUO) - VA (AUO) VA (AUO)
    Type LCD matrices in LG TV 2022
    size LQ57 LQ63 UQ70 UQ76/75 UQ81/80 UQ91/90 NANO78/76 NANO82/81 QNED82/81 QNED87/86/85 QNED91 QNED99/96
    32" VA (AUO) VA (AUO) - - - - - - - - - -
    43" - - IPS ? VA IPS VA - - - - -
    50" - - VA VA VA VA VA (AUO) VA VA - - -
    55" - - IPS IPS ADS (BOE) [IPS] IPS S-IPS (LGD) IPS S-IPS (LGD) S-IPS (LGD) - -
    60" - - - - VA VA - - - - - -
    65" - - IPS IPS ADS (BOE) [IPS] S-IPS (LGD) IPS IPS ADS (BOE) [IPS] ADS (BOE) [IPS] IPS IPS
    70" - - - - VA VA VA (AUO) - - - - -
    75" - - - - IPS IPS IPS IPS IPS IPS IPS IPS
    86" - - - - IPS IPS IPS - IPS IPS IPS ADS (BOE) [IPS]
    Type LCD & OLED panels in Philips TV 2022
    size PHS5507 PHS5527 PHS5537 PHS6707 PUS7657
    PUS7607
    PUS8107
    PUS8057
    PUS8007
    PUS8517
    PUS8507
    PUS8807
    PUS8897
    PUS8887
    PUS8857
    PUS8837
    PUS8817
    PML9507 707 807
    24" VA - VA - - - - - - - - -
    32" ADS ADS - - - - - - - - - -
    39" VA VA - VA ? - - - - - - -
    43" ? - - - - ? VA VA ? - - -
    50" - - - - VA VA VA VA VA - - -
    55" - - - - ? ? IPS IPS ? VA OLED (LGD) OLED (LGD)
    58" - - - - - - VA - - - - -
    65" - - - - ? ? IPS IPS ? VA OLED (LGD) OLED (LGD)
    70" - - - - VA VA - VA - - - -
    75" - - - - - ? - ? ? VA - -
    86" - - - - - - - IPS - - - -
    Type LCD & OLED panels in Sony TV 2022
    size W880K
    W870K
    W830K
    W820K
    W800K
    X75K
    X72K
    X82K
    X81K
    X80K
    X89K
    X85K
    X94K
    X93K
    X90K
    X95K A75K A84K
    A83K
    A80K
    A90J A90K A95K Z9K
    32" ? - - - - - - - - - - -
    42" - - - - - - - - - OLED (LGD) - -
    43" - ADS (BOE) [IPS] ADS (BOE) [IPS] MVA (AUO) - - - - - - - -
    48" - - - - - - - - - OLED (LGD) - -
    50" - MVA (Innolux) MVA (Innolux) MVA (AUO) - - - - - - - -
    55" - - ADS (BOE) [IPS] HVA (CSOT) HVA (CSOT) - OLED (LGD) OLED (LGD) OLED (LGD) - QD-OLED (SD) -
    65" - - ADS (BOE) [IPS] HVA (CSOT) HVA (CSOT) HVA (CSOT) OLED (LGD) OLED (LGD) OLED (LGD) - QD-OLED (SD) -
    75" - - ADS (BOE) [IPS]
    X81K
    HVA (CSOT) HVA (CSOT) HVA (CSOT) - - - - - HVA (CSOT)
    77" - - - - - - - OLED (LGD) - - - -
    83" - - - - - - - - OLED (LGD) - - -
    85" - - - MVA (Innolux) MVA (AUO) MVA (AUO) ? - - - - - MVA (AUO)
    svetlio1 одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    May 2010

Добро неделно утро!

Изисквания:

Хубав уикенд!
    Благодаря на колегата mirbg за LG C2 и Sony A80J - определено 65 инча явно ще е!

Други предложения за разглеждане?
    berpan одобрява това.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Благодаря на колегата mirbg за LG C2 и Sony A80J - определено 65 инча явно ще е!

Други предложения за разглеждане?
    За това разстояние мисля 75/77'' е р-ра
    C1 към момента е 1000 лв. надолу от LGC2(виждам 5000/6000).
    .''Голям телевизор няма'' е най-точното което описва нещата.За сега все пак за над 77'' се плаща много голяма разлика и парите не са оправдани.Не знам защо си избрал 65'',но ако е заради цената,мисля този mini led ,особено ако обичаш да гледаш при светлина(другото винаги е възможно с щори или завеси,независимо от изложението).На мен винаги 10 инча ми се струва надграждане,но скоро след това се вижда,че бивало още малко.
    Може да помислиш за 75ТCLC935-mini led 1920 зони- за 4450 лв
    https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09208158
    Като тук разликата в цената за 65 спрямо 75 ми се вижда добра за високия клас.
    https://www.displayspecifications.com/bg/model/69762c1b

C93 >OD5
    https://www.tcl.com/bg/bg/mini-led
    Този пост е редактиран от inches9; 13-11-22 в 17:24.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2017

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

75/77” за кабелна HD ще е трагедия.
    За миксирано гледане - също. Особено, ако и стаята не е голяма, доминиранито на телевизора в нея ще е много осезаемо.
    Говорим за разстояние 3-3.4м.
    Това няма да е вече хол, а медиен център.
    berpan одобрява това.

10. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от mirbg Виж публикацията
    75/77” за кабелна HD ще е трагедия.
    За миксирано гледане - също. Особено, ако и стаята не е голяма, доминиранито на телевизора в нея ще е много осезаемо.
    Говорим за разстояние 3-3.4м.
    Това няма да е вече хол, а медиен център.
    За това говорим.Когато предаването е качествено 75'' си е ок,дори на сателитната на която гледам.За NETFLIX да не говорим.А когато е зле трагедията е същата,само че едната ще е на 75,а другата на 65.Вече има доста добри HD канали.UHD също навлиза дори и при футболаDS3 напр.,дори и да не е черешката на тортата)...А телевизор не се гледа 1 година.
    Все пак знам,че повечето потребители са на твоето мнение,дали са гледали 75 и 65 от 3,20 напр.(поне седмица) е друг въпрос.А NETFLIX UHD с DV,DA...още по-друг.
    Така,че не мисля да споря.След година ще надграждам 65 до 77 за 2,60....ама купувам рано и разликите в цените бяха огромни,иначе си беше ясно.
    И да,говорим за телевизия(или ако искаш ''медиен център).Като гледам аудио-техниката на колегата(също като моята),си мисля че това го интересува,а за хол не знам,кой има пари угажда си....хеле за хол
    Този пост е редактиран от inches9; 13-11-22 в 17:43.

11. Member
    Тук е от
    May 2010

И двамата сте прави.

Не мога да събера 75“ - 65“ е макс.
    inches9 - от моят сорт си особенно по линия на качественият звук. Дай съвет/препоръка за ТВ по тази линия, която е една от най силно ползваната при използването на телевизора.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Звука на телевизора не ми е приоритет.И в къщи и на вилата съм с ресивери,ако слушам(когато гледам -най-много YT)музика или гледам филми.
    Иначе LG не е зле,но не мога да дам прпепоръки ,за звука на телевизора гледам да става за всекидневна употреба и дори не чета много в ревютата.

Малко ми е чудно как сложи тези колони и ресивер в стая в която няма място за тв-р,ама вероятно жената и се вижда прекалено.
    Аз моята не я слушам.Най-напред купувам,размествам,слагам на стойки и тогава показвам.Иначе няма да имам място и за 55''.

Ако не и хареса,мога да завърша с култовата фраза на един велик бг артист
    ''Кучета и котки може,а прасета не може''

Изкуших се да покажа и тук.Дали е по темата или не....аз си мисля ,че за всяка тема става
    Този пост е редактиран от inches9; 13-11-22 в 18:29.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Симпатяга с отношение към половинката .

Питах съвсем от практична гледна точка дали трябва да се направи компромис в избора на ТВ /жена ми няма нужда с размера - има си подходящият/ по отношение на някои марки към звуковите сигнали - визирайки DTS при положение, че разполагаме с ресивъри.

Моля за още предложения колеги.
    Този пост е редактиран от JKanchev; 14-11-22 в 09:27.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Дали трябва да се направят каквито и да са компромиси ти си решаваш.Ако питаш тук (или половинката,ако тя изобщо ще разбере какъв е въпроса,напр. за звуковите формати),всеки може да ти каже ,че прави компромис,с размера,качество на картината,формати на звука и.т.н...Но парите си ги даваш ти и трябва да решиш кое е важно за теб.
    За DTS също ти си решаваш.Аз гледам филми от NETFLIX и там формата е DD,а почти всички нови с DA.
    TCL -a има DTS,за останалите проверявай в ds.
    За торенти не знам.Но ресивера няма да помогне ако пуснеш филм с DTS на тв-р който не поддържа формата.
    Този пост е редактиран от inches9; 14-11-22 в 08:41.

16. Member
    Тук е от
    May 2010

Това сверяване на часовника очаквах - вероятно аз не си зададох правилно въпроса.
    Да, прав си. И моите наблюдение е, че при повечето стриим платформи звука е DD и DA, което предполага, че разделянето с DTS не би трябвало да е много болезнено макар, че падането до Стерео си е като от кон на магаре, че и повече.
    Единствен недостатък виждам при ползване на приложение КОДИ /примерно/ от операционната система на ТВ за онлайн гледане на БГ торенти с този звуков формат DTS. Това може да се избегне с тази моя доплънителна инвестиция за set top box с 4К директно към ресивер, която се чудя дали мога да пропусна.

Във връзка с тази причина моля за още ТВ предложения.
    Благодаря!

17. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Това сверяване на часовника очаквах - вероятно аз не си зададох правилно въпроса.
    Да, прав си. И моите наблюдение е, че при повечето стриим платформи звука е DD и DA, което предполага, че разделянето с DTS не би трябвало да е много болезнено макар, че падането до Стерео си е като от кон на магаре, че и повече.
    Единствен недостатък виждам при ползване на приложение КОДИ /примерно/ от операционната система на ТВ за онлайн гледане на БГ торенти с този звуков формат DTS. Това може да се избегне с тази моя доплънителна инвестиция за set top box с 4К директно към ресивер, която се чудя дали мога да пропусна.

Във връзка с тази причина моля за още ТВ предложения.
    Благодаря!
    Да вземеш телвевизор при т'ва за 3,4К и да му боднеш set top box.....
    JKanchev и brotzki харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

И какво лошо има в СТБ. Особено ако е качествен, сертифициран и мощен. За ТВ търся качество на картината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе